上一頁下一頁
發新話題

[版主推薦-加分] 唉,睇佐咁多POST....我都係沉佐....

收藏  |  訂閱
89  7.3k

引用:
原帖由 mitsushimah 於 2008-5-5 11:44 AM 發表

我做左CD-ROM好耐,不過睇完個post都想講返o的。

樓主唔駛咁心灰怕會唔想信人,你只要睇清楚你同個囡囡的分別:

你:就算你成日上一樓一,面對囡囡的經驗仍然和囡囡面對男人的經驗相差很大
囡囡:佢出 ...
CHING
我想問下你指佢現形即係點??
你介吾介意詳盡少少講比我聽???      thanks
我依家開始清晰啦,雖然我地依家都仲有KEEP 住SMS
前幾日,係QQ度傾開,無啦啦講到點解佢要出黎做
佢話佢因為欠人錢,所以先會咁...
之後我當然記得大家對我講過既野
我表示非常無奈因為幫吾到佢....
但係佢即刻同我講"依D野邊可以要人幫"

佢無向我要錢??點解會咁既
佢係高手 定其實係我一直盼望既- 佢根本無諗過要我錢??

希望各位CHING吾好覺得我好煩
因為我都係想知多D
thank you very much

引用:
原帖由 aawwron 於 2008-5-5 03:40 PM 發表
沉船 樓主
甘多兄弟苦口婆心, 你要死心, 重要狠心, 立刻抽身離場, 好的女子如果家庭有問題, 真是愛護你不會讓你知, 大陸囡囡出來做都有她們的故事, 你愛得幾多個! 留精不留情, 否則唔好出來玩了:smile_42:
我知道大家都為我好,我已經抽佐4/5身啦~~
不過當然仲有少少野啦
我個人太心軟.....又係初出道....
如果吾係大家.....我諗我已經賴佐野

歡場裏無真心,不肯相信亦應知。

引用:
原帖由 沉船人 於 2008-5-6 08:21 PM 發表

CHING
佢話佢因為欠人錢,所 ...
我個case同你幾唔同,因為對方係個陀地的靚妹。

咁當年我又係好似你咁o岩o岩出黎玩,好容易相信人。遇到個靚妹,又覺得好好feel,就開始同佢不斷SMS。佢仲話,SMS好貴,盡可能都少send架(言下之意,我係特別o的)。期間,多數係我去佢間場度捧場,偶然出黎食飯咁啦。

後來有一次佢話佢十二月生日(當時係六、七月左右),佢話好鍾意狗,問我可唔可以送隻狗俾佢做生日禮物。我當時應承左,點知過幾日,佢竟然同我講,話過兩日唔駛返工,諗住去睇狗,睇o岩就買。我即時打左個突...唔係呀話?十二月生日,六、七月就預支生日禮物?越諗越唔對路,就開始醒覺,搵藉口唔同佢去睇狗,後來連間場都無再去。好彩後來個靚妹轉左場,打返俾o的舊客,當然包括我啦,希望我去捧場。我知道佢轉左場,我先至開始去返之前佢做開o個個場繼續玩。

其實中間仲有段插曲,有一次同佢去開房,搞完後佢叫我去佢度打牌。當時已經幾夜,我又累,就無去到。而家諗返都一額汗,如果真係去左,都唔知會唔會俾人溶左。

引用:
原帖由 沉船人 於 2008-5-6 08:21 PM 發表

CHING
佢話佢因為欠人錢,所 ...
唔見左錢唔緊要,可以搵過
感情受傷有排醫
假如13年前有這樣多網上論壇,可能我都唔會沉船
依家直頭係地獄邊緣徘徊!
今天仲如辦理離婚手續!
所以希望小兄弟你不要步我後塵:smile_38:

引用:
原帖由 pennyto 於 2008-5-7 09:10 PM 發表

唔見左錢唔緊要,可以搵過
感情受傷有排醫
假如13年前有這樣多網上論壇,可能我都唔會沉船
依家直頭係地獄邊緣徘徊!
今天仲如辦理離婚手續!
所以希望小兄弟你不要步我後塵:smile_38:
我會GA LA  CHING
其實可能我依家又單身中,突然間有個人對我咁好...
佢對我真係好好,每日都會SD SMS 比我...又問我食佐野未
講真,真係好有女友FEEL
我之前果D女朋友..==..真係完全比吾上佢...
好彩,得各位CHING不停提點
我清醒佐好多
thank you very much

回覆 71# 的帖子

沉船人,

佢唔要你嘅錢,呢件事真係好難講!

1)可能佢係想放長線釣大魚,我唔係對大陸女人戴有有色眼鏡,係因為呢種例子實在太多,例如呢道D師兄講嘅親身經歷同埋電視都有得睇!

2)但又可能佢係對你有好感,想改邪歸正,想了解吓(MSN or others)想同你發展真感情!所以先至感樣講!

不過,你要明白!唔好講你同佢之間嘅事!就算係普普通通嘅一對情侶後尾因為某D原因發展成異地戀情,大多數都係分手收場!原因有好多,個個情況都唔同,但大多數都離唔開分隔兩地!

但係如果你有信心,以上我講嘅都唔成問題嘅話,再加上你又唔介意佢以前嘅事,同埋你又要有信心覺得佢係真係真心鍾意你,咁你重要預左如果將來你地能夠有開花結果嘅一日(結婚),感你就會變成家庭嘅重要經濟支柱(我唔係睇小D大陸女人,不過一般黎到香港都係搵唔到錢個隻),如果你係搵到錢個隻而平時又有D儲蓄嘅話,休息一下都有飯開唔成問題,如果唔係嘅話,你重要求神拜佛係呢3, 40年裡面唔好有乜病痛,因為佢冇乜經濟能力!

我都有一個不愉快嘅經歷,都係大陸女人,如果你有興趣我下次先至講!

本人覺得人生嘅命運係好重要,所以最後都係果句:
祝你好運啦!

絕世好劍

條女可能真係對你有FEEL,玩感情可大可少
上下床就算啦.
所以我覺得樓主放棄唔好鍾該佢

收手吧啦師兄!物質女你玩唔起呢!............
比心機係工作方面好過啦!出糧咪去鬆下啦!

呢個post第一次睇!都睇到我明白好多野!哇卡卡
多謝哂所有師兄!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆