上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 阿綺的考驗..B版結局篇...性治療(此貼已被關閉,另開新貼)索引p1

收藏  |  訂閱
3.0k  1.6m

虽然任何都不是出轨的理由,阿绮背叛老公就是错。但是如果Raymond不反省今次的问题,即使阿绮今次能通过考验,将来只会有第二个第三个Marco。
Raymond为家工作没有错,但不代表没有问题。这样聚少离多,是不少婚姻破裂的原因。现代人早出晚归,夫妇在一起的时间和结婚的长短成反比例,心结果只会越来越远。

我想女主之後會跟marco,之後就發現處境不比現在好,因為Marco咁多女,會好似未得手前咁錫佢,咩之實又悔
其實我想大家反對女主選marco都係覺得marco只係玩玩下啫,比marco得手又不爽,選ratmend又代ratmend佢不值

引用:
原帖由 473223173 於 2014-4-13 06:06 AM 發表 查看引用來源

前面我认同,但为何Marco要消失?
唔知呀,估架咋
當下有咁嘅感覺

引用:
原帖由 hklsr 於 2014-4-13 12:31 AM 發表 查看引用來源
如果故事最後真的如你所說,銀菊兄就真的玩得很大,我的想法是離異是一定了,綺是會是Marco的了,雖是如此,她內心仍會對他有怨恨,恨他設計令她與Raymond分離,漸漸就會變成另一個Jenny,縱情縱欲,跟其他人搭上如南 ...
我都係9 up 一下,雖然我腦裡有一個板本,但我都係想睇銀兄原創,到時看看我想法和銀兄有幾大差別,

希望大家既討論不會影響銀兄本身構思,支持原作。

引用:
原帖由 烚熟仔 於 2014-4-13 01:37 AM 發表 查看引用來源

去到咁嘅局面唔可以賴晒落呀綺到,Raymond要負大部份責任,正所謂一隻手掌拍唔響
佢一以為所做嘅野係搵佢好為頭家,但就缺乏了夫婦相處之道
一個點純情點尊敬丈夫,去到咁嘅情況都會難免寂寞, ...

引用:
原帖由 烚熟仔 於 2014-4-13 01:37 AM 發表 查看引用來源

去到咁嘅局面唔可以賴晒落呀綺到,Raymond要負大部份責任,正所謂一隻手掌拍唔響
佢一以為所做嘅野係搵佢好為頭家,但就缺乏了夫婦相處之道
一個點純情點尊敬丈夫,去到咁嘅情況都會難免寂寞, ...
對,你說出了問題核心所在!

引用:
原帖由 hihi=_= 於 2014-4-13 01:16 AM 發表 查看引用來源
希望Raymond同阿綺好返:')  阿綺快啲擺脫Marco:')
呢個係最傳統的想法。

引用:
原帖由 hklsr 於 2014-4-13 01:30 AM 發表 查看引用來源
說說而已,感覺大多數的讀者都很同情Raymond, 這也難怪,有誰個男人喜歡綠頭巾。
話時話,你寫阿綺真是愚蠢得可憐,明知這是Marco的圈套,還要問他如何是好,想現實很難找到這樣低D的人,你可能要開罪你的女讀者了! ...
反而覺得阿綺並非蠢,係Jenny引發佢潛藏心魔,繼而被Marco承虛而入。

引用:
原帖由 youtube_jackie 於 2014-4-13 02:02 AM 發表 查看引用來源
你真係寫得好好!!! 特別係最近既呢篇, 描寫阿綺既心理好細緻
期待你既更新
加油
多謝支持,希望日後多提議見。

引用:
原帖由 Water_man 於 2014-4-13 06:39 AM 發表 查看引用來源
貓玩老鼠心態、這樣阿绮才會過惨過做雞的生活!

對,Marco最初係講過要捉阿綺呢隻老鼠嘛。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆