上一頁下一頁
發新話題

上水返深圳, $10 乍

收藏  |  訂閱
107  19.4k

引用:
原帖由 16banana 於 2009-8-23 10:10 AM 發表 查看引用來源
我建議上去揼骨時 locker 仔 $10 唔比, 即省 $10~ 快捷方便~
絶對支持:smile_38:

引用:
原帖由 16banana 於 2009-8-23 10:10 AM 發表 查看引用來源
我建議上去揼骨時 locker 仔 $10 唔比, 即省 $10~ 快捷方便~
嘩!!你俾10蚊咁豪架?! 開個櫃俾毛巾就10蚊,米好過技師。

引用:
原帖由 PhxPlayer 於 2009-8-23 11:54 AM 發表 查看引用來源
Did you forget the $7.00 fee for the yellow bus? I don't think you can walk to Shenzhen...:smile_45:
由75號綠Van去落馬州口岸,車費 $4.5不用 7元

引用:
原帖由 萬子良 於 2009-8-23 08:49 AM 發表 查看引用來源
上水火車站上水廣場行過去天橋落去石湖墟,
起附近去元朗 Van 仔站,$5.5 去新田黃巴站,
再轉車過對面馬路坐75號綠Van去落馬州口岸,車費 $4.5

條數計上黎,比起坐火車由上水去落馬州或羅湖, (八達通  $18.8,單程票 ...
唔好玩啦...時間就係金錢呀CHING...:smile_45:

引用:
原帖由 ousryan 於 2009-9-9 10:45 PM 發表

由75號綠Van去落馬州口岸,車費 $4.5不用 7元
咪玩la.......

75點會甘平呀?

又不是日日上,慳時間好過慳10蚊咁少

慳嗰少少..嘥我多多時間...出來玩都唔差嗰十元八塊啦...:smile_27:

慳錢好方法,但浪費時間,好似贊粒糖,其實蝕間廠。上水過羅湖,十分鐘攪掂,用呢條笨Q,起碼成粒鐘,仲要行餐死,真聰明笨伯,實得不償失,試玩尚可以,實行正9 up。:smile_o10:

如果去羅湖,真係得不償失,
但假如去福田那邊,都值得
一試

Thank you for this good alternative.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆