上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.3k

引用:
原帖由 無一例外 於 2017-9-10 03:24 PM 發表 查看引用來源

我大腸桿菌導致尿道炎有輕微血尿,2次7天抗生素後再驗尿,精,已經冇菌但還有一點點唔舒服。
咦但我冇驗精喎使唔使驗呢?

引用:
原帖由 waitfortest 於 2017-9-10 06:45 PM 發表 查看引用來源

咦但我冇驗精喎使唔使驗呢?
Nxo的方醫生建議驗精,好似check下前列腺有冇菌。

引用:
原帖由 waitfortest 於 2017-9-10 02:12 PM 發表 查看引用來源

Thanks got 兄!
不過我個龜頭上下位仲有D紅,同埋勃起磨擦有甩皮.真係唔明..種菌又話冇..真係百思不得其解
客氣師兄
龜頭紅點、甩皮你要留意是否於手淫之後出現,如果係的話,咁就係摩擦刺激造成。
另外一方面就係清潔方面,不需要過度清洗,過度清洗反而會令到龜頭黏膜越來越薄,失去保護力,細菌就更易入侵。
啲白色嘅皮,無需刻意去除,佢哋會自然脫落。

最後另一種就係敏感性龜頭炎,如皮膚敏感咁,護理方法就係盡量唔好用手掂佢,清水洗下就可以。

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-9-10 07:42 PM 發表 查看引用來源

客氣師兄
龜頭紅點、甩皮你要留意是否於手淫之後出現,如果係的話,咁就係摩擦刺激造成。
另外一方面就係清潔方面,不需要過度清洗,過度清洗反而會令到龜頭黏膜越來越薄,失去保護力,細菌就更易入侵。
ࢋ ...
完全同意got兄說法,事關小弟上星期都有甩死皮問題,早上沖涼好多死皮一捽就甩,清潔完捽乾淨哂夜晚沖涼又有多:smile_27:
去社衛科問醫生,仲賴叻咁講我已經一日沖兩次涼(其實係最少沖兩次,我本身大汗,出完街回家一定沖涼,而我近期沖涼都會捽乾淨條J)。
醫生睇都唔睇,褲都唔要我除,同我講甩皮好正常,叫我唔好沖咁多涼,同清水洗下就得,如是者,依幾日我沖涼冇少到,但冇再特別去捽乾淨佢,淨係過下水,輕輕清潔下就算,依兩日已經唔覺有甩皮啦!

何解想驗到自己有事,才心息? 既然Check咗都話無事,何來有咁擔心.如果你係同性戀者就話驚姐⋯

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-9-10 07:42 PM 發表 查看引用來源

客氣師兄
ࢋ ...
咁又無紅點..不過甩皮係每次勃起有.清洗都冇過份.
唉,只係之前唔紅,而家紅咗,先想揾出原因.

引用:
原帖由 waitfortest 於 2017-9-10 10:32 PM 發表 查看引用來源

用清水清洗一排,盡量唔好check佢,過一個星期睇下有冇改善。
另外冇菌甩皮亦係康復嘅階段,類似換膚咁,但呢個過程龜頭會呈現較紅潤。

引用:
原帖由 waitfortest 於 2017-9-10 10:32 PM 發表 查看引用來源

亦有幾位師兄用左超過3、4個月先至“穩定“落黎,紅點出現次數大大減少或延遲。

想問 龜頭炎既野
上個月尾明明冇出去玩同打丁 但冠狀溝近帶位覺得痕 跟住返到屋企用水沖 發覺有甩皮情況 之後查藥膏 咁查左大約一個禮拜左右 就冇甩皮情況 咁大約查到上個禮拜四到 見佢冇咩野諗住減少用藥啦 (就係朝早起身唔查 係放工返屋企沖完涼)大約之前甩皮d位又痕返 另外龜頭表面 又紅返一撻撻咁

咁我而家有野想問
第1 :我而家係咪應該轉返按佢既署方 一日查兩次?定冇甩皮直接停藥? (點解會咁問 係因為之前睇私家 佢同我講冇甩皮就查多兩三日就可以停藥 而社衛就話好返就可以停而有做藥劑師既朋友亦都同我講查多一個禮拜到冇咩野就可以停藥)
第2 其實個病係今年年頭果時起 其間係好下又復發下咁 而家洗jj係用舒特膚(係第一次睇私家果時介紹我用既)咁其實係咪應該停用埋呢支野只用清水洗jj?同埋其實點先算好哂? 之前有兩個幾三個月冇痕龜頭上面冇紅色一撻撻 但冠狀構到有一兩個位 都仲有少少紅左 咁其實係咪未好哂? 另外我冇手淫性交出去玩 但都可以瞓醒覺或者收左工之後沖涼/小便時見到條j紅左一大撻或者甩皮 其實會唔會係其他疾病搞成咁?

想問師兄 我星期6返左大6玩 無套吹 有用口陰道交 事後發覺口入面有痱滋 即日發現唇邊似生左d粒粒左邊多d 右邊少d 同利底有紅點 所以2日後已經跑左去社衛度睇 醫生話係口腔正常構造 只係平時冇為意 我而家有喉嚨痛 細佬時不時會痕 成個人都好慌 一般性病係咪唔會咁快有病徵出現 因為爬左文一般都有潛伏期 另外想問我咁早就去左驗血 出黎個報告係咪唔準

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆