上一頁下一頁
發新話題

搬上大陸住了3年(生活感想)

收藏  |  訂閱
146  24.2k

搬上大陸住了3年(生活感想)

幾年前被公司裁員,又和條女分咗手(和她一齊兩年,迫婚又要什幺都管,我當時揾萬三蚊,迫我比一萬佢儲來買樓.)..後來塭咗份上深圳做的工,係上面租樓住開始過大陸的生活.最初頭兩個月好唔慣,例如大6仔買嘢唔排隊,在电梯內㷛煙,戌日喺街見到賊,包括的囡個個身裁正到乜肺...
我租羅湖口岸附近,公司在布吉,有時坐公車都耍塞成一個鍾才返到公司,最難項就係公車內班契弟個陣臭汗味. 不過成日放工在車內食波餅..都幾有feel.
至於娛樂方面....續

Part.2
至於娛樂方面-

初頭因不敢做獨行俠,頭半年都去下正骨,1xx-3個鐘,或去下附近洗過頭
(有上半身按摩).跟著比班friend知道咗有個巢就逢星期五收工上來玩,
看波,垵正骨和唱仁k...也開始熊貓變成淫貓的歷程..
有人陪就開始關口,方向村塭吓200蚊块仔,一般我們兩三條淫棍打包回巢享用,
最激試過6條肉虫通屋走...所以在HK極難做到這種富豪生活. 也從當時習慣了週五定期豬朋狗友聚会維持有近三個月,而我間屋也成了班FRIEND的週未後花園.當時感到自豪,因班FRIEND在香港又塭差悟多錢,我比他們多約15%人工(同職位),但各方面比他們享受好... (我和班FRIEND甴細住公屋,現在一條友住7百幾呎地方又有露台, 在HK起碼兩佰個以上才有如此,租也不少於8K.

直到2007年頭,識到第一個她(印象叫飞飞,大波四川妹),做正骨,亦係第一次在大6正經溝女拍拖,經過都係吃飯,拖手,車輪,上床,分手...至今起碼食咗5/6件有BG,OL,中歺知客和西歺侍應..

我現住的地方就喺關口村附近的銀座,我住的方向樓對樓,經常見到對面的女尤其夏天最精彩.

至於飲食和日常...好多和HK不同(續)...晚點出

波餅食得多,人會麻木的

深圳沒甚麼就是女人最多

引用:
原帖由 熊貓哥哥 於 2008-10-5 01:04 PM 發表
幾年前被公司裁員,又和條女分咗手(和她一齊兩年,迫婚又要什幺都管,我當時揾萬三蚊,迫我比一萬佢儲來買樓.)..後來塭咗份上深圳做的工,係上面租樓住開始過大陸的生活.最初頭兩個月好唔慣,例如 ...
食波餅   :smile_30:

最憎d人成日要"續", 冇時間就唔好寫啦!

波餅波餅波餅波餅波餅波餅波餅波餅波餅波餅波餅波餅波餅波餅波餅波餅波餅波餅

等樓主出下集呀

回覆 1# 的帖子

wa~~咁能樣都開個post呀..仲要續...
真係...留下言插下都唔能想!!!!!!!!

Waiting part 2........

引用:
原帖由 talfred 於 2008-10-5 01:20 PM 發表
最憎d人成日要"續", 冇時間就唔好寫啦!
agreed!!!

if LZ doesn't have time to write a full report, it's better to save the "first part" by microsoft word and completing the rest when "available".

very disappointing...

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆