43 12345
上一頁下一頁
發新話題

北角懷疑跌錢之旅

收藏  |  訂閱
42  8.0k

北角懷疑跌錢之旅

各位 ching,小弟尋日去左北角 dup 骨出火 (HJ) ,但有D野不吐不快,想大家比少少意見。。。

我 5:20pm 到達,明明四台寫 $600 有 60 分鐘,但入到去佢先話得 45 分鐘。。。咁我一場去到所以都話 ok。由於我身水身汗,所以我休息左一陣先去沖涼,出番黎 5:40pm。。。

跟住佢話我只剩番 20 分鐘時間,因為呢 45 分鐘係由我入門口開始計。。。結果佢只係按左 15 分鐘 + 5 分鐘幫我出火。。。最後仲要話有客到左所以要走先,當時我仲訓緊係張床度(出左1分鐘都無。。。) 佢已經要我比埋錢先,跟手叫我沖完涼之後自己走就可以。

打飛支快餐,仲快過我食快仔喎師兄,開名啦

唔駛懷疑直頭係厄錢

深表同情,下次不要做白老鼠了,入門口時已知你是新手,下次與ad不符就走罷,不要種壞她們,當交學費。

600嗰度好多,有冇提示?

引用:
原帖由 YuanYuan 於 2019-8-8 08:28 AM 發表 查看引用來源
打飛支快餐,仲快過我食快仔喎師兄,開名啦
好似無名的。。。
都係 wechat 比個地址我,去到樓下先話我知正確樓層。。。
Marble road。。。華寶對面。。。

引用:
原帖由 Simonhatesjazz 於 2019-8-8 08:53 AM 發表 查看引用來源
深表同情,下次不要做白老鼠了,入門口時已知你是新手,下次與ad不符就走罷,不要種壞她們,當交學費。
其實我骨齡唔淺。。。都有 6-7 年
但從來無試過起鐘係由入門口開始計。。。(講緊按摩+出火) 
最多都係按 90 分鐘比人偷 5-10 分鐘咁上下。。。
今次經驗都幾顛覆我一直既認知。。。

師兄,直頭係搶錢喎😅

我自己就從來都係從到埗開始心裏計算時間,尼度有個受歡迎嘅骨妹(姑諱其名)閒談中講話計鐘佢會由入門一刻計,之後如果無客跟鐘揼耐啲或者傾吓計反而無所謂,佢話如果個個客沖涼十幾分鐘歎慢板會十分影響預算,特別如果約了下個客更加無灣轉:smile_34: 換上你係下個客會唔會接受雖已預約但要等,仲要遲幾耐入閘都無所謂?
開門做生意分分鐘都係錢,所以入門起鐘我完全接受,好似你未做前沖涼休息攤抖幾分鐘還算,反正識做嘅囡囡都會預鬆少少,但二十分鐘?我都覺得誇張,事後又沖多十幾分鐘咁點計?我去玩都會諗過得自己都要過得人:smile_34:
有啲塌有幾個囡囡嘅同你嗲吓先起鐘開工唔奇,因為再有客都有房有人招呼,但始終同你嗲係人情,唔嗲係道理,再講,佢點計亦只能隨佢心,單囡嘅一般熟都唔多會,房細空間少,亦無乜其他地方俾客攤抖:smile_27:
至於寫60,問其實幾耐,尼樣嘢我都從來唔問,結果最後被呃鐘亦無可奈何。問咗轉頭走係一件事,問咗照入去係你嘅決定,但瞓低心中已經有條剌,自然唔會咁開心,咁又何必呢?:smile_27: 無論點,雖然北角六魚都算係公價,六魚單鐘起機我會覺得貴 :smile_34:

通常入門就開始計時

43 12345
上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆