上一頁下一頁
發新話題

那些年,榴槤之國的女孩們

收藏  |  訂閱
11.0k  906.2k

引用:
原帖由 柒七仔 於 16/8/2021 15:35 發表 查看引用來源
師兄,有人好開心咁喎!
阿星巧開心😬

收工前出下嘢先😬

收工出嘢……………第88話~

Abby LXXXVIII

麻油味Abby嘅表情話俾阿星知,佢期待阿星所講嘅並唔係咁樣,而阿星偏偏講出咗佢最唔期待聽到嘅嘢。阿星望住佢,佢又望住阿星,一時之間大家冇哂嘢講。係呀,呢啲講錯嘢嘅情況係會令到女士對你嘅印象大打折扣嘅,而且要再兜都並唔係咁容易。阿星知道,因為阿星根本由頭到尾都係想製造呢個時機,因為要製造反差,係要將情況拉到最差,先可以令到跟住落嚟講嘅說話變得令佢笑得燦爛。

喺麻油味Abby面色開始表現出失望,想開聲講阿星點解會咁講嘅時候,阿星再次開聲:「本來條裙都唔算太靚,你一着咗之後感覺唔同哂,阿星想像緊你冇着條裙嘅時候,佢會係點;完完全全好似阿星想像中一樣,只有你着,條裙先會靚,你唔着,條裙就冇喇。」明唔明阿星講緊乜?

麻油味Abby聽完之後有啲明,有啲唔明,阿星趁佢仲諗緊嘅時候就拍拍阿星坐緊果張梳化,示意佢坐番低,其實佢唔坐低“烏”低身哄住阿星係仲好嘅,有34D又有事業睇,不過睇得多俾人話阿星鹹濕就唔好啦,呢啲嘢都係見好就收。麻油味Abby再次坐低望住阿星,就好似阿星係一舊外星生物咁,然後佢再次開聲同阿星講:「你真係好怪,我爸爸話你唔係咁容易了解,依家我開始明白佢係咩意思。」阿星笑笑,咁容易俾你睇得穿就唔係阿星啦。

都成六點幾,今晚去邊度食飯,可以開估未?麻油味Abby望下錶,然後話:「我哋行得啦,你車埋我一齊去啦。」咩?唔係呢度高級餐廳食咩?咁去邊度食?麻油味Abby一路講一路笑:「去我屋企食呀,我爸爸媽媽喺屋企等緊你。」唔係啩?

正所謂:

答案並非己所慾
櫻花容顏顯失望
四目交投默無語
高手過招伯仲間
英雄再問用餐處
原來拜會總裁府

金翅中伏大件樹鳥
(待續)😬

星爺,寫好了 又來鳥  ...... 金翅中伏鳥!!

答案並非己所慾
櫻花容顏顯失望
四目交投默無語
高手過招伯仲間
英雄再問用餐處
原來拜會總裁府

引用:
原帖由 boar36 於 16/8/2021 18:28 發表 查看引用來源
星爺,寫好了 又來鳥  ...... 金翅中伏鳥!!

答案並非己所慾
櫻花容顏顯失望
四目交投默無語
高手過招伯仲間
英雄再問用餐處
原來拜會總裁府
哈哈,阿星差啲睇到總統府添😬

回覆 9863# star_platina 的帖子

師兄唔好拎兩梳蕉去見外父,外母呀🤣

引用:
原帖由 柒七仔 於 16/8/2021 18:54 發表 查看引用來源
師兄唔好拎兩梳蕉去見外父,外母呀🤣
阿星帶條蕉去😬

早晨呀各位,又係星期二,又到最新嘅第89話~

Abby LXXXIX

阿星感覺到今餐飲將會令到阿星非常之難落台,不過呢個將會係一陣間嘅事,呢個時候,阿星只係揸緊車,任由麻油味Abby帶阿星去佢屋企。途中阿星一路喺度諗,走鬼呢個念頭不斷喺阿星個好似豆豉咁細粒嘅腦入面飄過,直覺話俾阿星知,今次呢餐飯食得好麻煩,而且阿星要花好多心機去應付。當然,要花心機並不表示阿星應付唔嚟,而係比起平時嘅情況麻煩啫。通常阿星嘅直覺都好準確,潛意識嘅嘢,只要你花時間同佢溝通,而佢又肯同你溝通,你會有好多意想不到嘅得著。不過大前提係,你要學識點樣同潛意識溝通,透過同潛意識對話,你將會知道好多你平時冇留意到嘅事情。

與潛意識對話係阿星嘅其中一個強項,內容非常之悶蛋,因為潛意識只係活動於腦內,外面係睇唔到任何嘅動靜,而且現代社會嘅人大都唔會花太多時間去照顧自己嘅心靈健康;莫講話心靈健康啦,身體健康都因為工作忙碌,生活緊張,食無定時等等嘅因素搞到麻麻煩煩,頭暈身慶嘅有,胃痛便秘嘅又有,失眠渴睡嘅都有,身體都顧唔掂,心靈就更加冇心情去照顧啦。不過其實大家又有冇諗過,照顧完心靈健康,身體自然會開始健康啲嘅呢?

麻油味Abby住喺大型購物中心附近嘅崩沙區度。崩沙區,係一個有錢人住嘅地區,平均每間阿星揸車經過嘅獨立屋嘅停車位度都起碼有一部名車,有啲甚至有兩部或以上。星期六夜晚或者啲人唔多出街食飯,差唔多家家戶戶都泊哂車,有啲屋連門口都泊咗幾架名貴房車或者跑車喺度。

喺進入呢個住宅區之前,係要經過閘口,話俾保安知你係嚟拜訪邊個,留低電話號碼,駕駛執照同埋要俾人影番張大頭相嘅。阿星自問唔得靚仔,都好少影相,你知啦,阿星係賣才華嘅實力派嚟嘛,邊得嚟影相會靚仔嘅呢?正喺個印巴籍保安抄完阿星牌,攞埋駕照,準備同阿影靚相嘅時候,麻油味Abby開聲同個保安講:「佢係我朋友嚟,唔使影啦。」個保安叔叔一望到麻油味Abby,即刻俾手敬禮,交番張駕照俾阿星,然後擰轉頭叫人打開閘放阿星地入去。麻油味Abby將佢嫩滑嘅手掌放上阿星揸住波棍嘅手度,望住阿星話:「住呢度好好嫁,保安又嚴密,啲人又有禮貌,層次都唔同咗嫁。」

正所謂:

英雄突發第六感
潛意思緒皆起伏
櫻花家住富人區
保安嚴密水不漏
連番手續如敵臨
伊人為君免繁複

金翅睇嚟麻Q繁鳥
(待續)😬

早晨 星爺,寫好了 又來鳥  ...... 金翅麻Q繁鳥!!     

英雄突發第六感
潛意思緒皆起伏
櫻花家住富人區
保安嚴密水不漏
連番手續如敵臨
伊人為君免繁複

回覆 9868# star_platina 的帖子

師兄果餐飯係咪都食得幾辛苦呀,哈哈!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆