上一頁下一頁
發新話題

即係咁。拍拖呢 要諗去邊。。。。但我剩係想搞佢

收藏  |  訂閱
83  5.3k

引用:
原帖由 念念 於 2014-8-5 08:07 AM 發表 查看引用來源

唔明白點解我唔洗佢送番屋企

同佢講,怕佢太攰,想佢早些返屋企休息:smile_40:

引用:
原帖由 念念 於 2014-8-9 03:24 PM 發表 查看引用來源
由細到大男同女對我黎講都只係性別唔同
傾到計就做到朋友 諗落由細到大男性朋友係多過女性朋友 可能因為我唔慣埋埋 我最深刻中學好興三四個女仔去廁所。。。。我永遠唔會咁
一 通常急先去 二 短頭髮唔洗點搞個頭洗手走得
三。。。。。通常都係聽人講是非。。。。無回應
漸漸就唔會埋堆。。。。
我讀書時d男仔唔係咁固喎...我地都會約埋一齊去廁所, 跟本只係想郁下吹下水 ...
仲試過上上下堂話去廁所結果走咗落樓同d上緊體育堂嘅師弟打排球 ... 上堂坐定定真係太攰勒 ~

不過我都係漸漸就唔埋堆 ... 不過係出黎做嘢之後 ~ 仲要睇下咩堆 ... 打波就會埋下 lor ~

引用:
原帖由 念念 於 2014-8-9 03:24 PM 發表 查看引用來源
...
大個左開始明白 其實男人都不過係小朋友。。。。管得愈多適得其反 由其愈緊張 愈易令到對方厭倦
所以 就算普通朋友 都係一句起二句止
除非大是大非。。。。。
都有女仔問過我點解好似係女人埋入面通常做大家姐 但有男人在場就唔出聲
一 我怕女人得一想二鍾意三 我做左決定就收窄範圍唔洗煩 食個飯 唔洗諗n間都決定唔到 俾三個選擇女性朋友(其實好獨裁。但當你試過企係街等人決定食咩你自己餓到反肚又唔發得脾氣 第二次會醒目)同行有男性就由佢決定(上至老豆 下至男性朋友
都有主見 我男朋友就我話佢聽我想食咩 例如粉麵
由佢決定餐廳 好似我無所謂其實已經有表示)

二 男人要面 ...
「企喺街等決定」呢d情況係我同d同學出街時會稱之為"磋跎歲月" ...
試得多啦 ~ 不過, 我通常都只係睇人頭, 我好有耐性架啵 !

妳咁做係好有道理, 但, 事後有冇好似呢度咁解釋先 ?!
如果冇, 一定會有好多女仔講妳是非, 話妳發姣又做作, 係女面前就扮阿姐, 係仔面前就千依百順 ...
結果就梗係俾人杯葛啦 ~ 女人 ... 好煩架 ~

引用:
...
數數手指 有五六個男人講笑話我古惑
係一班落街食早餐都要化妝既女人中
我出門兩三日都係帶個人衛生用品 衫褲
係男人眼中 好似見到異性既同類 好親切但。。。。
可唔可以似番少少女性 XD 因為好似搞基
不過好老實。。。。。對住自己有興趣既人
我都有女性既行為既。。。。。睇唔到。。。。係我對果個人無興趣 ...
點解呢d叫古惑? 唔係好明添 ~

我發覺我同妳性格上好似啱啱相反咗咁 ...
妳就表面男性化, 內裡都有女性化嘅一面 ~
我就表面女性化(正確黎講似師奶多d), 內裡其實都有男性化嘅一面架 ... 應該 !

不過, 我地有個共通點 ... 即係咩 ?!

即係咁, 結婚前同老婆拍拖呢, 要諗去邊 ..... 我都淨係想攪佢啫 ~ 呵呵呵 ~ :smile_30:

引用:
原帖由 知輸俠 於 2014-8-10 06:05 AM 發表 查看引用來源

「企喺街等決定」呢d情況係我同d同學出街時會稱之為"磋跎歲月" ...
試得多啦 ~ 不過, 我通常都只係睇人頭, 我好有耐性架啵 !

妳咁做係好有道理, 但, 事後有冇好似呢度咁解釋先 ?!
如果冇, 一定會有好 ...
中學果陣係唔會理女同學點諗 因為試過埋堆反之聽過最難聽既說話"你係miss隻狗咋(果時發生金手指事件 身為學校某幾個部門成員 例如領袖生既我成為圍隊對象)你唔係以為會有朋友丫 死開啦肥婆"
果時無女同學敢出聲 係得班男同學敢出哂面保我
"收聲啦你班八婆 你地衰左搵人出氣 咁大個人無腦格?諗下都知唔會係佢做格啦 (後尾自知原來佢地覺得 係班入面我講義氣 點唱我都唔信我會搞自己班既同學。。。。。同埋件事佢地確實係當事某幾個女同學做衰左 無其他特別原因保我 以事論事)

後尾有老師親身表示係佢親眼見到果幾個女同學做左d乜所以有懲處 完全唔關第三者報串
但我同女同學既關係已經降至冰點
又臨畢業 明明讀男女校 但完全同女同學零交流

完左中學 有女性朋友 但只有一個永遠地交心
佢係中學識我 果件事發生緊果陣佢都俾人杯葛
佢比較內向 有時會為左咁喊(其實初初我叫佢放棄我 唔好再理我 一個人衰好過兩個人唔開心我係因為佢因為我被人杯葛而唔開心。。。。果班女同學。。。。就算有次三對一圍攻 打輸左要以後做對方隻應聲蟲我都無諗過投降(中學打過兩次交 兩次都係同女開拖 兩次都有老師發現兩次都無驚動父母)
三對一圍攻果次明明講左一對一打之後再我一對三
點知打完一個埋牆未轉身第二個突襲咪出盡力將第二個一下推埋牆。 叉住第一個條頸 啤住第二個
其實如果第三個勇d衝埋黎果次我未必有能力應付
。。。。原來果條友嚇到呆左。。。跟本唔知到佢 果兩個嗌救命先知完左 果次之後關係無好到
但開始有流言傳出 同我過唔去千其唔好撩我打交隨非想試下死既感覺

果次之後我對女人既評語 言而無信
唔憎但唔會特別會同女人做朋友
除左果一個。。。。。

所以點解同男人好似行得埋d關係好d都係講個信字
所以男朋友多女性朋友我覺得好正常
因為朋友唔係男就係女

引用:
原帖由 知輸俠 於 2014-8-10 06:19 AM 發表 查看引用來源

點解呢d叫古惑? 唔係好明添 ~

我發覺我同妳性格上好似啱啱相反咗咁 ...
妳就表面男性化, 內裡都有女性化嘅一面 ~
我就表面女性化(正確黎講似師奶多d), 內裡其實都有男性化嘅 ...
古惑既意思係佢地覺得我知男人想個女人唔做作
出街唔洗等 如果一個女人用成個零鐘因為未化好妝襯好衫所以唔出得門口 佢地覺得好煩
相反我隨時快過男人搞掂出門口 呢一點佢地覺得好好 但我又唔會因為有女人咁做而跟風
男人會好欣賞呢點 所以可能會咁樣再留意我
@@ 所以捉哂心理咁 稱之古惑

引用:
原帖由 念念 於 2014-8-10 07:46 AM 發表 查看引用來源

中學果陣係唔會理女同學點諗 因為試過埋堆反之聽過最難聽既說話"你係miss隻狗咋(果時發生金手指事件 身為學校某幾個部門成員 例如領袖生既我成為圍隊對象)你唔係以為會有朋友丫 死開啦肥婆"
果時無女同學敢出聲 ...
唔好意思, 我第一眼個亮點放咗喺果兩隻字度添 .... :smile_13:

講返入題, 我以前男校男女校都讀過 ... 都知d女生會麻煩(都係聽返黎 ...)
不過可能唔知係咪好彩, 讀男女校時係a-level理科, 同班得一個女仔, d師妹多數當我偶像咁...
所以冇咩埋唔埋堆嘅煩事 ~

當然都有d有背景嘅師弟, 亦都睇我唔順眼, 不過因冇直接利益衝突, 都冇咩事發生 ~
試過想攪我, 但佢地係新界人, 知我係九龍入去讀書, 唔知我咩料, 想搵幾個街外人黎"豆"我 ...
我見有幾個外人喺學校等我 .... 我就同佢地喺校內個接頭嘅o靚仔講
"我入黎讀書啫, 都冇諗過攪嘢, 亦都冇阻過你地丫 ...!":smile_13:
就咁就咩都冇發生勒 ... 雖然其實我有撩過佢地堆嘅一個女仔 ....:smile_44:
不過果排都做足準備, 日日操, 預備隨時要開拖 ... 點知冇嘢喎 ?!

所以打交 ... 我只係同過我阿哥打過 ...
男仔呢方面, 其實會嚴謹d, 一係唔打, 一打就大大鑊 ...
不過呢, 其實身為一個四眼仔 ... 通常都盡量避免 ... 打親交都好麻煩 ~~~ :smile_42:

引用:
原帖由 念念 於 2014-8-10 07:52 AM 發表 查看引用來源
果次之後我對女人既評語 言而無信
唔憎但唔會特別會同女人做朋友
除左果一個。。。。。

所以點解同男人好似行得埋d關係好d都係講個信字
所以男朋友多女性朋友我覺得好正常
因為朋友唔係男就係女

http: ...
唔知妳d男仔朋友有冇俾"古惑仔"影響啦 ~
我果個年代, 都有好多男仔冇"信"冇"義"固喎 .... :smile_39:
反而d女仔應承得我嘅都冇話走數 ...
我諗都係睇人嘅啫 ~
:smile_45:

引用:
原帖由 念念 於 2014-8-10 08:00 AM 發表 查看引用來源

古惑既意思係佢地覺得我知男人想個女人唔做作
出街唔洗等 如果一個女人用成個零鐘因為未化好妝襯好衫所以唔出得門口 佢地覺得好煩
相反我隨時快過男人搞掂出門口 呢一點佢地覺得好好 但我又唔會因為有女人咁 ...
我覺得咁樣唔算古惑喎 ...
咁樣只會易d搵到男仔做朋友 ... 但就唔係做男朋友呢 ~
有時, 一開頭做咗fd .... 就好難轉到做bf架勒 ~
如果用咁嘅方法黎舖路搵bf ... 跟本都有一定嘅賭博成份啵 .....
:smile_13:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆