上一頁下一頁
發新話題

繼續引引引~P14 #202(新相) #385#403相 p.36 #518 (跳舞)linkupdate~

收藏  |  訂閱
1.1k  128.5k

引用:
原帖由 amorphis 於 2011-10-1 06:54 PM 發表 查看引用來源

:smile_35: 小路番夜呢...聽書嘛
我知呀........
以為佢食埋食先返屋企換衫返工麻:smile_45: :smile_45:

引用:
原帖由 孤獨的推銷員 於 2011-10-1 06:54 PM 發表 查看引用來源
咁勤力
我就在外面了:smile_30: :smile_30:
:smile_35: 都可以話今日冇街出
我要快點退休

引用:
原帖由 amorphis 於 2011-10-1 06:57 PM 發表 查看引用來源

:smile_35: 都可以話今日冇街出
我要快點退休
咁後生退休

引用:
原帖由 孤獨的推銷員 於 2011-10-1 06:58 PM 發表 查看引用來源
咁後生退休
講吓咋..

我係屋企得閒果陣囉朋友d野幫佢分析咋嘛...
最緊要寫到key point...有情價收番少少

引用:
原帖由 amorphis 於 2011-10-1 07:01 PM 發表 查看引用來源

講吓咋..

我係屋企得閒果陣囉朋友d野幫佢分析咋嘛...
最緊要寫到key point...有情價收番少少
自由工作
好過我成日去玩:smile_13: :smile_13:

引用:
原帖由 孤獨的推銷員 於 2011-10-1 07:04 PM 發表 查看引用來源
自由工作
好過我成日去玩:smile_13: :smile_13:
人人價值觀都唔同喔..生活ok就得

引用:
原帖由 韓小路 於 2011-10-1 06:48 PM 發表 查看引用來源

係唔係Capoeira﹖﹖﹖
小路小姐~你好~﹗

我一直都有追開你的POST的﹐一直以來道無出聲
但見開正我果範﹐就答下爹啦
我是(武)板的師兄
你問到Capoeira係唔係等同巴柔
我可以肯定答你唔係
Capoeira),或稱卡波衛勒香港亦有譯作巴西戰舞,是一種16世紀時由巴西非裔移民所發展出,介於藝術武術之間的獨特舞蹈。雖然其伴隨音樂節奏以通常為兩人一組的方式而起舞與一般舞蹈雷同,但是舞蹈動作中結合了大量側空翻、迴旋踢、倒立等武術動作,卻被認為有極濃厚的戰鬥用途。雖然已經存在數百年,但一直到1930年代以後卡波耶拉舞才正式地被允許在民間習授流傳,由於這種舞蹈起源於非洲卻又融入了相當程度巴西本土原住民的文化特性,因此被認為是巴西最重要的本土文化象徵與國技之一。

巴西柔術一種巴西武術,創始於巴西格雷西家族,又稱格雷西柔術(葡萄牙語:Gracie Jiu-Jitsu, 縮寫為GJJ)。
它起源於日本傳統的柔術,由嘉納治五郎的弟子前田光世傳播至巴西。它的特色是重視地板扭鬥,以槓桿原理控制對手的關節,來制服對手。即使是身材矮小的人,也可以透過這些技巧來打敗對手。

兩者也是能代表巴西的

至於你話想學詠春的話﹐我可以幫到你尋師父的~因我本身是練廣州詠春的~請問小路小姐可以PM你嗎﹖
我們可以再詳談

你對武術都幾有研究喎

引用:
原帖由 南聖手 於 2011-10-1 07:20 PM 發表 查看引用來源

小路小姐~你好~﹗

我一直都有追開你的POST的﹐一直以來道無出聲
但見開正我果範﹐就答下爹啦
我是(武)板的師兄
你問到Capoeira係唔係等同巴柔
我可以肯定答你唔係
(Capoeira),或稱卡波衛勒,香港亦有 ...
嘩﹗嘩﹗嘩﹗
好多謝你的解釋~

我唔想這裡變成武版~
你可以MSN我~ 我哋再講啦~:smile_o09:

:smile_o05: :smile_o05: 我又msn 妳:smile_o05: :smile_o05:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆