上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.2k

引用:
原帖由 waitfortest 於 2017-9-8 03:24 PM 發表 查看引用來源

多謝 Got 兄,知悉尿種菌+塗抹測試結果冇菌.淨低6星期報告.OK就自己當自己畢業!
祝你好好運,一定無事!

Day 44
已收到通知 Combo result non reactive.
感激.現等夠3個月篤手指.
只會同女友進行性行為(可以嗎?因她已覺奇怪),其他人真係免了.
喺度多謝咁多位師兄先!=p

引用:
原帖由 waitfortest 於 2017-9-9 11:12 AM 發表 查看引用來源
Day 44
已收到通知 Combo result non reactive.
只會同女友進行性行為(可以嗎?因她已覺奇怪),其他人真係免了.
恭喜師兄!

我都報告下, 尋日第28日聽左師兄意見去睇醫生, 傾左好耐. 佢話我風險唔大, 暫時唔好亦唔需要驗梅/HSV住, 反而驗左COMBO, 剛剛收到係 NEGATIVE.
佢話>99%準, 之後都唔駛再TEST, 確認自己無事. 我都相信應該係咁(希望係).

引用:
原帖由 waitfortest 於 2017-9-9 11:12 AM 發表 查看引用來源
Day 44
Congrats !

引用:
原帖由 lilygugu 於 2017-9-9 11:46 AM 發表 查看引用來源

Congrats !
好多謝LILYGUGU 師兄一直的關心及幫忙.
希望今次我可以經一事長一智

希望我都有機會在這裏報告喜訊給各位師兄知,又或者可以真正釋懷回復正常生活⋯⋯,平淡是福原來最好的生活從前已經擁有!

引用:
原帖由 BiggestMistake 於 2017-9-9 11:55 AM 發表 查看引用來源

好多謝LILYGUGU 師兄一直的關心及幫忙.
希望今次我可以經一事長一智
唔好客氣,其實因為自己染病後完全感受到生病恐懼同不知所措嘅感覺,自己需要幫助同安慰嘅時候同時都明白他人嘅處境,所以我都想多d鼓勵同開解別人,因為我知道在適當時候講嘅一句說話,真係可以幫到一個人重拾返信心的! 所以如果我做得到嘅,可以講嘅咪做多步囉,幫助人嘅時候同時都在鼓勵自己! 大家加油! 都要特別多謝got 兄好有心開group 同分析比大家知道各種性病知識, 其實每人只需行多步.做多少少嘢就可以幫到好多人!

引用:
Day 44
Congratulations 師兄。
If your uu is treated and HIV combo, Syphilis are negative, you can resume your intimate relationship.

引用:
原帖由 無一例外 於 2017-9-9 01:47 PM 發表 查看引用來源
希望我都有機會在這裏報告喜訊給各位師兄知,又或者可以真正釋懷回復正常生活⋯⋯,平淡是福原來最好的生活從前已經擁有!
師兄應該可以的.
其實我自己都未清楚係唔係完全無事, 不過而家叫做放心一點.

引用:
原帖由 lilygugu 於 2017-9-9 06:50 PM 發表 查看引用來源

唔好客氣,其實因為自己染病後完全感受到生病恐懼同不知所措嘅感覺,自己需要幫助同安慰嘅時候同時都明白他人嘅處境,所以我都想多d鼓勵同開解別人,因為我知道在適當時候講嘅一句說話,真 ...
Got 兄真係好有心,拜服

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆