上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#12 --- <青蔥歲月續> [email protected] - 更新26/3 p.167

收藏  |  訂閱
3.0k  33.8k

引用:
原帖由 型爸 於 2017-3-6 09:45 AM 發表 查看引用來源

http://m.xuite.net/blog/charles640604/blog/232646550
唔該師兄,我而家試緊800米跑點樣最理想。
師兄每日瞓幾多個鐘呢?睡眠不足都係我問題之一。

師兄,增肌我都有,但唔知係唔係唔識鬆,右肩好扯同好緊。
黎緊我都會戒口,盡量清。
我估輕身會更好,而家我BMI係24.5,目標22我估好似幾難,因為我無你咁勁運動量同我工作要應酬。
反而SQUART你做邊種,我想加強大腿爆炸力。

超正經唔似我添,講衰野,我有諗,操完應該幾FIT,可能連床上表現都FIT埋,哈哈

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-3-6 10:05 AM 發表 查看引用來源

唔該師兄,我而家試緊800米跑點樣最理想。
師兄每日瞓幾多個鐘呢?睡眠不足都係我問題之一。
你800跑幾快?
我平均訓到6,7個鐘既。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-3-6 10:18 AM 發表 查看引用來源
師兄,增肌我都有,但唔知係唔係唔識鬆,右肩好扯同好緊。
黎緊我都會戒口,盡量清。
我估輕身會更好,而家我BMI係24.5,目標22我估好似幾難,因為我無你咁勁運動量同我工作要應酬。
反而SQUART你做邊種,我想加強 ...
右肩既問題,你試下唔做一星期仲有無事。如果仲有不適,建議睇醫生。我都有架,健身係for健康,唔好格硬做傷,長玩長有。

至於床上既問題,表現真係會提升既 XD

引用:
原帖由 型爸 於 2017-3-6 12:00 PM 發表 查看引用來源

你800跑幾快?
我平均訓到6,7個鐘既。
尋日超慢.可能我本身係gym room做左跑左半個鐘先,當我跑街時,800米我用左4:30秒,我抖左陣再跑,都係呢個數.
但我果度有斜路,唔知影響大唔大.
我都係瞓呢個鐘數.

引用:
原帖由 型爸 於 2017-3-6 12:10 PM 發表 查看引用來源

右肩既問題,你試下唔做一星期仲有無事。如果仲有不適,建議睇醫生。我都有架,健身係for健康,唔好格硬做傷,長玩長有。

至於床上既問題,表現真係會提升既 XD
師兄,我唔想停晒.我係緊,即頸向左邊輕力拉時,右肩筋會緊.
我有push up, sit up, squat, plank, dips, 推輪, 舉啞鈴,操拳 同D濕濕碎碎野,呢D都係日常既動作,請問有邊樣要停呢如果停. (操拳應不用,因為佢唔係肌肉訓練,係嘛?)

床上問題,係喎,唔知心率會有幾高呢,HAHA.......係唔係中高難度?
anyway,我聽日或者會再跑,熱好身我會再check下速度.希望唔好慢成咁...............

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-3-6 12:48 PM 發表 查看引用來源
師兄,我唔想停晒.我係緊,即頸向左邊輕力拉時,右肩筋會緊.
我有push up, sit up, squat, plank, dips, 推輪, 舉啞鈴,操拳 同D濕濕碎碎野,呢D都係日常既動作,請問有邊樣要停呢如果停. (操拳應不用,因為佢唔係肌肉 ...床上問題,係喎,唔知心率會有幾高呢,HAHA.......係唔係中高難度?
anyway,我聽日或者會再跑,熱好身我會再check下速度.希望唔好慢成咁...............
哈哈,床上問題,由冇乜運動到有做運動,絕對有幫助!

我再早啲時候以為要食偉哥添... 都係做運動好啲。嘿嘿。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-3-6 01:43 PM 發表 查看引用來源

哈哈,床上問題,由冇乜運動到有做運動,絕對有幫助!

我再早啲時候以為要食偉哥添... 都係做運動好啲。嘿嘿。
要去到以為食偉哥咁誇張,師兄果時你工作好忙?

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-3-6 01:45 PM 發表 查看引用來源
要去到以為食偉哥咁誇張,師兄果時你工作好忙?
其實一直都很忙,一直都冇乜運動。不過年紀越來越大,就表現得差。

有運動就成個人唔同。表面上見到的,就是剪了一格皮帶。見不到的,就是血氣運行得好咗。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-3-6 01:51 PM 發表 查看引用來源

其實一直都很忙,一直都冇乜運動。不過年紀越來越大,就表現得差。

有運動就成個人唔同。表面上見到的,就是剪了一格皮帶。見不到的,就是血氣運行得好咗。
我知做運動就真係all round既有幫助既,自己做多啲就會明,哈哈

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆