SERIOUS WARNING : HD90病毒肆瘧全國多個省份

收藏  |  訂閱
25  970

SERIOUS WARNING : HD90病毒肆瘧全國多個省份

據內地傳媒執導及網上流傳, 此批字頭為HD90一百元人民幣偽鈔仿真度極高, 部份連一般的驗鈔機都不能鑒別, 市民人心惶惶, 店鋪紛紛拒收有關鈔票.....
但最能離譜係, 竟然連我太座都乃嘢, 仲要係喺深圳建X銀行個ATM機度禁出嚟, 銀行方面則拒絕為事件負責回收, 而家此 '珍品' 只好放在家中留為收藏.

有圖為證, 絕無吹水 :

據知除HD90字頭外, 亦有以HB90字頭的偽鈔出現, 但流通量較少.

其實膺品紙質較滑, 亦過唔到香港抄換店啲驗鈔機, 你話認唔出收到都話心甘命抵, 但係喺ATM吐出嚟冇得追究就真係死得不明不白, 希望大家上去玩唱錢時要金睛火眼小心中招.

大師兄...可能又係阿嫂鄉下啲高科技產品..

多謝報料:smile_38:

引用:
原帖由 常平可樂@CPtour 於 2009-1-10 01:14 AM 發表
大師兄...可能又係阿嫂鄉下啲高科技產品..
喂, 曲仔典解要開新A/C , 又學人玩分身術??

引用:
原帖由 教皇亞力士 於 2009/1/10 01:17 發表 查看引用來源
多謝報料:smile_38:
教皇晚上好...

引用:
原帖由 TommyZZ 於 2009/1/10 01:18 發表 查看引用來源

喂, 曲仔典解要開新A/C , 又學人玩分身術??
用呢個 account 開團好啲....

仲有人以為我落CA...

引用:
原帖由 常平可樂@CPtour 於 2009-1-10 01:19 AM 發表

用呢個 account 開團好啲....

仲有人以為我落CA...
疏通左我未牙:smile_34: 系大6搞团:smile_45:

引用:
原帖由 cherry8788 於 2009/1/10 01:22 發表 查看引用來源
疏通左我未牙:smile_34: 系大6搞团:smile_45:
又唔駛過珠江...

真係好像真

回覆 1# 的帖子

ATM機度禁出嚟...唔係啩...

前往最後回覆