43 12345
上一頁下一頁
發新話題

親情定愛情?

收藏  |  訂閱
42  2.0k

親情定愛情?

已婚男人女人係點睇自己另一半呢? 出軌既人好多時會用愛情變親情做擋箭牌。
既然都唔係自己另一半, 又何必再去搵借口去為偷食解釋呢, 大方承認自己咸濕, 大食, 寂寞, 貪新鮮就得, 反正出得軌, 大家都是同類人 (這是觀點與角度的討論, 不是現實問題, 所以不必懷疑是否本人)

引用:
原帖由 心有思屬 於 2019-8-17 02:10 PM 發表 https://www.188channel.com/images/common/back.gif
已婚男人女人係點睇自己另一半呢? 出軌既人好多時會用愛情變親情做擋箭牌。
既然都唔係自己另一半, 又何必再去搵借口去為偷食解釋呢, 大方承認自己咸濕, 大食, 寂寞, 貪新鮮就得, 反正出得軌, 大家都是同類人 (這是 ...
由愛情變親情,根本係兩夫妻必經階段:025:

引用:
原帖由 心有思屬 於 2019-8-17 02:10 PM 發表 查看引用來源 已婚男人女人係點睇自己另一半呢? 出軌既人好多時會用愛情變親情做擋箭牌。 既然都唔係自己另一半, 又何必再去搵借口去為偷食解釋呢, 大方承認自己咸濕, 大食, 寂寞, 貪新鮮就得, 反正出得軌, 大家都是同類人 (這是 ...
完全同意

身體很誠實~ 男人想同一個女人做,唔代表係愛佢。
但係唔想同果個女人做,對個女人冇性衝動,咁好肯定個女人喺佢心目中係no attraction。
我只睇事實與結果,生理反應呃唔到人,係咪變咗親情唔知道,但肯定激情性慾欠奉。
我好同情一啲男人係為咗責任而同身邊嘅So-called老婆一世,佢根本唔係做緊自己。就係為咗社會眼光、為咗個好老公形象,呃到人,唔通繼續呃自己一世?😰

睇返佢同我講嘅嘢,我有想哭的衝動.....😭 其實佢講既嘢,我都好明白,我都有諗過,同情人講愛佢但又唔離婚,係呃情人嗎?  同老婆無愛情但又日見夜見,是呃老婆嗎? 自己愛嗰個唔可以公開,唔愛嗰個又要人前人後扮恩愛,是呃自己嗎?  所以佢最後發現自己呃晒所有人,欠晒所有人,但仍然失去,打擊就好大,佢忘記咗你同佢一齊,首先唔好令家庭有唔開心,佢受壓,所以開始諗自己.....
我感受到,但我相信,在美麗與悲哀之間,會有一線空間,我同你既小空間。

引用:
原帖由 甜甜水蜜桃 於 2019-8-18 12:26 AM 發表 查看引用來源 身體很誠實~ 男人想同一個女人做,唔代表係愛佢。
但係唔想同果個女人做,對個女人冇性衝動,咁好肯定個女人喺佢心目中係no attraction。
我只睇事實與結果,生理反應呃唔到人,係咪變咗親情唔知道,但肯定激情性慾欠奉。
我好 ...
非常同意

引用:
原帖由 甜甜水蜜桃 於 2019-8-18 00:32 發表 https://www.188channel.com/images/common/back.gif
睇返佢同我講嘅嘢,我有想哭的衝動.....😭 其實佢講既嘢,我都好明白,我都有諗過,同情人講愛佢但又唔離婚,係呃情人嗎?  同老婆無愛情但又日見夜見,是呃老婆嗎? 自己愛嗰個唔可以公開,唔愛嗰個又要人前人後扮恩愛,是呃自己嗎?  所 ...
你個個只係其中一個case
仲有男人係除左性都仲係極愛自己身邊人但佢性能力同需求太旺盛所以出去去下廁所返黎再繼續愛

兩個人對住一世流流長,為左乜?只係為左純忠貞?
定係你唔知真相時佢對你好到再無人夠佢好都唔接受?

我都聽過有個呀婆好公開咁講佢自己以前出過好多次軌,老公直頭係屋企裝閉路電視
到佢老左好多老公直頭同工人姐姐有路佢都隻眼開隻眼閉,唔好破壞家庭就由佢玩
而屋企人有乜事或難關會一齊面對,個家好堅固
人與人之間既情感唔係一個人既標準就能概括所有呢

引用:
原帖由 iyarashiinoyaro 於 2019-8-18 05:30 PM 發表 查看引用來源  

你個個只係其中一個case 仲有男人係除左性都仲係極愛自己身邊人但佢性能力同需求太旺盛所以出去去下廁所返黎再繼續愛
兩個人對住一世流流長,為左乜?只係為左純忠貞? 定係你唔知真相時佢對你好到再無人夠佢好都 ...
明知雙方出軌都繼續keep,實在無奈,當事人先知道係真正大方定迫住扮大方。我都聽過同類型事件,因為婚姻牽涉到嘅嘢好多,清官難審家庭事~
你講嘅無錯,當得去廁所嘅都係肉體出軌啦。
我講嘅係精神+肉體出軌,唔同路啵~
所以,根本唔係Apple to apple 嘅嘢。

引用:
原帖由 iyarashiinoyaro 於 2019-8-18 05:30 PM 發表 https://www.188channel.com/images/common/back.gif

你個個只係其中一個case
仲有男人係除左性都仲係極愛自己身邊人但佢性能力同需求太旺盛所以出去去下廁所返黎再繼續愛

兩個人對住一世流流長,為左乜?只係為左純忠貞?
定係你唔知真相時佢對你好到再無人夠佢好都 ...
仲有男人係除左性都仲係極愛自己身邊人但佢性能力同需求太旺盛所以出去去下廁所返黎再繼續愛> 我buy尼句,不過有分別,就係吾會當去廁所

引用:
原帖由 甜甜水蜜桃 於 2019-8-18 12:26 AM 發表 查看引用來源 身體很誠實~ 男人想同一個女人做,唔代表係愛佢。
我好 ...
无法反驳。

43 12345
上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆