上一頁下一頁
發新話題

Del。緣滅

收藏  |  訂閱
2.8k  73.3k

引用:
原帖由 Bob_Lennon 於 2020-3-16 13:52 發表 查看引用來源

懲罰自己咁陰公呀!記得要對自己好一d呀!!
對自己好d ?  點為之好d?

引用:
原帖由 剛勁的倉務員 於 2020-3-16 13:55 發表 查看引用來源
我點敢斷你米路,呢個世界人夾人,咁容易搵到就唔會珍惜對方。
講得好,珍惜呢2粒字,唔係人人懂

引用:
原帖由 bigmac人夫 於 2020-3-16 15:37 發表 查看引用來源
妳點會喺低質!未缘份未到姐!加油
多謝你喎巨無霸先生

引用:
原帖由 meow_917 於 2020-3-16 17:56 發表 查看引用來源

講得好,珍惜呢2粒字,唔係人人懂
懂又如何?你想珍惜人哋又未必當係一回事。

引用:
原帖由 剛勁的倉務員 於 2020-3-16 22:47 發表 查看引用來源
又唔係交易,何來公平,做生意都叫一買一賣,但想付出多就會有回報,那只有童話才會出現。現實是付出得越多代表你比人睇死得更多,就算可以一齊都會比對方食住。

引用:
原帖由 meow_917 於 2020-3-16 17:55 發表 查看引用來源

對自己好d ?  點為之好d?
「好」對每個人嘅定義都唔同,所以我唔知道乜嘢嘅「好」先啱妳。就我而言,身心覺得愉悅,有目標去堅持和達成,關心、愛護、支持我的家人和朋友,在自己的能力範圍內幫助有需要的人......這些已經可以讓我感到滿足快樂,也是我心中「好」的定義。

愈簡單愈快樂,不過要做到一d都唔容易,因為人是貪心的動物。

引用:
原帖由 80後廢青人夫 於 2020-3-17 00:28 發表 查看引用來源

又唔係交易,何來公平,做生意都叫一買一賣,但想付出多就會有回報,那只有童話才會出現。現實是付出得越多代表你比人睇死得更多,就算可以一齊都會比對方食住。 ...
雖然結果未必如心中預期,但我們的努力、經驗已經是一個很大的回報。而且我絕對相信,只要曾經努力付出過,汗是不會白流,總有一日一定會結出豐碩的成果。

引用:
原帖由 剛勁的倉務員 於 2020-3-16 22:47 發表 查看引用來源
茅錯!老子要既女多的是,你是哪一位。。。。😂😂😂

引用:
原帖由 80後廢青人夫 於 2020-3-17 00:28 發表 查看引用來源

又唔係交易,何來公平,做生意都叫一買一賣,但想付出多就會有回報,那只有童話才會出現。現實是付出得越多代表你比人睇死得更多,就算可以一齊都會比對方食住。 ...
咁好難平衡既,感情好易會是旦一方失衡。失望儲夠了,咪走囉,冇計。

引用:
原帖由 Bob_Lennon 於 2020-3-17 09:02 發表 查看引用來源

「好」對每個人嘅定義都唔同,所以我唔知道乜嘢嘅「好」先啱妳。就我而言,身心覺得愉悅,有目標去堅持和達成,關心、愛護、支持我的家人和朋友,在自己的能力範圍內幫助有需要的人......這些已經可以讓我感到滿足快樂,也是我 ...
呢種"好"叫大愛,正如我有口罩多都想派畀弱勢既心境。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆