上一頁下一頁
發新話題

CP 識飲識食

收藏  |  訂閱
169  8.2k

引用:
原帖由 sunny0808HK 於 2009-3-18 02:48 PM 發表
今日都市日報介紹 CP 匯龍居小兒麻痺燒雞同埋
天鵝湖麗景裡面一間由前香港水車屋師父打理的餐廳,
40零蚊個餸, 以上面水平計就絕對唔平, 唔知味道如何,
唔知有冇c hing try過呢?:smile_34: :smile_34:
麗景個間好似係做私房菜既...一般啦...如果叫送食飯,我會去百里鮮食..

引用:
原帖由 type-r929 於 2009-3-18 02:52 PM 發表 查看引用來源

麗景個間好似係做私房菜既...一般啦...如果叫送食飯,我會去百里鮮食..
係唔係唔BOOK枱冇得食嗰隻?:smile_27: :smile_27:
睇報紙幾幅相幾好賣相, 屬所謂Fusion菜:smile_46: :smile_46:
而佢亦標榜係賣中,日,西聯合國菜為主打

引用:
原帖由 type-r929 於 2009-3-18 02:52 PM 發表 查看引用來源

百里鮮係好食 不过个十九老細寸个嘜 貼錢買難受:smile_39:

現總括如下!

福星(大良)双皮奶糖水店
天天聚源味——公安局那条路。。
那边常正律师事务所侧有个最佳烧鹅食肆的酸菜鱼蛮不错
武当西餐厅——公安局那条路。。。
君悦大酒店中餐(水晶鸡、石烧牛柳、桑拿牛仔骨。。。
大和后面好像是叫富源的吧,皇牌云吞超赞,不送包。。
米多这条街(振华十街吧)球进会后面有家天下第一粉,
还有汇龙居的烧鸡。。
阿捞火锅的肥牛和鹅肝、冻蟹。。。
間野味就係叫x南羊莊...近火車站橋個便既...
中元街雞煲
海南羊莊隔离间杭邦菜(杭州上海菜)都幾正
天鵝湖有間吃正宗川菜既, 雞煲唔錯
還有間叫六千館,主要是豬骨火
想溝女又好食去mouton西餐
CP 匯龍居小兒麻痺燒雞同埋
天鵝湖麗景裡面一間由前香港水車屋師父打理的餐廳

雖然o係大陸o黎講係貴o左o的, 但真係幾好食!

引用:
原帖由 edward_29 於 2009-3-18 03:07 PM 發表 查看引用來源
雖然o係大陸o黎講係貴o左o的, 但真係幾好食!
相對香港嚟講是比較抵食, 但最緊要係食物衛生水準!

引用:
原帖由 sunny0808HK 於 2009-3-18 02:56 PM 發表

係唔係唔BOOK枱冇得食嗰隻?:smile_27: :smile_27:
睇報紙幾幅相幾好賣相, 屬所謂Fusion菜:smile_46: :smile_46:
而佢亦標榜係賣中,日,西聯合國菜為主打
唔駛book台...

引用:
原帖由 不机 於 2009-3-18 03:03 PM 發表
百里鮮係好食 不过个十九老細寸个嘜 貼錢買難受:smile_39:
下? 白頭佬wor? 佢唔吋呀...我識左佢幾年, 好好人架, 我宜家少去,係因為個度好多香港人夾完倉女就去個度食野, 個個都當自己大爺甘, 又嘈,至憎呢d仆街,  我先少去左...

引用:
原帖由 andy_chen 於 2009-3-18 11:35 AM 發表 查看引用來源
還有間叫六千館,主要是豬骨火?,我也見到很多識食的ching帶囡囡去,價錢不算貴,而且感覺很干淨,對面景湖灣也不錯,至於中元街的茶餐廳真係麻麻,而且收香港價:smile_39: :smile_39:
我都唔知原來CP有六千館.........

師兄,有無詳細地址呢?:smile_41:

引用:
原帖由 type-r929 於 2009-3-18 02:21 PM 發表 查看引用來源

盈豐酒店對住個條正路, 大約一百米度,你會見到一間白色既獨立屋...個度同其他屋唔同,你一眼就見到

不過你千其唔好好肚餓甘去...因為個度出菜好鬼耐...呵呵...我試過兩個人,飲左成支紅酒,都未出哂菜...哈哈
正宗法國菜, 3個小時先吃完......:smile_30: :smile_30: :smile_30:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆