上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 康媚的私人派對 (更新)第十二章 & 後記 私人派對

收藏  |  訂閱
183  29.6k

引用:
原帖由 過路人文迪 於 2017-12-20 04:44 PM 發表 查看引用來源

肯兄真係同我係同一類人, 識寫唔識評, 大佬呀, 評文都係一門專科學問野黎架嗎, 就好似米兄咁, 骨格精奇, 既能寫, 又能評, 此等絕世高手簡直就係世間之上萬中無一啦。 (張單我會寄去米兄屋企度)

倒番轉頭黎講, 既 ...
....我覺得過兄把評文一事,看得太責任重大拉:smile_35:

就好似小弟咁,一樣唔識評文,都係試下講出自己感覺,
都係想同各位筆友交流一下姐....作為一個業餘文創愛好者(有DD唔要臉),
我覺得多數作者,除左想得到純粹的支持,或簡單的讚賞外,
更想得到讀者回覆感受,不管係咪作者所期待,都會非常之咁滿足....

所以我更喜歡,朋友評論,甚至批評小弟的作品呢!!

引用:
原帖由 過路人文迪 於 2017-12-20 04:44 PM 發表 查看引用來源

肯兄真係同我係同一類人, 識寫唔識評, 大佬呀, 評文都係一門專科學問野黎架嗎, 就好似米兄咁, 骨格精奇, 既能寫, 又能評, 此等絕世高手簡直就係世間之上萬中無一啦。 (張單我會寄去米兄屋企度)

感謝文迪兄支持,的確,我嘅睇法係同文迪兄一樣,評論真係唔識更唔會做,我最多都係講吓讀後感,但如果關於米兄嘅,講真,我個人覺得佢又唔似係評論人家文章,反而覺係分享佢自己嘅寫作心得,而且米兄表達出來嘅態度,我覺得係不卑不亢,令人睇落係好舒服:smile_o12米兄我會寄多張單比你)
一樣,同文迪兄爭飯食,做過樓梯底嘅書僮

引用:

引用:
原帖由 肯尼先生 於 2017-12-20 10:47 PM 發表 查看引用來源
感謝文迪兄支持,的確,我嘅睇法係同文迪兄一樣,評論真係唔識更唔會做,我最多都係講吓讀後感,但如果關於米兄嘅,講真,我個人覺得佢又唔似係評論人家文章,反而覺係分享佢自己嘅寫作心得

嘩嘩嘩嘩,你兩丁友吖,文壇大佬,鬥文冠軍,夾埋一齊貢「高」我?( 真係又 high 褲裏頭都有啲反應 ),本來真係想吟荷包,封番兩封「老毛」畀你哋啲「過年式,儬仔挾硬㧡「財神」到攞利是」。。但,講錢失感情,都係口債口還,由口交番又快又夠誠意 ( 如下 ):
迪哥哥兩袖青風,逍遙倜儻,得閒都 P 下圖,貼畀啲 fans 睇啦,梗無我咁得閒撩人傾偈啦 :smile_o11:
尼哥哥雖經常話自己係新手,但習多年「讀功」,加上慧眼悟性,完全係大器之材 :smile_o12:

講真喎,知我既,都知我無料扮四條 :smile_35:,自己知自己事,讀書少,唔識字,更莫講係「文系」人 , 所以真係唔夠膽評文。。不過喜歡細節分析事物,以一理會百理去睇睇咁啫,同時希望「正能量」上,等大家去發掘自有天份,去幫己幫人,所以無錯,都係分享自己心得,寫文,故事,生活, 有乜噏乜

引用:
原帖由 肯尼先生 於 2017-12-20 01:28 PM 發表 查看引用來源

作為一個只為興趣而寫作嘅新手,又點夠資格、亦更唔識去評論其他作者嘅文章,京兄,本人所講嘅,只係個人讀後感,以自己嘅喜惡去出發,而我又真係較鍾意故事性強嘅文,所以呢,細緻評論嘅,我真係講唔到啦:smile_3 ...
其實都唔係架。。。雖然「性虐過程」絕對係文章既主打,但女主角個設定,
小弟都有花心思架!

或者換個講法講,肯尼兄會覺得點樣既女仔,先會主動走去比人露出調教呢?
小弟覺得就只有呢種無存在感、無人關注,生活又如此缺乏刺激既人,
先會接受利用呢種方法,去另類咁受到關注

其實在我而言,女性同男性好唔同,好少無緣無故咁熱衷性愛。。。
雖然,寫文好多時都要寫到女主「性女」上身,但除左男性強迫或利益交換,
小弟覺得如果女主自動挑逗,其實都係比返個原因會比較好,
而呢方面,小弟只有<一個癱瘓病人><失婚婦>等幾篇算寫得唔錯

相反,肯尼兄挺支持的<一夜情女王>,其實算係「性女」上身。。。
(不過如果細說,女王其實都係見男主個怕醜仔樣,覺得好趣緻先去挑逗佢,
呢種設定交待,肯尼兄又O唔OK?)

引用:
原帖由 京兆韋氏 於 2017-12-21 10:28 AM 發表 查看引用來源

其實都唔係架。。。雖然「性虐過程」絕對係文章既主打,但女主角個設定,
小弟都有花心思架!

或者換個講法講,肯尼兄會覺得點樣既女仔,先會主動走去比人露出調教呢?
小弟覺得就只有呢種無存在感、無人關注 ...
我覺得,與男性相比,大部分女性都係以感情行先,所以,如果一個女人,愛上一個有暴露狂嘅男人,會因為“愛”呢個字,而去配合呢個男人,半推半就(我認為咁形容較適合)去玩露出調教。當然,以上純粹個人想法,如女仕們認為不合,請勿見怪啦:smile_35:
我認同京兄所講,女性係很少會表露自己對性愛嘅熱衷,但我覺得唔代表唔想,特別係戀愛中嘅女性,應該會很想與愛嘅人結合。(都係個句,個人想法)
至於變成性女、或主動挑逗咁,當然一定要有原因先合邏輯。
京兄,文章嘅,等我今晚再傾:smile_15:

引用:
原帖由 京兆韋氏 於 2017-12-21 10:28 AM 發表 查看引用來源

小弟都有花心思架!

小弟覺得就只有呢種無存在感、無人關注 ...
京兄,其實你嗰三篇文,我最like嘅係“失婚婦”,第二係“一夜情女王”,跟住先係“一個癱瘓病人”,咁一夜情女王嗰女主角嘅設定,我覺得令成篇文合理化,所以我咪鍾意,其實一篇文各人睇有各人感受,冇話O唔Ok嘅,都係嗰句,最緊要自己寫得開心

引用:
原帖由 肯尼先生 於 2017-12-21 09:24 PM 發表 查看引用來源

京兄,其實你嗰三篇文,我最like嘅係“失婚婦”,第二係“一夜情女王”,跟住先係“一個癱瘓病人”,咁一夜情女王嗰女主角嘅設定,我覺得令成篇文合理化,所以我咪鍾意,其實一篇文各人睇有各人感受, ...
明白明白。。。太好拉,如果肯尼兄接受到<一夜情女王>,
「見男主個怕醜仔,咁趣緻而去挑逗佢」既設定,
咁小弟應該仲有幾篇,係背景設定上算合理既作品可以分享!

另外,作為一隻單身狗,我對女性既理解是挺灰的,
除左年輕貪玩、賀爾蒙爆表的初熟少女,我覺得女性既性熱衷
其實好多係為左討好男性,而目標係經濟因素
(好似經濟上依賴既小三、FTGF,想上位既女下屬等)

即使唔係經濟因素,係情感因素,都未必係「愛」,
好似係因為害怕一個人過周末既寂寞;
也可以是吸引小鮮肉和自己發生關係,係自我魅力既證明等等
(即係好似<失婚婦>個故事咁)

當然也可能係因為,我從來未拍過拖,唔知「愛」既偉大拉!
:') :') :') :') :')

(註:FTGF=full time girl friend )

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆