上一頁下一頁
發新話題

Wechat沉船記...更新#137, #302

收藏  |  訂閱
485  20.4k

引用:
原帖由 alexleung0929 於 2016-10-7 07:09 PM 發表 查看引用來源
我都想沉吓船!
沉唔難,但要浮返就唔係咁易……

引用:
原帖由 西部狂野的採購 於 2016-10-7 07:16 PM 發表 查看引用來源

沉唔難,但要浮返就唔係咁易……
無錯,我見有d沉到無晒錢,無晒家人
什至傻傻地,唉

引用:
原帖由 阿勇 於 2016-10-7 07:00 PM 發表 查看引用來源

無錯,好有同感,好有共鳴
你講中晒,可能有人會話我係沉船,我認,因為我的確愛佢,我地係SL,唔係純為搞野的。加上佢陪我經歷過人生低谷,所以我對佢動真情好正常。
不過,去到最後我都清醒,唔會被盲目衝昏 ...
其實,都唔洗睇到沉船咁負面。即使係sp,亦或sl,談戀愛也好,婚姻也罷。最重要係呢段關係裏有無體現出尊重,體諒。所謂的沉船只係認真體現另一種,重要雙方能否在關係內獲得快樂,令到對方開心,最起碼你能夠令到對方發自內心的微笑,亦能從對方眼裏映照出自己的笑臉。縱使,總有期限,在過程內,她伴你走過人生的低谷,你撫平了她狂燥的內心。

遇一個上一課,人生就係不斷學習,尤其感情,答完一張又一張的試卷,一個永恆的題目「何謂愛」。在完結之日細數內心的往事,那些令你發笑幸福的是屬於床下無聊瑣碎的小回憶。最終你會發現,令你倆彼此學習成長的,便是那一份「認真」,better me。一個更加好的自己,亦會感謝曾在路上相伴的另一位。

沉在無哂錢,無哂自我,無哂工作,果啲唔係沉船,係迷失。

引用:
原帖由 阿米€ 於 2016-10-7 07:46 PM 發表 查看引用來源

其實,都唔洗睇到沉船咁負面。即使係sp,亦或sl,談戀愛也好,婚姻也罷。最重要係呢段關係裏有無體現出尊重,體諒。所謂的沉船只係認真體現另一種,重要雙方能否在關係內獲得快樂,令到對方開心,最起碼你能夠令 ...
好岩..當係拍拖咁愛一個上一課,每段關係都係學習總會有得著~~係人生一種歷練..有時結婚個個未必係最愛只係簡個最適合生活走以後既路..

引用:
原帖由 阿勇 於 2016-10-7 07:00 PM 發表 查看引用來源

無錯,好有同感,好有共鳴
你講中晒,可能有人會話我係沉船,我認,因為我的確愛佢,我地係SL,唔係純為搞野的。加上佢陪我經歷過人生低谷,所以我對佢動真情好正常。
不過,去到最後我都清醒,唔會被盲目衝昏 ...
不論男人又好女人又好..大家有血有肉都係感情動物..因為愛過對方先會互相傷害..對關係認真對待過付出過感情..那怕最後沒有結果~~只係過左遊戲規則就係要完結架啦~吾開心一定有架啦

引用:
原帖由 jadeee 於 2016-10-7 07:50 PM 發表 查看引用來源

好岩..當係拍拖咁愛一個上一課,每段關係都係學習總會有得著~~係人生一種歷練..有時結婚個個未必係最愛只係簡個最適合生活走以後既路..
突然咁識諗,傷口會好快好返

:smile_o01:突然開竅
引用:
原帖由 jadeee 於 2016-10-7 07:53 PM 發表 查看引用來源

不論男人又好女人又好..大家有血有肉都係感情動物..因為愛過對方先會互相傷害..對關係認真對待過付出過感情..那怕最後沒有結果~~只係過左遊戲規則就係要完結架啦~吾開心一定有架啦

引用:
原帖由 西部狂野的採購 於 2016-10-7 07:56 PM 發表 查看引用來源

突然咁識諗,傷口會好快好返
因為冇聯絡咪快d好..冇得再睇對方既近況..咁時間真係會冲淡既~~

引用:
原帖由 jadeee 於 2016-10-7 08:03 PM 發表 查看引用來源

因為冇聯絡咪快d好..冇得再睇對方既近況..咁時間真係會冲淡既~~
咁做就啱啦,雖然會好痛,但必須要經過的!!

good job,呢段時間係會辛苦d,過多排就從過正常生活!!

引用:
原帖由 西部狂野的採購 於 2016-10-7 08:09 PM 發表 查看引用來源

咁做就啱啦,雖然會好痛,但必須要經過的!!

good job,呢段時間係會辛苦d,過多排就從過正常生活!!
咁依家都番左正常生活..有時諗番回憶姐

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆