上一頁下一頁
發新話題

JackyRacing 晨課勇馬 P.9 #124

收藏  |  訂閱
124  34.5k

JackyRacing 晨課勇馬 P.9 #124

晨課勇馬膽

2017.03.22 谷C  P.1 #2「心慷慨」P「萬馬飛騰」W   

2017.03.26 田A+3 及泥 P.1 #11「勝得威」Q「龍船鼓響」Q
2017.03.29 谷C+3P.2 #18「同進」W「威得霸皇」Q

2017.04.02 田B+2        P.2 #27「急急腳」X「正本雄心」X「幸運飛駒」X
2017.04.05 泥地P.3 #33「旅遊大使」Q「開心旅程」W
2017.04.09 田CP.3 #41「獅子聰」W「明月千里」X
2017.04.12 谷AP.3 #42「英姿茂盛」Q「駿明珍寶」W
2017.04.17 田C+3P.4 #48「世澤之星」X「放馬過來」X
2017.04.20 田C+3及泥地P.4 #52「快趣的」X「赤兔寶駒」X
2017.05.07 田AP.5 #57「萬事醒」X「美麗大師」Q「綠勇士」Q
2017.05.10 谷AP.5 #61「雷公鑿」P「幸運飛駒」P
2017.05.13 田CP.5 #62「幸運大師」Q「揮闖」W「鞍歌」X
2017.05.17 谷BP.5 #65「勝利仔」W「越影」Q
2017.05.21 田C+3P.5 #66「勇闖者」Q「君臨大地」X「東方快車」X
2017.05.24 谷CP.5 #68「隨時侯命」Q「勇創潮流」X
2017.05.28 田AP.5 #70「開心健康」Q「劍斷浪」W
2017.05.31 泥地P.5 #72「天皇巨星」X「索先生」X「皇者勝利」X
2017.06.04 田AP.5 #74「天下為攻」W「再石磨藍」X
2017.06.07 谷AP.5 #75「君子承諾」W「真先生」P
2017.06.11 田CP.6 #76「鞍歌」Q「快樂生活」X

2017.06.14 谷BP.6 #78「翡翠福星」W 「志友運」P
2017.06.18 田C+3P.6 #84 「友誼之星」W「閃電王」X「再開心」P
2017.06.21 谷CP.6 #89 「勁皇子」W「問鼎高峰」X
2017.06.25 田AP.7 #97「天下為攻」X「紅海威」W
2017.07.01 田A+3P.8 #108「靚紫荊」X「馬忠臣」X
2017.07.09 田B+2P.8 #114「佳運來」W「良才」P「喜蓮彩星」P
2017.07.12 谷AP.9 #122「喜菜」P「金叻星」X

單WP

2017.03.22 谷C  P.1 #2 「風采」W
2017.03.26 田A+3 及泥P.1 #11「必博」Q
2017.03.29 谷C+3P.2 #18「日東昇」X「妙感」Q
2017.04.02 田B+2 P.2 #27「勇霸神駒」W
2017.04.05 泥地P.3 #33「大收成」X
2017.04.09 田CP.3 #41「幸運七星」X
2017.04.12 谷AP.3 #42  /
2017.04.17 田C+3 P.4 #48 「駿馬翹楚」P 「中華之光」X
2017.04.20 田C+3及泥地 P.4 #52 /

小弟初次分享心水 ; 望各位師兄多多指教 今次賽事提供兩隻晨課勇馬同一隻半冷WP。

第5場 3班1200 (60-80) 香港交易所盃

呢場狀態突出既馬係「8.心慷慨」同「12.同鼎高峰」; 其次「1.真先生」「2.魔連奴」「4.快樂生活」「6.華飛」。

馬膽揀左「8.心慷慨」- 前仗跑田草千四強組都走得好 ;已適應三班步速 , 估唔到上場跑谷草都可以跟咁前。雖然隔十四日再跑,但二十號有出黎跳兩段,感覺隻馬情緒都淡定。繼續執到內檔好位,負磅有利;希望捧唔到警察盃捧返呢隻香港交易所盃兼開齋啦。(希望田先生生性,唔好再黎「飛馬再威」大讓賽。

「12.問鼎高峰」- 改跑法後贏兩場, 雖然贏得唔算輕鬆,但係低潮馬房而取得連捷都唔簡單。知道要升班跑都唔心急出,隔四十二日再出。最近試閘同「西方快車」同「巴基之星」近。復課更見淡定,但升班排大外檔雖有雷神幫手,始終有一定難度,所以作配較合。

「1.真先生」- 最近係二班落班邊緣; 所以都無需理會近仗成績 , 求分成功落班強配 , 呢個路程始終最好,或賺多少班利下兼配合近期馬房攻勢可拖住。(如果講陰毛論 ; 8 同 12 都同呢匹馬息息相關)

「2.魔連奴」- 呢匹摩佬上場早段都比「萬事欣」同「明月春風」搞搞震。返黎後兩駒斷得好快,而佢就頂到最後一百。始終季初都同。「海翡翠」「騰龍超影」近,今場快馬唔算多, 1檔係度都應該好跑。好似成日無乜贏面,但配腳可爭。

「6.華飛」- 有啲台型既馬匹。早早已係黎谷草試過閘,雖然左右隔離啲馬較水,但都走勢以當時狀態黎計都算收貨。今次變數係抖左130日;同父馬都合跑谷草; 大冷博呢匹。

第7場 1班1800 (85+) 跑馬地銀瓶

呢場狀態較突出係「1.馬上發財」「4.精氣神」同「9.萬馬飛騰」; 其次「2.縱橫大地」「5.超有利」「7.包裝騎士」「8.金匯龍華」「11.勁趣」狀態都唔錯。係一組有較多好狀態參戰馬既場次黎。

馬膽揀「9.萬馬飛騰」- 而家呢個分去田草,一定會再撞返啲新晉精英;而佢噸位又唔算重,跑田草始終吃虧多少。心無旁鶩抖夠等谷草適合賽事上陣。功夫都積極,有試大閘,復課馬身輕唔瘦。雖然初跑千八,但相信步速都唔會太快,睇佢最近贏果兩場直路短程加速爆發,短直路好岩佢發揮,所以都繼續侶佢。

「4.精氣神」- 一月四晚谷草錯失機會。二月五轉翰路彎焗住等位比「超有利」走甩,無神神G1跑近加五分,都十分黑仔。上場得佢133當然唔會浪費體力。埋門祈普敦同佢單跳果課反手鞭醒醒佢都幾好反應;盃王馬跑盃賽兼未交代.相信會好似「飛來猛」咁肉緊。

「2.縱橫大地」- 同隻九號一樣,現階段跑田草對手強,兼佢仲要重磅。所以都係專心等谷草,抖三十五日休息假都夠,正路配腳。

「7.包裝騎士」- 係擔心季初開始硬拚都季中。但睇幕後似乎想一季榨盡,仍然輕勁兼路程未甩三甲,拖住一票。

「8.金匯龍華」- 上場跑泥完全唔願展步,可當無用力,雖然東哥初谷,但呢匹馬都算易跑,內檔輕磅跟前,博冷腳。

半冷門WP - 第4場「7.風采」

自己睇晨課狀態係前一場已嘜住有返起色但尺寸馬唔易跑,所以前四仗用見習生跑我覺得唔合發揮。上仗泥地往績計三比零唔作準。但直路上都肯追下。今場突換上洋將,比季內贏馬時但六分;會唔會配合馬房「心慷慨」而來呢?

第1場6.皇帝誥令8.非凡者2.強中堅4.五星特工5.通勝
第2場1.綫路神駒4.兄弟熊6.霽月高風11.葵涌老友9.金磚五國
第3場2.得意繽紛7.蓋世之寶1.勇冠多9.光輝之星12.紅褲精神
第4場7.風采1.招多福5.寶正寶6.實在威8.沙角威龍
第5場8.心慷慨12.問鼎高峰2.魔連奴1.真先生6.華飛
第6場3.好益善6.美妙星4.四千金10.麯院風荷12.野孩子
第7場9.萬馬飛騰4.精氣神2.縱橫大地7.包裝騎士8.金匯龍華
第8場12.主力艦3.好加加6.琪麟穎2.小龍兒5.爪皇烈焰

支持,有分析,加油

跟中半冷馬! 小注都過癮!

支持用心分析

附件

多謝支持 ! 可惜 , 下面果關真係開左息息相關既1號。田先生留到隻馬上哂口, 真無陰公。

引用:
原帖由 zero8888 於 2017-3-22 13:14 發表 查看引用來源
支持,有分析,加油
多謝師兄支持

尾場隻3爭小小!

引用:
原帖由 我在存在 於 2017-3-23 00:28 發表 查看引用來源
尾場隻3爭小小!
守住BOX SEAT 位! 賺左步速無計

支持

師兄有料到,繼續努力

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆