上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.3k

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-6-17 11:03 PM 發表 查看引用來源

睇睇下呢隻真跑得雖然唔可以趙低條仆街仔, 不過呢隻馬同屎窟蘇同二手強都扯上莫大關係, 暫時睇優勝過大四喜.
老楊: 強哥, 我已經吩咐左咪久會揾你條靚上我隻馬, 記得敎佢點樣跑可以埋到位, 趙埋條仆街仔都唔拘架!
二手: 楊生, 無撲貧.

附件

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-6-17 11:14 PM 發表 查看引用來源

解曰:當初家貧賣字,至運通時身為宰相,終吉。「真跡賣字跑江湖、得天獨厚有眷顧」
老劍, 今次俾你考起, 你好似第一場求到97簽古人范仲淹賣字. 跡賣字江湖、天獨厚有眷顧. 都係老祖鍚你多一些.
別問老劍他是誰, 只要知道佢是誰.

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-6-17 11:32 PM 發表 查看引用來源

老劍, 今次俾你考起, 你好似第一場求到97簽古人范仲淹賣字. 真跡賣字跑江湖、得天獨厚有眷顧. 都係老祖鍚你多一些.
別誰老劍他是誰, 只要知道佢是誰.  
w都系16倍、Q4.8!

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-6-17 11:49 PM 發表 查看引用來源

w都系16倍、Q4.8!
不過烏冬口孖寶就食水深, 唔通堅叔同佢係老友.

附件

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-6-18 12:04 AM 發表 查看引用來源

不過烏冬孖寶就食水深, 唔通堅叔同佢係老友.
知君久欲覓良緣,自有嫦娥下九天,「關關雎鳩,在河之洲。窈窕淑女,君子好逑」

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-6-17 10:25 AM 發表 查看引用來源

老羊、乜咁大頂高帽笠落泥、真不敢當、同你比仲有排學、三年前有幸亂撞入你香島之「淺談賭馬心得」帖!改變我盲追冷馬方法、就是孖宝飛可看出如連續兩埸冷而賠率大升水即表示可能兩隻都冇!平手或蝕就有机!

...
我都是學皮毛中,今季起碼有小小收穫

每次有排位後, 老總每次都給我帶來歡樂之氣氛, 因老總一副虔誠的態度, 恭敬的誠心, 正如故非誠賈,不得食於賈;非誠工,不得食於工的態度, 向上天求簽, 每次都令我笑到碌晒地.

希望老總能得道, 成為劍山白道長.

附件

得道. 道, 極致的宇宙世界觀、世界規律、規則。老子中曾言:道可道非常道。道家學說對於世界的認識,是一種高度理性化的認識,雖然其中有著十分感性化的色彩。信仰道家文化的人們很難達到莊子道學思維的層次。因而要想知道、識道、悟道、得道,沒有一定的文化素養是不可能的。得道有領會得道終極真理之意。古代道家謂順應自然, 與天合一的境界。也可理解為獲得天人合一的方法。

所以唔好識少少就扮代表, 道係導人向善, 不是導人賭博. 除非在商言商就可以.

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-6-18 12:04 AM 發表 查看引用來源

不過烏冬口孖寶就食水深, 唔通堅叔同佢係老友.
羊兄,請問誰是堅叔?

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-6-18 07:39 AM 發表 查看引用來源
每次有排位後, 老總每次都給我帶來歡樂之氣氛, 因老總一副虔誠的態度, 恭敬的誠心, 正如故非誠賈,不得食於賈;非誠工,不得食於工的態度, 向上天求簽, 每次都令我笑到碌晒地.

希望老總能得道, 成為劍山白道長.
老羊、呢D叫做
四脚尋找飢民的故事、而不是
飢民尋找四脚的故事!

:071::071:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆