上一頁下一頁
發新話題

有無人同我一樣咁悶?

收藏  |  訂閱
163  6.1k

引用:
原帖由 葉夜兒 於 2021-12-21 12:52 發表 查看引用來源
我唔明,點解身邊果個唔講得?兩個人一齊唔係一齊分擔同分享咩
佢肯陪你傾咪係囉,但當你發覺得都唔係認真想同你傾,或者純粹係敷衍你嘅時候,你就唔會再想講

引用:
原帖由 skau1007 於 2021-12-21 12:59 發表 查看引用來源

佢肯陪你傾咪係囉,但當你發覺得都唔係認真想同你傾,或者純粹係敷衍你嘅時候,你就唔會再想講
感情既世界真係好複雜

引用:
原帖由 葉夜兒 於 2021-12-21 13:16 發表 查看引用來源
感情既世界真係好複雜
都唔知算唔算複雜,或者係我自己要求太高,期望大家都能夠有良好嘅溝通,但有時會忽略咗對方嘅感受,可能返工太攰,或者放工後想要啲私人時間!

所以有時情願出去網上搵人傾,但始終同老婆傾嘅都會係比較深入嘅話題,我又唔係太想搵個自己識嘅朋友傾(其實我唔係太想比朋友知道我嘅內心世界),所以我會傾向上網同人傾,大家唔識大家,就算比佢地知道我啲嘢都無乜所謂

引用:
原帖由 skau1007 於 2021-12-21 13:25 發表 查看引用來源

都唔知算唔算複雜,或者係我自己要求太高,期望大家都能夠有良好嘅溝通,但有時會忽略咗對方嘅感受,可能返工太攰,或者放工後想要啲私人時間!

所以有時情願出去網上搵人傾,但始終同老婆傾嘅都會係比較深入嘅話題,我又唔係太想 ...
始終我都係唔理解

引用:
原帖由 葉夜兒 於 2021-12-21 16:39 發表 查看引用來源
始終我都係唔理解
唔理解都正常嘅,你又無呢種經歷😅

引用:
原帖由 葉夜兒 於 2021-12-21 12:52 發表 查看引用來源
我唔明,點解身邊果個唔講得?兩個人一齊唔係一齊分擔同分享咩
一齊太耐
真係好難樣樣都好似以前咁
咁坦白....

引用:
原帖由 skau1007 於 2021-12-21 17:23 發表 查看引用來源

唔理解都正常嘅,你又無呢種經歷😅
因為我無,所以我知,兩個人可以長久係埋一齊係得來不易,為一時之快去破壞相方既信任,唔值得

引用:
原帖由 CTAN2Y33 於 2021-12-21 18:28 發表 查看引用來源
一齊太耐
咁坦白....
有咩唔比得佢知?

引用:
原帖由 葉夜兒 於 2021-12-21 18:34 發表 查看引用來源
有咩唔比得佢知?
有時唔係你比佢知,佢就一定想知

引用:
原帖由 CTAN2Y33 於 2021-12-21 18:28 發表 查看引用來源
一齊太耐
咁坦白....
重點係就算你好坦白,但對方就一啲都唔想知咁

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆