上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#12 --- <青蔥歲月續> [email protected] - 更新26/3 p.167

收藏  |  訂閱
3.0k  33.9k

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-3-6 12:38 PM 發表 查看引用來源

尋日超慢.可能我本身係gym room做左跑左半個鐘先,當我跑街時,800米我用左4:30秒,我抖左陣再跑,都係呢個數.
但我果度有斜路,唔知影響大唔大.
我都係瞓呢個鐘數.
好Ok呀,俾個目標自己,3分半啦!

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-3-6 12:48 PM 發表 查看引用來源

師兄,我唔想停晒.我係緊,即頸向左邊輕力拉時,右肩筋會緊.
我有push up, sit up, squat, plank, dips, 推輪, 舉啞鈴,操拳 同D濕濕碎碎野,呢D都係日常既動作,請問有邊樣要停呢如果停. (操拳應不用,因為佢唔係肌肉 ...
你就試下停,停晒先,睇下有無改善。如果無改善,可能就係第二d問題。

至於床上問題,會更加「無後顧之憂」。XD

引用:
原帖由 型爸 於 2017-3-6 02:26 PM 發表 查看引用來源
你就試下停,停晒先,睇下有無改善。如果無改善,可能就係第二d問題。

停晒,我怕有D唔慣添,因為.......HAHA......好似一下子無野好做喎.
3:30,我都覺得要,因為我睇過網上既,都可以3分鐘左右完成,我就慢到母親都唔認得,真係無奶油架嘛.

引用:
原帖由 型爸 於 2017-3-6 02:26 PM 發表 查看引用來源

啊,我好似做dips同plank之後先開始有,停呢2樣得唔得呢?HAHA

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-3-6 01:43 PM 發表 查看引用來源

哈哈,床上問題,由冇乜運動到有做運動,絕對有幫助!

我再早啲時候以為要食偉哥添... 都係做運動好啲。嘿嘿。
師兄做咩左重振雄風?唔通係傳說既啫上壓?定係鐵布衫個細佬鐵檔功啊?HAHA............

但點都好,勁返都係開心既.

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-3-6 02:55 PM 發表 查看引用來源

停晒,我怕有D唔慣添,因為.......HAHA......好似一下子無野好做喎.
3:30,我都覺得要,因為我睇過網上既,都可以3分鐘左右完成,我就慢到母親都唔認得,真係無奶油架嘛.
唔識停,唔肯停,就好難退後一步檢討,好難有進步。

你停一個星期唔會即刻肥架喎 XD

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-3-6 02:59 PM 發表 查看引用來源

師兄做咩左重振雄風?唔通係傳說既啫上壓?定係鐵布衫個細佬鐵檔功啊?HAHA............

但點都好,勁返都係開心既.
雄風不嬲有,不如師兄你去少林寺學學,睇下有無效。 XD

引用:
原帖由 型爸 於 2017-3-6 03:08 PM 發表 查看引用來源
唔識停,唔肯停,就好難退後一步檢討,好難有進步。

你停一個星期唔會即刻肥架喎 XD
好,聽師兄講,檢討下先.
HAHA,唔會肥,其實亦唔怕肥既,始終操肌肉應該難直接減磅,係嘛?
講真,我keep住做呢D運動,我發覺呢幾個月黎都無輕左,係唔係無戒口唔得呢?

雄風呢下野,男人最著意之一架喎.:smile_22::smile_22:

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-3-6 03:52 PM 發表 查看引用來源

好,聽師兄講,檢討下先.
HAHA,唔會肥,其實亦唔怕肥既,始終操肌肉應該難直接減磅,係嘛?
講真,我keep住做呢D運動,我發覺呢幾個月黎都無輕左,係唔係無戒口唔得呢?

雄風呢下野,男人最著意之一架喎.:smile_22::sm ...
你要小心其實係生活習慣導致肩頸勞損。咁你就要睇醫生或者用彎彎樽裝安美露。

第二,如果你運動無咩效,可能係你d肌肉習慣左。咁你係時候要轉變下你既訓練方式,或者俾你d肌肉懶一排再操。

引用:
原帖由 型爸 於 2017-3-6 04:12 PM 發表 查看引用來源

你要小心其實係生活習慣導致肩頸勞損。咁你就要睇醫生或者用彎彎樽裝安美露。

第二,如果你運動無咩效,可能係你d肌肉習慣左。咁你係時候要轉變下你既訓練方式,或者俾你d肌肉懶一排再操。
我今早有捽下鬆肌肉既.睇下情況.

我想問,唔會肌肉大左而唔瘦,係嘛?即我有D成績,但又無輕左磅.我自我美化因為重量去左肌肉度,但我又諗,係唔係應該有肌肉得黎又輕先正常呢.HAHA..........

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆