上一頁下一頁
發新話題

03/12 蒲俠CP聚會~ (天字堆討論站)

收藏  |  訂閱
1.2k  53.3k

引用:
原帖由 skyworld7 於 2010-9-24 09:12 AM 發表
上星期日又比我撞到"神童輝"....0係CP曼克頓公寓...同一部電梯...
見到佢成個乞衣咁真係不勝希虛....曾經億萬身家而家咁樣...不過都叫威過都不旺此生啦
佢燒炭.. 攪到short q 左呀..
羅x 輝. ~

引用:
原帖由 apple0812 於 2010-9-23 06:31 PM 發表

因為呢度已經變晒:smile_39: 我以前開電腦第一時間上QQ,上MSN同呢度,但宜家呢度好似無咩心機再上來了:smile_30: 以前嘅啤利,煎叔,仲有卡仔,等好多都唔見晒:smile_39:
家陣呢度人流多.. 但真係冇[咩]post, 報告睇..

你寫果d... 都搵五度啦. ~:smile_27:

引用:
原帖由 apple0812 於 2010-9-24 09:45 AM 發表 查看引用來源

神童輝邊個來架:smile_41:
有「神童輝」之稱的羅兆輝,三十六歲的他,其前半生算是一個傳奇,大起大落的人生,成也「地產」,敗也「地產」,炒賣樓宇曾坐擁二十億身家,九七年金融風暴,樓价大跌致巨債纏身;去年冬至,他更燒炭自殺又奇般生還,首度面對九七年海怡半島爛尾交易引發今趟与麗展的官司。
十四歲便踏足社會的羅兆輝,初出道干的只是一般雜役及推銷,亦做過旅行社的跑腿;八五年,剛滿二十一歲的羅兆輝轉任地產經紀行業,才顯露「神童」本色。八六年,他任「置業顧問行」的豪宅部,專門服侍大豪客。八八年羅兆輝自立門戶,從事物業炒賣,賺取了第一桶金七千万元,及后認識了股壇狙擊手劉鑾雄,在他穿針引線認識新世界發展主席鄭裕彤等富豪,終踏上發達之路。 身邊不乏女明星 九一年他購入重慶大廈的商場、皇后大道中九號的四層寫字樓;九六年達成油麻地及旺角中僑百貨舊址交易,令他成為地產炒賣史上響當當人物。他又染指上市公司如東方紅,資金再投地產。腰纏万貫的他身邊女明星如走馬看花,亦坐擁名車十多部,包括法拉利、勞斯萊斯、保時捷、平治及寶馬。 九七年,正當羅全面入市吸納物業,卻發生金融風暴,身家剎那間被蒸發,更被入稟追債逾六億元,結果去年十二月冬至,發生燒炭事件,幸而奇般獲救,但以后仍要面對官司纏身。

引用:
原帖由 thomas-sep 於 2010-9-24 10:59 AM 發表 查看引用來源

家陣呢度人流多.. 但真係冇[咩]post, 報告睇..

你寫果d... 都搵五度啦. ~:smile_27:
如果以前d出名人士肯寫番post....肯定動不動幾萬點擊啦.....

引用:
原帖由 skyworld7 於 2010-9-24 09:09 AM 發表 查看引用來源

成你貴言呀毛哥:smile_34:
係 WOR!! 生日幾時搞呀???:smile_38:

引用:
原帖由 icecoolio 於 2010-9-27 05:03 PM 發表 查看引用來源

係 WOR!! 生日幾時搞呀???:smile_38:
10/30...你咁都唔留意..3個星期前已經寫左10/30嫁啦

10月30先有大型PARTY.....真係等到頸都長......
預先祝你生日快樂先.....

引用:
原帖由 apple0812 於 2010-9-23 06:31 PM 發表 查看引用來源

因為呢度已經變晒:smile_39: 我以前開電腦第一時間上QQ,上MSN同呢度,但宜家呢度好似無咩心機再上來了:smile_30: 以前嘅啤利,煎叔,仲有卡仔,等好多都唔見晒:smile_39:
後浪往往推前浪,前浪唔可以停滯嘅,煎叔都成熟不小:smile_o10:

引用:
原帖由 不求好人 於 2010-9-29 12:08 AM 發表 查看引用來源

後浪往往推前浪,前浪唔可以停滯嘅,煎叔都成熟不小:smile_o10:
大家都經歷咁多風浪...想唔成熟都唔得..:smile_39:

引用:
原帖由 iloveu777 於 2010-9-28 11:56 PM 發表 查看引用來源
10月30先有大型PARTY.....真係等到頸都長......
預先祝你生日快樂先.....
多謝先..我生日一定會玩得好開心

而家大型party真係買少見少....有得玩真係要好好珍惜...

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆