上一頁下一頁
發新話題

沉船沉到無得救 :我和她在深圳的故事(Update:P.23,P.34,add details P.52)

收藏  |  訂閱
931  102.1k

引用:
原帖由 喜劇之王-周鬆馳 於 2009-10-15 01:26 PM 發表 查看引用來源

你俾得條女做雞, 你仲想佢點?????? 佢俾人屌撚完同妳講妳會happy咩????? 傻撚Height Height!!!!
呢D未叫做善意的大話lor. 訓撚醒未ar? 冇本事就吾好玩啦
Yr story told me that u are a 小男人, 計算, 孤寒, 小氣, 就算你今次真的開花結果but the ending will not be "好下場", 原因是你仍未成熟.

Why u force yrself to make the decision?? U hv a long long way to go in yr life!!! Just treat love as a game and make the decision when u feel tried. Understand?

引用:
原帖由 mcdullmic 於 2009-10-22 12:22 PM 發表 查看引用來源

Ching, 我可以話埋個ending比你知都得啦.佢搵工又唔想做服務員,售貨員因為太辛苦.文職又搵唔到因為無學歷.最後會同你講想係夜場做DJ或者媽咪,又或者一年後都仲係待業中. 
跟住出現既問題係,佢做DJ或者媽 ...
師兄,你講既夜我會提防一下,但我既感覺同相處話俾我知,佢唔係D禁既人(遲D人會變禁唔知啦)。我對呢一刻都仲有憧憬(亦可能係我天真啦),而我都知我俾月費佢,佢唔做夜場,呢兩樣都無得返轉頭。佢前幾日Send左個禁既SMS俾我,除左肉麻位我Delete左同令大家更易明之外(因為係簡體),其餘既我唔加自己任何意見同對之作出更改,一五一十係呢度打返出黎。目的想講我仍然對件事樂觀,有信心,同埋只為回應返呢幾日好有心打左好多夜俾我既師兄。想吊我或者話我傻呀On9呀扮情聖呢樣果樣我會接受,但吊之前可以睇返之前既前文後理了解清楚再吊,因為我無必要係度老作On9故仔俾你話呢樣果樣同Show off d咩;如果係繼續俾意見支持鼓勵,首先多謝因為唔係你之前吊醒左我或者俾到D好有用既意見,我係唔會識得變,包括行為和想法。        “老公,你為何還要問我這個,我不做夜場當然是我心金情願,我根本想走很久了。我突然有些感慨!我第一個男朋友,我給了他第一次,很多很多的第一次。因為他是初戀,我對他也很好,也很愛他,還為他犧牲了很多!可是到最後呢,他和另一個女人在一起,還當著我的面,不顧我的感受,只是為了一時的新鮮感。之後又嘔心的想和我合好!有時候想起真的有些後悔,但是那個時候真的愛他,覺得為他做什麼事都願意!現在覺得挺不值得,留給我一個苦澀的初戀!再想到第二個男朋友,也是那麼的失敗。那是一段建立在自己痛苦之上的感情,但就是因為那一個男人讓我第一次去了夜場玩,對夜場有了概念。和他分手後覺得生活了無情趣,把感情看的很淡。在夜場把男人看的更透,把婚姻也看的淡了!從此我的人生變得一團糟!直到遇見你,其實一開始我雖然喜歡你,但也是抱著玩玩的態度。慢慢的,在不知不覺中發現我真的愛上你了,甚至有嫁給你的想法。因為從和你在一起後,無意中發現從此就沒有和客人出去過,high也沒有。不是我要求自己不出去,而是不知不覺的。第一次去醫院檢查的時候,是你和我一起去的。其實那時候我好害怕,我害怕你會因為我有什麼病而不和我在一起或者會介意(筆者按:那是大概兩個月前的事)。總之就是害怕你不要我了,但當然那時候沒有讓你知道我心內的感受,可是最後你沒有,還給我錢去治病,盡管那些治療費很貴!現在我沒有上班,又沒有錢。你也沒有嫌棄我,給我生活費,交房租!現在又要治病……老公,我何止是一點感動,除了好愛你之外,真的不知道還能用什麼來表達我的感受(delete)……但我感動的不是你給我錢,而是你沒有介意我的過去,坦然的接受!相信我!我覺得這些是金錢所買不到的!老公,我要告訴我媽媽這些事,如果她知道了,會更放心我和你在一起的!……(delete)”

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-22 02:17 PM 發表 查看引用來源
師兄,你講既夜我會提防一下,但我既感覺同相處話俾我知,佢唔係D禁既人(遲D人會變禁唔知啦)。我對呢一刻都仲有憧憬(亦可能係我天真啦),而我都知我俾月費佢,佢唔做夜場,呢兩樣都無得返轉頭。佢前幾日Send左個 ...
好感動...

順便講多樣我前幾日問佢如果佢以前D同事同客搵佢佢會點(我本來想講我唔介意除左客),佢同我講佢會話仲係鄉下,遲多一頭半個禮拜等張電話卡無曬餘額佢會開個新號碼!

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-22 14:27 發表
順便講多樣我前幾日問佢如果佢以前D同事同客搵佢佢會點(我本來想講我唔介意除左客),佢同我講佢會話仲係鄉下,遲多一頭半個禮拜等張電話卡無曬餘額佢會開個新號碼!

i hope everything goes well for u guys!

Let's see, time will prove everything.

引用:
原帖由 喜劇之王-周鬆馳 於 2009-10-22 01:25 PM 發表 查看引用來源
Yr story told me that u are a 小男人, 計算, 孤寒, 小氣, 就算你今次真的開花結果but the ending will not be "好下場", 原因是你仍未成熟.

Why u force yrself to make the decision?? U hv a long long way  ...
My point of view is...I must acquire something in my life (How many 10 years in our life? :smile_34: haha) or I will regret in the end of my life! Thanks!

引用:
原帖由 swon2454 於 2009-10-22 02:48 PM 發表 查看引用來源
Let's see, time will prove everything.
Yes...time will tell and life goes on...just let it go and let it be, at least I think I will not regret anything in the future...How many can I lose? I am just a 27 years old child!:smile_34:

師兄. 祝你心想事成.

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-22 14:17 發表 查看引用來源
師兄,你講既夜我會提防一下,但我既感覺同相處話俾我知,佢唔係D禁既人(遲D人會變禁唔知啦)。我對呢一刻都仲有憧憬(亦可能係我天真啦),而我都知我俾月費佢,佢唔做夜場,呢兩樣都無得返轉頭。佢前幾日Send左個 ...
好touching同sentimental:') 呀:')
願有情人終成眷屬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆