上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.4k

隻豉油非長上次轉彎突然無故一拉、入直路又衝上來、目的好明顯i

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-6-19 05:55 PM 發表 查看引用來源
獻世今次無假、一切麈埃落定!
咁快就著燈, 老爺夜晚唔出街架!

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-6-19 05:59 PM 發表 查看引用來源

咁快就著燈, 老爺夜晚唔出街架!
揾大美人去拉!小巨人、輸怕人!

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-6-19 05:59 PM 發表 查看引用來源
隻豉油非長上次轉彎突然無故一拉、入直路又衝上來、目的好明顯i
上賽最後都成為大熱門, 周三照計都唔會再成大熱門卦!

引用:
原帖由 沙田粗野的小腸 於 2017-6-19 05:33 PM 發表 查看引用來源
咁似兩位大師:071:
我發覺呢位仁兄好似無講得咁清楚, 為甚麼超好玩接唔到會長寶. 不過都係一樣. 風騷太個老公還不是埋老妖堆. 周三超好玩馬主有隻馬同會長扯上非常密切關係架!

老劍馬經 7-8

R7

古人三顧草廬

一枝獨占花魁上,次第春風到草廬;三十六宮春,上國定觀光。「刘备慕其名三顾草芦,礼贤下土,恳请孔明出山相助,以争霸天下。孔明感其诚,遂出山;后造成魏、蜀、吴鼎足三立之局面。後成為摯友、所向無敵」

龍潛於淵,或躍於淵,甘霖四野,遍澤大千,喣嫗覆育,「龍潛泛影、翻騰超穎」

萬物含貝,大利東西南北.龍潛於淵,甘霖四野,「索隱先決、生財後綴」

無中應有直,心事還成戚,雲散月重圓,千里風帆急。「雲散月重圓、人群聚大會」

1騰龍超影
3大聚會
7摯友無敵
10索先生

R8

古人郭嘉遺計定遼東

郭嘉字奉孝,先亡遺計於曹操,依計而行,乍而成功。「奇妙計策真可行」

現方困厄,寸步難行之象,必須候災星退盡,可無防礙,「災星盡退去、超強快反饋、如千里駿馬」

峭石雙峰起,方塘一鑑融;天生斯境界,許爾且春風。「雙峰上雲霄、鋒芒可盡露」

經營稱夷吾,智謀尤子貢;如覓蠅頭利,冬來可稱心。「兩子相連、利源之星」

2連利之星
3鋒芒畢露
9超強快駒
12奇真

引用:
原帖由 沙田粗野的小腸 於 2017-6-19 05:33 PM 發表 查看引用來源

咁似兩位大師:071:
兩位大師請問隻寶中寶會否林莊

引用:
原帖由 林寶堅利 於 2017-6-19 08:40 PM 發表 查看引用來源

兩位大師請問隻寶中寶會否林莊
上次已僥倖、買開可買、我不乐觀!

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-6-19 08:42 PM 發表 查看引用來源

上次已僥倖、買開可買、我不乐觀!
上次贏得好險!今次應該唔到為。

引用:
原帖由 林寶堅利 於 2017-6-19 08:43 PM 發表 查看引用來源

上次贏得好險!今次應該唔到為。
唔係好險, 係贏梗, 因為馬主以前有三隻馬養係亞菜度. 連埋矮仔容重有一隻係傳說, 一出已經有獎金架!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆