上一頁下一頁
發新話題

【題外話2】:北上作戰之自保措施

收藏  |  訂閱
93  10.5k

無論如何, 多謝樓主的提示

引用:
原帖由 ahkwong 於 2009-9-14 00:11 發表 查看引用來源
無論如何, 多謝樓主的提示
多謝支持,臨睡前一推,另外COPY團外傳Part 7 已剛剛推出,歡迎按入去捧場, LINK如下: http://www.188channel.com/viewthread.php?tid=10583837&extra=page%3D1

回覆 1# 的帖子

1)北上唔帶多過一千元人仔和小量港幣

2)錢財分開幾個位置袋

3)一定唔帶信用卡及提款卡上去

4)盡量堅持同囡囡一同沖涼

5)帶最cheap電話和手機內沒有任何香港電話號碼   
因為上大陸隨時俾人偷手機,電話號碼save係電話咭避面手機俾偷俾人白撞,小弟試過俾人偷手機後,所有香港朋友收到SMS話我俾人禁固要求贖金,好彩無人知我大陸手機,所以D朋友唔知SMS係邊個SEND

6)如囡囡不願一同沖涼?自己沖涼時會故意打開一點廁所門留意外面囡囡情況,財物帶埋入廁所,沖涼會快一點完成

唔帶信用卡及提款卡上去? YES

4)回房後要求囡囡關上電話? GOOD IDEA, THANKS!

thank for sharing

引用:
原帖由 stevenkinghk 於 2009-9-10 02:03 AM 發表 查看引用來源

【題外話2】:
昨晚睇過我篇COPY團外傳其中Part 4嘅各位版友應知我堅持了一段時間要求同河北妹鴛鴦浴,原因除了享受當時溫馨嘅氣氛外,最重要的深層原因其實是要防止囡囡出蠱惑,怕囡囡臨陣脫逃或偷走 ...
帶$2000蚊會減少好多愉快及增加好多不愉快經歷,
下下雜注洗唔開心啦, 禁鐘仔咩,
應該open 一個大陸a/c放多3000-5000,
有咩事都唔洗下下求救呀:smile_13::smile_13:

小心財物 :smile_38: :smile_38:

引用:
原帖由 PPS06851213 於 2009-9-14 13:34 發表 查看引用來源

帶$2000蚊會減少好多愉快及增加好多不愉快經歷,
下下雜注洗唔開心啦, 禁鐘仔咩,
應該open 一個大陸a/c放多3000-5000,
有咩事都唔洗下下求救呀:smile_13::smile_13:
我一般只過夜一晚,又唔會起雙飛,所以我仔細計算過帶2千元已足夠有餘

引用:
原帖由 bb007 於 2009-9-14 13:01 發表 查看引用來源
thank for sharing
多謝你的支持:smile_42:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆