上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 9

收藏  |  訂閱
1.5k  109.1k

雖然你條船話自已搵份工自給自足, 但系我覺得你身為佢男人點都要比家用, 或多或少都好. 純粹個人意見, 請勿見怪.

引用:
原帖由 thomaswt341 於 2009-12-2 05:23 PM 發表
雖然你條船話自已搵份工自給自足, 但系我覺得你身為佢男人點都要比家用, 或多或少都好. 純粹個人意見, 請勿見怪.
同意...心意好...當咩都好...始終人地個女跟住你.....俾得到就俾啦.....

引用:
原帖由 keithlck 於 2009-12-2 05:16 PM 發表 查看引用來源

都係果句啦....而家都無得諗...亦都唔到你諗...惟有到時再同佢講,問佢慣唔慣....屋企果邊點呀...
見步行步啦....不過我覺得你好似無乜信心...對佢對自己都係.....
佢返去我會去搵佢既, 重未出廣東省車程遠小小啦.

又唔係無信心, 只係將會預見既問題等大家了解清楚, 以後點樣生活我地都傾過既.

其實內地人同香港人都係無得諗, 我身邊既朋友又有邊個會估到我會同女友分手!

引用:
原帖由 thomaswt341 於 2009-12-2 05:23 PM 發表 查看引用來源
呢個當然啦, 當認真起一齊就唔會計住計住, 只係大家有個共識我養佢唔到者.
同埋搵份工唔使成日一個人起屋企悶嘛, 人覺得悶就會變...

引用:
原帖由 temp4321 於 2009-12-2 05:41 PM 發表

呢個當然啦, 當認真起一齊就唔會計住計住, 只係大家有個共識我養佢唔到者.
同埋搵份工唔使成日一個人起屋企悶嘛, 人覺得悶就會變...
無免費午餐..同樣無免費既愛情...
一個月叫做浪漫...兩個月叫做溫馨.....三個月呢?
愛情同事業一樣........都係好現實既.....

引用:
原帖由 keithlck 於 2009-12-2 05:52 PM 發表 查看引用來源

無免費午餐..同樣無免費既愛情...
一個月叫做浪漫...兩個月叫做溫馨.....三個月呢?
愛情同事業一樣........都係好現實既.....
明, 小弟都唔細咯, 三張有一咯.
我只怕佢唔明, 始終佢年紀重細, 好多事佢都認為唔係問題, 但既然現在已決定了, 唯有自己加倍努力吧.

引用:
原帖由 thomaswt341 於 2009-12-2 05:23 PM 發表 查看引用來源
我可不認為是需要比家用啊...

你在香港扣女, 又租埋屋比佢住, 你還會比零用嗎???
我們又不是富豪, 總之量力而為就夠了.

各位沉船Ching好, 我己浮晒上岸啦!  湖北D女真係幾難頂, 又惡, 又好打牌爛賭 (唔知係咪我唔好彩啦)!  :smile_o03:

現在期待下一條船的出現, 努力儲下彈藥先! :smile_o13:

引用:
原帖由 One_Six_Nine 於 2009-12-2 08:43 PM 發表 查看引用來源
各位沉船Ching好, 我己浮晒上岸啦!  湖北D女真係幾難頂, 又惡, 又好打牌爛賭 (唔知係咪我唔好彩啦)!  :smile_o03:

現在期待下一條船的出現, 努力儲下彈藥先! :smile_o13:
師兄...你好似家有老虎...心思思又想沈船...:smile_o10:

回覆 919# 的帖子

龍CHING, 你好! 乜你咁好記性㗎! 我都係講吓啫, 沉船確係幾好feel, 可惜, 一要養佢, 住埋就死Q梗!  呢個已經唔係錢解決到嘅問題!  兩邊都交人時就仆直!  

亦都係呢個原因, 所以我今次又再浮上水面! 盡量同自己講,comfort 自己:
"條船有好多缺點! 清醒D啦! 老虎巳經係 the best choice!" :smile_o13:

走得甩, 算好彩啦! 我都驚好似幾年前咁大鑊! 所以我同條船都冇乜攪過野, 俾自己一個放手走人的借口, :smile_o06:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆