上一頁下一頁
發新話題

戇男連載: 我的一段QQ情 (1-16集+後記 )

收藏  |  訂閱
371  55.2k

冇相都冇所謂,我會繼續追落去

再次多謝咁多位師兄的支持.有你地嘅支持,小弟就有動力寫下去,謝謝.在寫故事之前,我想回應一下巴打的意見.
TKBL兄: 如果話小弟前作 “戇男台北奇遇記” 係因為睇左95849727兄“LUXY遊記” 而寫的話,呢篇 “我的一段QQ情” 就係因為睇左TKBL兄果篇經典作 “長篇連載沉船記-----如何抉擇?”,有感而發下寫的.我本來想寫與現在女友的事,但因某些原因暫且擱置,之前已經講過原因,在此不贅.TKBL兄,無論我呢篇野寫成點,你都要出新故事 “阿香與我” 呀,呢度唔只我一個想睇呀,大把師兄等你嘅續集架,唔好令我地望穿秋水先得架,嘻嘻…..
qpal兄: 小盈嘅相我唔會post了,因為佢始終同我有過一段情,post相出來是陷她於不義,我唔想咁做.至於黎緊會出場的小雪,我現在偏向不post小雪的照片出來,因為佢係一個正經女仔,而且同我都算係朋友,post出來好似好冇品咁.我知道故事加插照片會真實d、精彩d,但基於道德的問題,我要好慎重的處理.希望qpal兄同各位想睇相的巴打能理解、體諒我的情況,謝謝.
ooooo兄: 我對台北絕對唔熟架,我都係去過兩次,不過你想分享一下台灣旅行的心得,pm我啦,大家分享下經驗,ok?先預祝你去台北旅途愉快,返黎後記得寫個精彩的報告俾大家睇呀.

thankyou.......

湖南女仔係咪重感情

同唔同你捱呢?

我成日怕佢呃我. 不過唔會呃我一千幾百瓜?

簡Sir...
上年超女主持人好似5係李湘佢哋喔....

期待part3.....

第三集幾時先有呀簡Sir. . .
好期待..

引用:
原帖由 prokill 於 2006-5-25 08:25 PM 發表
湖南女仔係咪重感情

同唔同你捱呢?

我成日怕佢呃我. 不過唔會呃我一千幾百瓜?
寫故事之前,再再回應一下巴打的意見.
prokill: 人地話湘女多情.此 “多情” 並非是 “濫情”的意思,而係話湖南女子不輕易愛上一個人,可一旦愛上一個人後,佢地會一愛到底,愛得義無反顧.有人話湘女嗜辣,性格也如口味般辛辣無比.又有人話湖南姑娘是 “刀子嘴,豆腐心” (即嘴巴硬,心腸卻軟如豆腐).要判斷湖南女仔係咪鍾意你,只要睇佢平時是何種情況.如果是 “刀子嘴,豆腐心” ,那她一定是愛你的了,她們嘴硬卻心軟,會為愛付出一齊而無悔.;相反如 “豆腐嘴,刀子心” ,那你就要小心了.湖南女子如對你吳儂軟語的話,分分鐘只謀你的錢,並非真心愛你的.
我先聲明一點,以上講法係我睇一篇文章講的,並不代表我的立場.我對湖南姑娘認識不多,就小盈做例子,我唔覺得佢好辣喎.好多人都話江浙姑娘溫柔體貼,好識嗲人,但我現在的女朋友來自浙江,佢脾氣甚大.溫柔體貼?她無份囉.
所以話呢d野無一定嘅.

引用:
原帖由 簡東拿 於 2006-5-25 09:56 PM 發表

寫故事之前,再再回應一下巴打的意見.
prokill: 人地話湘女多情.此 “多情” 並非是 “濫情”的意思,而係話湖南女子不輕易愛上一個人,可一旦愛上一個人後,佢地會一愛到底,愛得義無反顧.有人話湘女嗜辣,性格也如 ...
我同佢食飯, 佢地食辣招, 重要話""呢種紅色辣招係甜既""!!!
性格真係辛辣無比, 辣招既性格!!!  

即嘴巴硬,即係點?? 唔太明

引用:
原帖由 prokill 於 2006-5-25 10:05 PM 發表

我同佢食飯, 佢地食辣招, 重要話""呢種紅色辣招係甜既""!!!
性格真係辛辣無比, 辣招既性格!!!  

即嘴巴硬,即係點?? 唔太明
嘴巴硬即係我地講嘅:串、說話不留餘地,而且帶點潑辣.
不過我一向唔多信呢種“省藉分類法”.如果人可以咁僵化、機械化地分類的話,就不會有一種米養百樣人呢句說話了.
我個人認為,呢d只能夠當參考,不必太認真.

thank u share

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆