上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.3k

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-6-17 04:40 PM 發表 查看引用來源
上次瘋傳老妖錄音隻起愛豉油、今次降班4檔、换埋大力!吾会整古馬主卦!
通常呢D料第二次或有睇頭!
劍兄。我都有同感!越冷越好

獅子驄有無機會挑戰下小巨人
一隻二班嬴過,一隻三班上二班

小巨人太熱

引用:
原帖由 Stephy@鄧麗欣 於 2017-6-17 04:51 PM 發表 查看引用來源

頭場尾場都重飛
有潘必有.....
蔡苗好老友
老苗同升岡老細都贏過一隻馬.

引用:
原帖由 Stephy@鄧麗欣 於 2017-6-17 04:59 PM 發表 查看引用來源
獅子驄有無機會挑戰下小巨人
一隻二班嬴過,一隻三班上二班
潮水論, 可以不理. 小巨人又係華倫地牢, 又係飛虎成, 照計應無假攤. 所以蝦片仔尾場無馬上都幾合理.

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-6-17 05:16 PM 發表 查看引用來源

潮水論, 可以不理. 小巨人又係華倫地牢, 又係飛虎成, 照計應無假攤. 所以蝦片仔尾場無馬上都幾合理.
呢塲主要揾冷脚串Q:

人事不易勝天也,賢人君子,明盛衰之道,道猶舟也,時猶水也,有舟楫而江河以行之,莫見其利也。「孟子說:[雖有智慧,不如乘勢。]所以有大智者不與天爭,不與勢抗。因為他們明白,真理有如舟船,時運有如江河。」

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-6-17 04:40 PM 發表 查看引用來源
上次瘋傳老妖錄音隻起愛豉油、今次降班4檔、换埋大力!吾会整古馬主卦!
通常呢D料第二次或有睇頭!
最重要都係換左人, 何妨大熱門又係田太. 照咁講法呢場又有可能會爆.
呢隻馬幕後都唔簡單, 何妨又係由肥仔葉拉倉, 肥仔葉又有飛, 葉鄭有喜好少熱食, 小喜都好少有架!

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-6-17 05:24 PM 發表 查看引用來源

呢塲主要揾冷脚串Q:

人事不易勝天也,賢人君子,明盛衰之道,道猶舟也,時猶水也,有舟楫而江河以行之,莫見其利也。「孟子說:[雖有智慧,不如乘勢。]所以有大智者不與天爭,不與勢抗。因為 ...
老劍, 77簽都俾你求得到. 連孟子都擺埋佢上神台, 認真巴士閉. 超新星埋位都好和味架!

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-6-17 05:24 PM 發表 查看引用來源

呢塲主要揾冷脚串Q:

人事不易勝天也,賢人君子,明盛衰之道,道猶舟也,時猶水也,有舟楫而江河以行之,莫見其利也。「孟子說:[雖有智慧,不如乘勢。]所以有大智者不與天爭,不與勢抗。因為 ...
孟子好似重有下文架!

雖有智慧,不如乘勢;雖有鎡基,不如待時。

唔係桃木劍, 雖有鋤頭, 應唔可以當料洗, 不如等等下一次就會計錯數.

9口PK孖宝有11倍咁筍!

見紅暫時8搭3!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆