上一頁下一頁
發新話題

在香港發信息回國內一個很平的方法

收藏  |  訂閱
120  17.3k

引用:
原帖由 king9362 於 2008-12-6 04:39 PM 發表 查看引用來源
千祈不要在深圳買;分分鐘買到外省咭!最好在 H K 聯通門市或衛訊買啦!98元內有50元.....面值是120元,而每次充值50元就延長3個月、100就6個月、200就..........詳情請上聯通網頁!但....忠告一句,接收一定比中移相 ...
千祈不要在香港買, 香港買唔到架, 買到都好有幾會係買錯卡, 係深圳聯通服務廳買啦!!!

你係香港買佢比左張一卡兩號你, 一係其他店D染姑碌唔知比左D乜你架!!

記住, 唔識就去深圳聯通服務廳買, 叫"深圳如意通"

引用:
原帖由 tomboy22 於 2008-12-7 08:37 PM 發表 查看引用來源
我以前都是用這方法,但最近中國移動出了1卡2號,在香港send上大陸都是$0.19,如在大陸send都是$0.15。但打電話較接收穩定!:smile_34:
不過條女係大陸SEND MSG比你就要發去香港號碼. $1/個.

咁貴佢就唔會發比你 = 溝唔到女

多謝提供方法:smile_34:

引用:
原帖由 勇者 於 2008-12-6 02:07 AM 發表 查看引用來源

好似同你講的差好遠下喎

短訊服務(SMS)
請在手機上設定此短訊中心號碼,短訊中心:+86 130 1020 1500
所在地發送方法收費香港本地對方手機號碼$0.50/條大陸對方手機號碼(非小靈通)
00 80 0地區號 小靈通 ...
CHING, 你去錯地方睇啦!!

版面改左, 睇唔到短訊收費 >>> 如意通畅听套餐

http://www.chinaunicom.com/lt/plugin/portal/detailPluginPortalSeries.do?id=40288111181cf7450118774101721391

套餐介绍

1. 月租0元/月,来电显示费6元/月另收;
2. 本地闲时(23:00-11:00)基本通话费主叫0.20元/分钟,忙时(11:00-23:00)0.39元/分钟,本地拨打17911国内长途:闲时(23:00-11:00)主叫0.20元/分钟全包,忙时(11:00-23:00)0.39元/分钟全包;
3. 省内漫游主叫国内电话(不含港澳台)闲时0.20元/分钟全包、忙时0.39元/分钟全包;省内接听免费;
4. 省际漫游主叫国内电话(不含港澳台)0.39元/分钟全包,省际接听0.39元/分钟全包。

最平就係哩隻短訊包月 >>> 新势力畅听套餐(包月费12元/月,赠送150短信, 如果你係用開上面果隻都可以打上客服轉哩隻)

http://www.chinaunicom.com/lt/plugin/portal/detailPluginPortalSeries.do?id=40288111181cf7450118773e28d0138e

套餐介绍

1. 包月费12元/月,赠送150短信(不分网内外),来电显示费6元/月另收;
2. 本地闲时(00:00-16:00)基本通话费主叫0.12元/分钟,忙时(16:00-00:00)0.19元/分钟,本地拨打17911国内长途(不含港澳台)0.39元/分钟全包,本地接听免费;
3. 省内、省际漫游主叫国内长途电话(不含港澳台)0.39元/分钟全包,省内接听免费,省际接听0.29元/分钟全包。
4. 月租增加5元,可申请价值10元/月的超级QQ功能包。

我之前研究左好耐既資料, 見有CHING講開就同大家分享一下, thx !!

謝謝提供資料:smile_46:

Thank you for your post

引用:
原帖由 r15 於 2008-12-7 11:09 PM 發表 查看引用來源

不過條女係大陸SEND MSG比你就要發去香港號碼. $1/個.

咁貴佢就唔會發比你 = 溝唔到女
唔係喎師兄,我條女send都是send去158147xxxxx那個電話號碼,我在香港收,她都是扣一般信息錢,我張咭在羅湖關口那家中國移動專門店買。

引用:
原帖由 tomboy22 於 2008-12-7 11:37 PM 發表 查看引用來源

唔係喎師兄,我條女send都是send去158147xxxxx那個電話號碼,我在香港收,她都是扣一般信息錢,我張咭在羅湖關口那家中國移動專門店買。
咁你果隻可能係另一隻我誤會左,因我所知香港PEOPLES賣緊果隻ICARD2NUMBER係咁收費的,很廢,而且唔知點樣你係會收唔到訊息的,我朋友在PEOPLES工作,我問完佢之後就唔無興趣買了。

引用:
原帖由 tomboy22 於 2008-12-7 11:37 PM 發表 查看引用來源

1. 想問你係香港發比大陸之後,佢係顯示乜野號碼?
2. 如以上答案是大陸號碼,咁佢REPLY你就好平,但請問是否顯示大陸號碼呢??
3. 如果是顯示香港號碼, 咁佢每次都要再開一個新訊息回覆你而不能直接REPLY,是嗎??

Thanks for your report

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆