上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.2k

引用:
原帖由 阿斗官 於 2017-6-2 02:03 PM 發表 查看引用來源
以下是扶乩選馬帖子開宗明義第一頁:

呂祖--扶乩選馬2016-2017(分享區)                                                                                                                                ...
亞斗, 你移神又移鬼, 疑鬼又疑神, 係你入晒迷, 世上有好多人都唔信這回事. 一睇你寫野就知道你入晒迷, 開口又老祖, 埋口又老祖, 一啲自我都無架! 永遠要抬神靈出黎擺陣, 無左個神枱, 嘜都無野好講.

你永遠都得不到你想要的神恩, 因為你太過神化.

引用:
原帖由 阿斗官 於 2017-6-2 02:39 PM 發表 查看引用來源

離題了!不贅!
亞斗, 永遠都談論鬼神的話就不離題. 唔好忘記贅子係不能出售, 除非係粒春仔, 唔係贅子(兒子). To sell son as slave

亞斗, 你哋有無想過, 本帖從來係無數費, 係免費, 無任何利益動機, 不同的是你們為老五馬經踏浪而來, 明眼都知道有利益衝突, 又出言恐嚇, 會構成犯罪, 如果搞大左, 你會好唔掂架! 你!

殺死我全家, 又話屌我老母, 又要我幫條友仔含. 亞斗, 你都要勸下你那位不懂撒嬌的鈞仔, 唔好咁衝動. 無得發言就急不及待由你頂上. 你都係衝動一啲, 不過好在你都唔識甚麼是正統粗口, 不過半桶水都唔拘架你!

不過言歸正傳, 你是大不良, 還是小不良, 不過都過寧要大不要小.

引用:
原帖由 阿斗官 於 2017-6-2 02:39 PM 發表 查看引用來源

離題了!不贅!
亞斗, 被友台同門兄弟日唱夜又唱, 你都可以一一忍受, 我們都係為乩文好, 專心誠意翻查歷史書, 做學童那時都無咁努力, 只不過我哋又詳細又詳盡的解讀都會惹來你們的反對. 人在望, 天在看, 如你咁相信有鬼神, 一定會明日我講緊是甚麼東西.

不贅, 好少人會用, 分分鐘被人揪後腳架. 不贅子, 係等錢洗要買仔當奴隸. 所以賭馬要有賽馬常識, 唔可以靠神幫助.

引用:

離題了!不贅!
亞斗, 做人理虧在先, 任你有幾多理據都係癈. 何妨重係神話. 唔係離題, 係離譜.

引用:

離題了!不贅!
亞斗, 你算你聰明過你那條一懂撒嬌的小孩. 老豆小西都講得出口, 應係你老豆小西時彎左, 小西灣我知係邊度, 紫灣華人永遠墳場附近.

亞斗, 你永遠得不到你想要安居之所, 因為你同你那條不懂撒嬌的鈞仔都唔係華人墳場在那兒, 只知道香港有個快活谷係賽馬場地.

亞斗, 希望從此以後落多一番心機去解讀呂祖乩文, 唔係填字遊戲咁簡單, 可以重見光明, 學下別人燒下爆仗.

引用:
原帖由 阿斗官 於 2017-6-2 02:03 PM 發表 查看引用來源
以下是扶乩選馬帖子開宗明義第一頁:

呂祖--扶乩選馬2016-2017(分享區)                                                                                                                                ...
亞斗, 扶乩及詳乩者追求的是「寂然不動,感而遂通」的天人合一人神相通的境界.

子曰:「易有聖人之道四焉」者,此之謂也.
易有聖人之道四焉;以言者尚其辭,以動者尚其變,以制器者尚其象,以卜筮者尚其占。以君子將有為也,將有行也,問焉而以言,其受命也如響,无有遠近幽深,遂知來物。非天下之至精,其孰能與於此。

引用:

離題了!不贅!
亞斗, 有老友剛剛話比我知, 原來你哋私下同友台同門兄弟和議, 要聯手對付別人, 誰知那班同門兄弟擰晒頭, 笑晒口, 唔會刮你哋. 雖然你地感激率唔少, 不過大部份唔係來自山仔, 係來自友台, 佢哋一直都有留意你哋一舉一動, 睇你哋點樣搞笑.

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-6-2 04:41 PM 發表 查看引用來源

亞斗, 有老友剛剛話比我知, 原來你哋私下同友台同門兄弟和議, 要聯手對付別人, 誰知那班同門兄弟擰晒頭, 笑晒口, 唔會刮你哋. 雖然你地感激率唔少, 不過大部份唔係來自山仔, 係來自友台, 佢哋 ...
好似逼退到呆湾咁!

引用:
原帖由 阿斗官 於 2017-6-2 09:03 AM 發表 查看引用來源
小弟支持鈞叔的堅持:就是要抄錄,引用,轉載別人的文章,說話,意見或著作,甚至乩文,必須說明出處,以示尊重,及透明,甚至預先取得原作者的同意!這是起碼的常識和待人處世之道。否則便有剽竊和掠奪甚至是作弊之 ...
亞斗, 鈞仔發言都要得到你支持, 得到你的批準, 為甚麼你不阻止那條不懂撒嬌條靚仔講粗口, 等佢做衰人, 要等到你出面, 又要被人叫做大不良.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆