上一頁下一頁
發新話題

在大陸玩了7年,發覺大部分夜場女都話香港人工資最少都有兩萬。

收藏  |  訂閱
99  18.8k

引用:
原帖由 tony101010 於 2010-6-16 12:32 AM 發表 查看引用來源

我03年開始上大陸玩,發覺大部分系骨場,酒吧,ktv工作的女,一開口就話香港工資最少都有兩萬,又話香港食個面都要四十幾蚊,D客成日話呢到消費好平,我成日都有個想法,系D香港人成日上去吹水,還是去玩的人多數月薪 ...
我都系週薪兩萬咋:smile_44:

引用:
原帖由 tony101010 於 2010-6-18 12:14 AM 發表 查看引用來源

我就聽過有人話個朋友,原本系大陸高中畢業後做文員,後來去左香港都系做文員,但系有一萬八千一個月。

唔止呀

有個港燦重撚攪笑,同佢廣洲女友話自己係香港做壽司學徒一個月揾萬五蚊喎

:smile_30: :smile_30: :smile_27: :smile_42:

D綜緩佬,跟車仔上去玩都吹到自己大老板,個個洗錢都洗十萬

引用:
原帖由 趙源嵩 於 2010-6-18 05:15 PM 發表 查看引用來源

綜緩佬邊有咁多$上大陸玩啊~玩完都冇$交租食飯啦:smile_27:

引用:
原帖由 趙源嵩 於 2010-6-18 05:15 PM 發表 查看引用來源

綜緩佬扮都無人信啦

只係有好多揾幾千蚊個月傻仔

係香港中午食麵包

留番D錢上到去就豪洗

我有個朋友都係咁

揾萬一蚊,又要俾錢老母養家,平時好節儉

但一上到大陸就痴撚線,直頭變咗另一個人

食野要食最好,去骨場俾LOCKER仔小費都$10

俾技師小費更加跨張

同佢去仁K更恐怖,果D打碟或者經理入黎吹兩野水又俾小費

好似揾好撚多錢咁

D人見佢洗錢咁豪氣,個個老板前老板後

佢都話每次上去(2日1夜)最小洗千幾二千蚊

但一返到香港又變回Cheap閪:smile_27: :smile_27: :smile_27: :smile_27: :smile_27:

香港工資最少都有兩萬:smile_o03:

邊至搵兩皮今少,次次派俾佢地都幾億啦!!!

引用:
原帖由 sniperkill 於 2010-6-16 05:25 PM 發表
我隻手帶住隻勞..帶住條約二兩金鍊去按正骨...佢竟然叫我比隻勞佢做見面禮
d女識閪咩係勞咩, 你叫佢打開窗跳落去咪比佢囉

衰過港女:smile_42:
引用:
原帖由 小肉排 於 2010-6-16 12:55 AM 發表 查看引用來源
搵皮半野都比技師話搵得少
講比佢聽做寫字樓工就問係咪做經理
o係佢地心目中人地搵到錢就應份
搵得唔多就係無能
佢自已搵唔到錢就賴運氣未到:smile_42:
dup正骨遇到呢d技師
我唔理dup左幾多個鐘最多簽30:smil ...

我話失業....................................

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆