上一頁下一頁
發新話題

劍氣山飄、 狼形虎嘯! 《6》新加入老劍馬經!

收藏  |  訂閱
1.9k  107.9k

可惜左隻佳龍前途真係一片光明

引用:
原帖由 豬王子 於 2017-5-7 08:47 PM 發表 查看引用來源
可惜左隻佳龍前途真係一片光明
上季博到而家、英年早逝!

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-5-7 08:46 PM 發表 查看引用來源

有保險架、即時入个隻都得!
咁咪又食又拎

3千万奬金、買多四隻都得

今日3X4Q
比只歷險家劏左
韋達今日死2只大熱
只彩福走錯位吾係實有Q

PK: 依咁搞法, 周三又要麻煩我做多一次騎王, 我唔制!

附件

過去本港馬壇一直有說贏得香港打吡之馬,多沒有好結果,而近年打吡冠軍馬,亦的確好似有魔咒纏身,路途唔多順利,甚至今年打吡盟主「佳龍駒」更喪命星途殞落。

好似07年打吡冠軍「活力金剛」,之後最叻只跑到一場亞軍;其後的打吡冠軍如08年「喜蓮福星」、09年「閒話一句」、10年「極品絲綢」、12年「陽明飛飛」及15年嘅「戰利品」都跑唔番贏打吡時水準,統統一場都未能再捷,全部就咁黯然引退。

至於2016年「明月千里」打吡後曾重傷,今季初曾右後腿不良於行,右後腿上半截懸韌帶受傷,到一周前女皇盃亦搏輸得季軍,賽後檢查發現氣管內有大量血液,目前正養傷中。

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-5-7 09:04 PM 發表 查看引用來源
PK: 依咁搞法, 周三又要麻煩我做多一次騎王, 我唔制!
如果佢赢佳龍駒又会吾会退出!

摩加仔兩父子無出場, 老淫魔又無著藍戰衣, 是否一早知還是天意.

附件

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-5-7 09:24 PM 發表 
摩加仔兩父子無出場, 老淫魔又無著藍戰衣, 是否一早知還是天意.
大董馬D飛都算狼、大叔隻馬一嘢就变2.4咁筍!根本1係有意走「靚」位!第三都吾想架、一哥吾爭氣i

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆