上一頁下一頁
發新話題

而家簽50元都唔多謝你喇...

收藏  |  訂閱
90  11.4k

引用:
原帖由 eiz0 於 2010-12-24 12:53 AM 發表 查看引用來源

傻仔,大陸佬先至唔比小費呀
o的 locker 仔就係知呢點先至唔向佢地埋手
骨妹專湯你呢種死要面既香港人
佢地小費仲多過香港最低工資
你見佢地耐唔耐就換手機都知咩事啦
都唔一定架,一半半啦, 皇城就系大陸佬多過香港人的場, 都好多有米大陸佬好要面架:smile_44:

我簽¥30,埋西佢感受:smile_30:

引用:
原帖由 gttr34 於 2010-12-23 09:55 PM 發表 查看引用來源
咪傻啦!!d大陸佬係唔會比小費的,因為我同d大陸佬出去玩比小費仲要比d大陸佬吊返我轉頭,
話做壞市場啊!!:smile_39: :smile_39:
的確如此,好多大陸人沒簽沒給小費習慣,國內好多城市的酒樓飯店也沒什麼服務費啦.不要聽的骨女說啦,她們常和客說那位骨女被人送了層樓你們是否也要送曾樓啊.

引用:
原帖由 lamhauyuen 於 2010-12-21 11:57 PM 發表 查看引用來源
上面果句係某些ching講嘅
的而且確, 衣家無論大細場例如東方棕泉, 水都, 水上明珠, 蔚藍, 金怡....etc
鬆骨 2 個鐘 簽50元都唔會多謝你...簽30自己好似欠左佢咁
各位ching, 你地可唔可以團結一至簽30呢...
...
+oil all:smile_o14: :smile_o14: :smile_o14: :smile_o14: :smile_o14::smile_o14::smile_o14:

$30 一d唔失禮  而家d鬼佬係香港消費俾幾多你又知唔知 ? 好多都係俾10-20HKD架ja...   對住d大陸佬死沖無用 佢當你傻既!!! 早幾日上去玩,換3走果陣 見好多香港人俾d locker仔 stop住問囉TIPs 短短30秒 人地收左過百TIPS @@ 佢做過d咩先? 到問我囉果陣我一句轉頭先耍走佢 : 佢話轉頭先姐係無囉: 無咪無囉 唔係你申手我就要俾架嗎  (你估人仔平呀?)

提外話:係香港所有服務性行業既前線人員 成日俾d客小到隻狗有d俾客投訴到幾乎份工都無啦埋,人地同你講句多謝又唔見你放低20蚊.係香港呢d就叫應份? 上到去咩都唔洗做怕無面子就放低錢?重擔心唔夠多? 有無攪L錯 香港人唔係人?

how about 10 dollars, what they can do??

如果係js話啲大陸客比好多小費的話, 咁點解呢個情況淨係發生响sz, 即係擺明呃你地.  兩年前我响sz仲可以揾到好多場唔洗比一蚊小費, 但而家已經唔多得, 呢種情況好多時係因為啲c9做成, 因為c9返大陸玩比起我地玩得疏爽, 就算我地罷玩, 佢地仲有一班c9客撐住, 因為男人往往會將條數計埋可唔可以摷嘢, 打機, 開大嚟計, c9只要按得舒服, 就冇乜所謂.  所以我而家都絕少按摩, 按摩對我嚟講冇乜feel了.

Just don't pay tips.

簽50都唔會令自己地位提高

SZ大部分埸直情揾'苯七' 的JC入場又要比押金、培訓費、工衣費一大堆費用,每個月又要幾多個call鐘,點鐘,唔夠又要罰。提成又小,的女想揾多些少,唯有靠小費,以前港水高的 C9 face 佬 出手又闊 搞到習非成是,10蚊/鍾 貼士都比人歧視。20蚊/鍾 已是最新'吹'勢 。貼$$買難受:smile_27:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆