上一頁下一頁
發新話題

大摩馬房討論區第六章

收藏  |  訂閱
2.0k  433.3k

引用:
原帖由 tomyeungsteve 於 2016-7-7 17:45 發表 查看引用來源

可能兩隻都唔係,喜喜寶雖然無路程根據,如果當日場地利放未必有馬追到

少馬+中距離影響應不大,19/6 C+3跑道且場地極為乾快大利前領,但精英碟跑1800M只得7駒競逐,喜蓮獎星仍能由包尾追上第一輕勝。
喜喜寶無路程根據且級數差其他馬一大截,我實在看不到此駒入3甲的任何可能性!

其實壯思飛機會更大,始终獎星要負133磅,只要韋達直路不受困,守好位然後一攻而破並非難事

引用:
原帖由 傻kcud 於 2016-7-8 08:53 AM 發表 查看引用來源

少馬+中距離影響應不大,19/6 C+3跑道且場地極為乾快大利前領,但精英碟跑1800M只得7駒競逐,喜蓮獎星仍能由包尾追上第一輕勝。
喜喜寶無路程根據且級數差其他馬一大截,我實在看不到此駒入3甲的任何可能性!
喜喜寶唔係大冷真係揀唔落,揀到第四隻四重彩腳都會要番路程有根據而跑法彈性,只係呢個分跑草地無乜利嘅縱橫大地

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2016-7-8 12:59 發表 查看引用來源

喜喜寶唔係大冷真係揀唔落,揀到第四隻四重彩腳都會要番路程有根據而跑法彈性,只係呢個分跑草地無乜利嘅縱橫大地

縱橫大地點都比喜喜寶似樣得多

冠軍人馬獎
最佳短途:幸福指數
最佳一哩:首飾太陽
最佳中距離:明月千里
最佳長途:將男
最佳新馬:紅衣醒神
最大進步:發盈喜
最受公眾歡迎馬匹:明月千里
香港馬王:明月千里

恭喜大魔頭又一隻馬王誕生 係諗唔到最佳一哩竟然係首飾太陽攞到

附件

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2016-7-8 10:23 PM 發表 查看引用來源冠軍人馬獎最佳短途:幸福指數最佳一哩:首飾太陽最佳中距離:明月千里最佳長途:將男最佳新馬:紅衣醒神最大進步:發盈喜最受公眾歡迎馬匹:明月千里香港馬王:明月千里恭喜大魔頭又一隻馬王誕 ...
又真係離譜少少,亦足見香港一哩馬大樹凋零

每年冠軍人馬獎最高殊榮為香港馬王,今年呢個大獎眾望所歸,由季內連奪香港打吡及愛彼女皇盃、大摩馬房嘅「明月千里」封王,連同最受歡迎馬匹及最佳中距離馬兩個獎項,「明月千里」成為今年嘅三料馬王。

「明月千里」馬主程凱信先生話好開心,亦好難以置信,愛駒真係做到馬王,多謝評審肯定「明月千里」嘅成績,亦多謝大摩及馬房手足一直以來嘅努力,冇佢哋嘅話就冇「明月千里」。

程凱信多謝Magic Million拍賣會經理David Chester及摩加利,亦感謝神實現佢嘅願望,好榮幸第一次個人名下養馬就養到「明月千里」,養馬真係好值得嘅事,來季目標係香港盃及衞冕女皇盃,希望愛駒繼續有好成績。

練馬師大摩就話「明月千里」跑1400至2000米都勝任,下季先跑1400、1600及1800米三場賽事作熱身,然後跑浪琴錶香港盃、香港金盃,以及力圖衞冕愛彼女皇盃,並預計下年會獲邀出戰澳洲覺士盾,但要根據到時情況先考慮跑唔跑。

另外,大摩已經連續四年訓練出香港馬王,而已故練馬師愛倫保持嘅舊紀錄係連贏六年,大摩表示想喺退休之前打破愛倫嘅紀錄。

http://racing.on.cc/news.html?id=20160708215742

Ultra sound ok, Able Friend will come back to HK August

回覆 #68: 大摩馬房討論區第六章

八爺返香港喇? 好玩嗎?

買熱門要十個理由, 買冷門, 只要有個理由俾自己就夠!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆