上一頁下一頁
發新話題

過關見聞...香港人請斯文一點.

收藏  |  訂閱
84  9.4k

many ching here share ....thanks

www.188channel.com/forumdisplay.php?fid=624

引用:
原帖由 曾黑仔 於 2009-8-24 08:37 PM 發表 查看引用來源
今朝早係羅湖過關返香港,係過大陸關既時候,見到一位阿叔係e道前唔識點放張回鄉卡係部機上面,後兩個位個男人就大大聲話:”掉番轉,張相向上,掉番轉呀,反轉左呀”,再之後個四十幾五十歲男人(應該係從事地盤工 ...
有時睇皮膚顏色, 條褲, 對鞋都十不離九, 地盤唔一定係咁, 但我都見唔小係咁既人又幾仆街個下慘

上星期首次06:30羅湖衝關返港開工,甘過晒關,過埋港鐵閘約06:38到,右手邊去坐火車閘口個顯示器show出呢5分鐘,但個電閘未有打開!D人企到去差不多到醫務所,有個黑黑實實既後生仔發晒癲係甘爆燥X港鐵外判D實Q食失米!阻忍住晒D時間!火車定時定候開車又係總站,我刀唔明有物好X!人地刀係打份工姐!

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2009-8-24 08:55 PM 發表 查看引用來源
果個四十幾五十歲男人唔應該用粗口閙阿叔,都有人兄教呢位阿叔點用,擺正張咭要幾多時間,等多一陣都鬼吊呢果個四十幾五十歲男人趕住去投胎咩.
趕住投胎就吾多似啦..趕住叫雞就似d啦..:smile_30:

過大陸個關,張咭人頭向上向下都過到機,確認過2次
認指模同認人頭唔洗同時ok先放得手
認指模時留意力度,上面有mon睇到指模清唔清楚
認樣就隊前d個頭
認到機會率高d
好怕後面果個自己唔識就係度大叫,認來認去都唔得時超燥

一開閘就衝刺唔算誇啦啦,我見過人為左快幾分鐘跳船上碼頭

人品是黃金:smile_30:

邊個地方,邊一行都有好人和壞人的

回覆 1# 的帖子

老兄, 但系你有矮化大陸人呢!不過個人認為香港人的卻很性急。

引用:
原帖由 .KEN. 於 2009-8-24 09:19 PM 發表
有時d人真係好x蠢, 阻住地球轉:smile_34:
唔知你系唔系话个阿叔,如果系,希望你要明白你都会老,都会有钝的一日。到时希望唔会有人话你 "蠢, 阻住地球轉"…其实我都好想知D人真系急得甘紧要!慢少少都要"小"人地!

過關个D个个都是专家, 由其是那些职业水客

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆