上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 35

收藏  |  訂閱
2.8k  56.1k

引用:
原帖由 偽警167 於 2011-9-1 03:19 PM 發表 查看引用來源

買唔到港島區既樓,咪買住元朗果D先囉!:smile_42: :smile_42: :smile_42:
果d人港島無資格買,元朗又唔甘心買

引用:
原帖由 陳七@監察事務所 於 2011-9-1 03:50 PM 發表 查看引用來源

果d人港島無資格買,元朗又唔甘心買  
即係話仁K又無錢去,打飛機又嫌小費貴!:smile_42: :smile_42: :smile_42:

引用:
原帖由 偽警167 於 2011-9-1 04:01 PM 發表 查看引用來源

即係話仁K又無錢去,打飛機又嫌小費貴!:smile_42: :smile_42: :smile_42:
誤會了,溫書:smile_38: 最尾果句,紅色字

引用:
原帖由 陳七@監察事務所 於 2011-9-1 04:49 PM 發表 查看引用來源

誤會了,溫書:smile_38: 最尾果句,紅色字
咁即係話,問完價又唔制,仲要屌柒人貴!:smile_42: :smile_42: :smile_42:

引用:
原帖由 tomscleung 於 2011-9-1 11:15 AM 發表 查看引用來源

邊一類人 ? :smile_14: :smile_14:

我真係唔知 :smile_14:

我一直都係呢區做 CD-ROM, 見你咁講真係想知
保障資深團長開團利益 , 抹殺尊貴會員級別以下版友開團權利。

熟唔熟悉版規 , 版友肯去睇既 , 新手都可以熟悉 , 版友唔去睇既 , 鑽石級別都可以唔熟悉 , 熟悉版規同會員級別應該係兩回事 , 點可以混為一談。

至於閱讀權限 , 開團貼最低要求為 20 , 即係一星會員都可以報團 , 點解一星會員可以報團但係又唔可以開團呢 ? 雖然一星會員冇能力自己設定閱讀權限 , 不過版主會亮置開團貼 , 係亮置同時 , 同開團貼設定閱讀權限 , 又會花版主幾多時間呢 ?

+++++++++++

組團 / 綱聚須知 - 2011/07/19
(各負責人留意)

規定 / 指引如下:

論壇只提供平台予大家交流,本論壇與組團人和組團帖沒有任何商業關系。參與會員自行承擔一切後果和責任。

1.  - 所有組團團長的會員資格最低要求為尊貴會員。
    -
組團帖必須設置閱讀權限為20或以上 。所有組團帖經版主審核後會被設置高亮顯示(粗體綠色)。此規定目標是減低或避免以下問題發生之機會,
A)  
新手會員因不熟悉版規而在版面留下聯系資訊。
B)  
分身會員對組團團長和其他會員不必要的滋擾。

2. - 可以列明該次活動所需價錢,但只限基本費用,如租場/租用器具等,因應各團需求而定。
    - 嚴禁一切牟利行為,例如聲明需交教練費/帶隊費等,以上行為即屬違反廣告條例最高可予禁言。
   - 所有活動只限於版友網聚性質不涉及商業性質或收取行益活動。 會員自行判斷所公開價錢是否合理而參與。
    - 以後內遊區內組團帖內不可以提及任何團費等字眼!自費、AA制則可列明於帖內。實際金額,請盡量私下聯絡自行通知。
    - 論壇提供平台予大家交流,有權利有義務,這點希望各會員和團長合作。一經發現有牟利成分,即時移走;屢勸不改者即時禁訪。

3. - 各團團長/團友推帖情況。現重申這是灌水行為 (可參考灌水定義 http://www.188channel.com/viewthread.php?tid=7854369&extra=page%3D1)如發現有嚴重推帖情況,
   1.
該團不會給予置亮
   2.
該團長活動帖停止置亮及放入沉底 (停賽時間2星期到3個月不等)
   - 團長不應犯上。
   - 團長有責任引導團友不應犯上。
   - 另外,團長及會員正身分身,不得自問自答或作出無意思回帖,如:早上推一推,晚上推一推等。一經發現,會取消高亮顯示,重犯者禁言移帖處理。

版主對上述規定,有絕對審核權認為是否違規,不得異議

對於未有達到要求的帖子,負責人會被警告,再犯者會被扣分,屢犯者會被禁言。任何情況下,帖子會被移除。

新版規即時生效  請各團長一個星期內更改閣下帖子,否則帖子會被移除,而不另行通知。多謝合作。

引用:
原帖由 lotus-flower 於 2011-8-31 10:58 AM 發表 查看引用來源

禾以為沉區的人..熱情豪邁...
原來都有d唔係...聽到巧門..........
不如出門口打wok 勁...了事算 l a ........巧煩!!
我都想同見習版主 1 on 1 係內遊版內討論新組團 / 綱聚須知 , 不過見習版主已經學識 ,

宅男奇技之三 - 左閃右避之睇你唔到忽略你  !

:smile_o04: :smile_o04: :smile_o04:

引用:
原帖由 香討荷蘭橙 於 2011-9-1 07:23 PM 發表 查看引用來源

我都想同見習版主 1 on 1 係內遊版內討論新組團 / 綱聚須知 , 不過見習版主已經學識 ,

宅男奇技之三 - 左閃右避之睇你唔到忽略你  !

:smile_o04: :smile_o04: :smile_o04:
家有家規,國有國法,此處不留人,自有留人處,施主又何必咁執著呢???

引用:
原帖由 偽警167 於 2011-9-1 08:03 PM 發表 查看引用來源

家有家規,國有國法,此處不留人,自有留人處,施主又何必咁執著呢???

見習版主擺明幫資深團長維護開團利益幫到出版規 , 甘核突既事你都可以忍既 !

照你甘講 , 香港使乜有 ICAC 呀 !

:smile_o04::smile_o04::smile_o04:

引用:
原帖由 香討荷蘭橙 於 2011-9-1 08:09 PM 發表 查看引用來源

見習版主擺明幫資深團長維護開團利益幫到出版規 , 甘核突既事你都可以忍既 !

照你甘講 , 香港使乜有 ICAC 呀 !

:smile_o04::smile_o04::smile_o04:
唔通見習版主真係有錢分???
我記得之前都有人出帖,話自己唔識就跟左D人新會員出團玩,玩樂途中,團長吃喝玩樂夠就閃,更有D收左團費又玩夠先閃,結果係點,你自己諗下.當然,資深會員都有可能閃,但人地點都出過一.二次團,新黎既師兄點都會信掛,組團收錢有利益,人所共知,咁又點?
搵錢就搵快錢,點都唔會儲夠分先黎搵掛,求撚其回人地D帖而升到資深會員黎搵錢既話,你都識睇啦,咁就抵佢啦,你估唔辛苦架.
我無組團,亦都無去過,同見習版主都素未謀面,我只覺得版主都係保障新師兄既利益,針無兩頭利,無話所有野可以滿足所有人,怨氣唔好咁大,咁做人好辛苦架!

引用:
原帖由 偽警167 於 2011-9-1 08:39 PM 發表 查看引用來源

唔通見習版主真係有錢分???
我記得之前都有人出帖,話自己唔識就跟左D人新會員出團玩,玩樂途中,團長吃喝玩樂夠就閃,更有D收左團費又玩夠先閃,結果係點,你自己諗下.當然,資深會員都有可能閃,但人地點都出過一.二次團 ...
以前有團長 , 公然係開貼團 , 講明版主參加 , 團費半價或全免 , 版主居然唔避嫌 , 公然在此開團貼內講明出席 , 版主同團長之間 , 有利益輸送 , 有乜甘出奇呢 ?

:smile_o02::smile_o02::smile_o02:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆