上一頁下一頁
發新話題

沉船沉到無得救 :我和她在深圳的故事(Update:P.23,P.34,add details P.52)

收藏  |  訂閱
931  102.1k

原帖由 wwkin216 於 2009-10-22 08:30 PM 發表 查看引用來源
講真,唔係搵呢度D師兄認同,我好耐之前試過叫佢轉做DJ,或考慮做媽咪…佢吊9返我轉頭話想都唔洗想,話夜場既性質一9樣一係就完全唔做,做媽咪對住D客又煩,做DJ執唔乾淨間房又煩…而另一位師兄講既夜,我覺得…人望高處,水向低流…對生活質素既要求係人之常情,不過份便是…我之前都講啦,我成日嚇9佢話跟住我甚至落黎香港生活不好,甚至因為無錢出黎租屋要同我老豆老母住,佢都係不為所動,最關心既竟然係話做愛唔方便,同埋只係叫我努力D過多幾年先搬出黎住……當然繁事我都做左最壞既打算啦,如果條女真係衰到師兄你講禁咪一拍兩散Lor,就算你同個禁既港女一齊你都心淡啦!

講真...樓主你仲想個囡囡係果d地方返工就真係5掂...你想同佢好好地就要認認真真咁幫佢,一定要佢有番正確人生觀先係長遠既生活,e個先係你同佢可5可以係一齊既關鍵...除非係你自己都5想或者係無信心同個囡囡係埋一齊啦,咁你就可以咩都5駛諗...唉!!!

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-22 08:30 PM 發表
講真,唔係搵呢度D師兄認同,我好耐之前試過叫佢轉做DJ,或考慮做媽咪…佢吊9返我轉頭話想都唔洗想,話夜場既性質一9樣一係就完全唔做,做媽咪對住D客又煩,做DJ執唔乾淨間房又煩…而另一位師兄講既夜,我覺得…人望 ...
師兄, 唔係想罵你, 但你的講法只證明我無講錯.
人有邊個唔想過好生活?你想, 我都想,
但每個人都有底線, 如果為生存還無話說,
因為命都無仲有咩好講, 但何為改善生活?
無止境的, 所以我地先要有底線.
佢可以連尊嚴都放棄, 要放棄你一啲都唔難,
如果唔係早就唔做啦,
全中國十三億人, 女人算佢有一半,
全部都係雞?? 其他人點生活?
唔做雞就只可以做DJ , 媽咪?
我唔係話你條女假, 但我經常講,
一刻激情係人都會有, 有時佢自己都未必知自己做緊咩.
當佢一清醒時, 我好肯定女人比男人來得無情無義.
如果真係有最壞打算, 你同佢一齊又點會開心?
信我啦, 真心喜歡你, 唔使你講佢自己都唔會再做.

女孩帶得你見家長,九成是不會騙你了!至於,她日後是不是會變壞,真的天曉得!

以我的經驗來說,其中你可考慮的是,要扮窮,總之各方面都讓她以為你沒錢就可以了,一個真心愛你的女孩,雖然礙於能力關係,沒法幫你賺錢,但她會想盡辦法幫你省錢的! 目前的情況看來﹕你沒有嘗試過,你就一定不甘心!作為一個網友,我祝願你們開開心心、白頭偕老!

引用:
原帖由 cpmiraton 於 2009-10-23 02:51 AM 發表 查看引用來源
女孩帶得你見家長,九成是不會騙你了!至於,她日後是不是會變壞,真的天曉得!

以我的經驗來說,其中你可考慮的是,要扮窮,總之各方面都讓她以為你沒錢就可以了,一個真心愛你的女孩,雖然礙於能力關係,沒法幫你賺錢,但她會想盡辦法幫你省錢的! 目前的情況看來﹕你沒有嘗試過,你就一定不甘心!作為一個網友,我祝願你們開開心心、白頭偕老!
JOE哥好有經驗.....:smile_o05:

有次係長安酒店坐七人車.....
隔離有個估計係香港人買飛....佢隔離有個估計係佢女朋友既內地女子講
50蚊好貴呀.....係隔離金三角坐大巴咪得囉.....35蚊咋........

引用:
原帖由 藍敵 於 2009-10-23 03:03 AM 發表 查看引用來源

JOE哥好有經驗.....:smile_o05:

有次係長安酒店坐七人車.....
隔離有個估計係香港人買飛....佢隔離有個估計係佢女朋友既內地女子講
50蚊好貴呀.....係隔離金三角坐大巴咪得囉.....35蚊咋........
:smile_19: :smile_19:
有架20添,你唔串番佢

引用:
原帖由 俊二千 於 2009-10-23 03:03 AM 發表 查看引用來源

:smile_19: :smile_19:
有架20添,你唔串番佢
1.我都唔知有架20......:smile_o06:
2.人地幫男朋友慳錢關你銀事.....做乜要串人地.......:smile_o02:

引用:
原帖由 藍敵 於 2009-10-23 03:13 AM 發表 查看引用來源

1.我都唔知有架20......:smile_o06:
2.人地幫男朋友慳錢關你銀事.....做乜要串人地.......:smile_o02:
:smile_o11: :smile_o11: 咁你又多事偷聽人地講野

20蚊果架行寶安去福田汽車站,經世界之窗方便行深圳灣

引用:
原帖由 cpmiraton 於 2009-10-23 02:51 AM 發表

以我的經驗來說,其中你可考慮的是,要扮窮,總之各方面都讓她以為你沒錢就可以了,一個真心愛你的女孩,雖然礙於能力關係,沒法幫 ...
:smile_38: 絕對同意:smile_38: :smile_38: :smile_38: :smile_38:

引用:
原帖由 俊二千 於 2009-10-23 03:16 AM 發表 查看引用來源

:smile_o11: :smile_o11: 咁你又多事偷聽人地講野

20蚊果架行寶安去福田汽車站,經世界之窗方便行深圳灣
我無偷聽......佢係大聲咁講出黎....我唔聽都唔得.....

喂~有無試過係竹子林個地鐵站坐車??
如果由嗰度去福田口岸坐大巴快定坐地鐵快??
我上次坐地鐵好似要半個鐘先到口岸.....:smile_o14:

引用:
原帖由 藍敵 於 2009-10-23 03:20 AM 發表 查看引用來源

我無偷聽......佢係大聲咁講出黎....我唔聽都唔得.....

喂~有無試過係竹子林個地鐵站坐車??
如果由嗰度去福田口岸坐大巴快定坐地鐵快??
我上次坐地鐵好似要半個鐘先到口岸.....:smile_o14:
差唔多喇地鐵又要轉車
巴士得架26,仲要左兜右兜

想快坐的士囉

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆