電話卡問題

收藏  |  訂閱
23  1.1k

電話卡問題

小弟近日都做過資料搜查....但是還有d疑問...希望有CHING可以解答...

小弟既背景係,未開左任何既大陸電話卡,現在用緊和記號碼已經用左十年多....
最近經常往返內地,發覺冇電話用好唔方便,想出返張電話卡,
係內地找朋友或聯絡,同埋希望係身在香港時與內地互通SMS

如果以上既情況應該開什麼電話卡好?

中移一咭兩號,月費25蚊一個月

引用:
原帖由 狗咬狗 於 2009-4-12 03:19 PM 發表 查看引用來源
中移一咭兩號,月費25蚊一個月
請問如果身在港,是否將中移一咭兩號飛線去自己原用和記號碼?

[quote]原帖由 睡神 於 2009-4-12 05:13 PM 發表 查看引用來源

請問如果身在港,是否將中移一咭兩號飛線去自己原用和記號碼? [/quote

:smile_38: 系香港接聽免費

引用:
原帖由 狗咬狗 於 2009-4-12 06:34 PM 發表 查看引用來源
[quote]原帖由 睡神 於 2009-4-12 05:13 PM 發表 查看引用來源

請問如果身在港,是否將中移一咭兩號飛線去自己原用和記號碼? [/quote

:smile_38: 系香港接聽免費
即係要兩部電話?

有好多種選擇:

一.申請一個非線號碼,再開一張中移動的卡;

二.轉去萬眾,申請佢地的一卡兩號;

三.去潤迅開多張一卡兩號,香港號碼非去潤迅的香港號碼.

引用:
原帖由 lung007 於 2009-4-12 06:59 PM 發表 查看引用來源
有好多種選擇:

一.申請一個非線號碼,再開一張中移動的卡;

二.轉去萬眾,申請佢地的一卡兩號;

三.去潤迅開多張一卡兩號,香港號碼非去潤迅的香港號碼.
中移動的香港號碼飛去和記,D sms點計?

引用:
原帖由 睡神 於 2009-4-12 19:13 發表 查看引用來源

中移動的香港號碼飛去和記,D sms點計?
搞清楚,號碼可以飛線,SMS 係仲未有得飛線;

和記 3 的服務就有 SMS 的飛線服務!

即是和記飛線去神州行,用神州行香港號碼?
但在港打電話,唔想比人知自己用緊神州行,出和記號碼,可以ma?
而d通話時間點算?

引用:
原帖由 睡神 於 2009-4-12 19:40 發表 查看引用來源
即是和記飛線去神州行,用神州行香港號碼?
但在港打電話,唔想比人知自己用緊神州行,出和記號碼,可以ma?
而d通話時間點算?
Sorry,你的問題,我唔係太明白!

前往最後回覆