上一頁下一頁
發新話題

15/7/2010 CP火車站險被搶頸鍊經過

收藏  |  訂閱
95  6.2k

15/7/2010 CP火車站險被搶頸鍊經過

各位ching你地好!小弟第一次發言、寫得唔好見怪!多多包涵!

事發於cp火車站、我和朋友兩個於下午3點幾到 ,由於我未食午飯,於是到隔離老麥食些少野,我地食完就行去打的 ,由於我朋友未飲完杯熱朱古力、於是攞走一路行一路飲,到咗十字路口行到對面馬路打的(即甘乜洗腳對面),由於我朋友有拖拉喼及手持飲品,於是企係十字路口、等咗幾分鐘都冇車、我不經不覺行前左約3,4個私家車位打的、我回頭看我朋友,有個比我朋友高大肥佬(其實我比那肥佬更高大)、搭住我朋友膊頭:smile_41: 、初時以為係我朋友的朋友(因我朋友在cp玩樂很久)、跟住個肥佬伸手入他後頸:smile_41: (由於我朋友認識很久、知他有金鍊,我朋友恤衫扭是全扣上的),我就意會到搶金鍊 ,於是急步跑去:smile_22: (念住整招世界杯穿心腳俾佢歎)、我朋友反應係手執心口頸鍊、然後一杯熱朱古力兜面撥去、個肥佬都見到我衝緊過去、於是亦轉身走、肥佬走嘅姿勢係攤大兩掌、我追咗20幾尺就冇追,因見他冇搶到金鍊、見我朋友冇事、於是快快打的走人(怕個肥佬覆桌),事後我朋友講番、原來有架摩托車接應、見到我跑過去,比那個肥佬走得更快!:smile_27: 今次就真係好彩、冇傷冇唔見財物,以後真係唔好同朋友分開行!(就算摟住女都要一齊行)
各位ching都要小心,安全為上,北上都係為尋開心!謝謝!

引用:
原帖由 碧眼狐狸 於 2010-7-29 05:58 PM 發表 查看引用來源
各位ching你地好!小弟第一次發言、寫得唔好見怪!多多包涵!

事發於cp火車站、我和朋友兩個於下午3點幾到 ,由於我未食午飯,於是到隔離老麥食些少野,我地食完就行去打的:loveliness ...
哦!乜比人搶咗條"鍊"啊!:smile_o11:

好彩搶唔到!仲係度:smile_30:

引用:
原帖由 碧眼狐狸 於 2010-7-29 06:03 PM 發表 查看引用來源
大家小心啲好!:smile_30:

比我我衝埋去通柒個肥佬啦...2個人...圍鳩佢...嬴面大:smile_o11:

引用:
原帖由 碧眼狐狸 於 2010-7-29 06:03 PM 發表 查看引用來源
又系果條濕九肥佬 上次見企系美怡登又系搶5倒

引用:
原帖由 ccfv0954314 於 2010-7-29 06:05 PM 發表 查看引用來源
比我我衝埋去通柒個肥佬啦...2個人...圍鳩佢...嬴面大:smile_o11:
係咪衝埋去搶翻佢條"鍊"啊!:smile_30:

如果我捉到條肥佬,會點呢?打一鑊定送公安好呢?

引用:
原帖由 ccfv0954314 於 2010-7-29 06:05 PM 發表
人地兩幾二兩友枕係到喎~~你唔係見唔到話~~:smile_o14:

引用:
原帖由 碧眼狐狸 於 2010-7-29 06:07 PM 發表 查看引用來源
如果我捉到條肥佬,會點呢?打一鑊定送公安好呢?
2樣都要做...先打獲...再送公安:smile_o11:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆