新馬短途錦標.............(唔明點解係"一班賽")

收藏  |  訂閱
16  591

新馬短途錦標.............(唔明點解係"一班賽")

週三無馬跑, 不如講下週日嗰場"新馬短途錦標", 呢場雖得幾隻馬競逐, 但分分鐘有下季"銀行馬"出現, 真係值得留意:071: :036:

24/06/2007 沙田 賽道 : 草地  跑道 : "A"  
賽事名稱 : 新馬短途錦標  途程 : 1200米
賽事班次 : 第1班   

馬名 (烙號)                        練馬師      負磅      評分    馬齡

名店之星 (H087)              徐雨石      125      69        3
幸運輪 (H018)                 鄭俊偉      125      55        3   
山東名將 (H077)              徐雨石      121      70        3   
牛精富星 (H197)              告東尼      121       -         3  
幸運勇將 (H135)              約翰摩亞   113       -         2   
八運寶 (H187)                 梁定華      113       -         2   
超勁精神 (H195)              告東尼      113       -         2

但唔明白呢場點解叫做一班賽事???, 目前最高評分都係69分.......:044: :044: :030:

呢場因分齡讓磅, 三歲馬都要讓兩歲馬八磅以上, 但澳紐馬兩歲已好熟, 有磅讓真係着數到暈, 况且依家既評分根本無實在既參考價值, 個人認為三匹兩歲馬好大機會包辦連贏位.....................大家點睇??:071:

呢場係講獎金係一班賽事,,,而唔係=1班賽事,,,:086:

引用:
原帖由 四眼輝 於 2007-6-19 09:29 PM 發表
呢場係講獎金係一班賽事,,,而唔係=1班賽事,,,:086:
全中,係一班賽獎金:036:

排位都未出:041: 好難講....:028:
不過.....鐘雨石特登出"名店之星"幫"山東名將"減返幾磅:044:
上次以經贏過呢兩隻.....睇左排位先算:097:

引用:
原帖由 *職業賭徒* 於 2007-6-19 09:34 PM 發表

全中,係一班賽獎金:036:
舊年好爸爸贏呢場就攪掂啦,,,今年如果超勁精神贏就過機關鎗頭啦,:044:

引用:
原帖由 四眼輝 於 2007-6-19 09:29 PM 發表
:025: 原來係咁.................但雖然獎金係同一班一樣, 但仍可續用"新馬賽事"來定位, 無須用"第一班"來混淆大衆, 呢場既新馬現時水準同"一班馬"仲有好大距離:086: :071:

引用:
原帖由 四眼輝 於 2007-6-19 09:47 PM 發表

舊年好爸爸贏呢場就攪掂啦,,,今年如果超勁精神贏就過機關鎗頭啦,:044:
輝哥.....你應該想講"衝鋒槍":097:

引用:
原帖由 hk1122 於 2007-6-19 10:02 PM 發表

輝哥.....你應該想講"衝鋒槍":097:  
係喎,,,,,打錯,,,:096:

超勁精神都好著數

贏完馬仲係113磅

再搵徐斤禮就輕飄飄返黎 :097:

好爸爸果年係精英班.....而家變1班都算有進步:096:

仲有....呢場錦標賽配見習生有磅減嗎?

前往最後回覆