上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#21

收藏  |  訂閱
3.1k  38.4k

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-12-26 02:10 AM 發表 查看引用來源

有時唔諗太多,行下行下路就行出來…
我都想可以咁瀟灑。

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2017-12-26 02:36 AM 發表 查看引用來源

我都想可以咁瀟灑。
其實也不是瀟灑。我也沒有更好的字。

「不論遭遇如何境地,山不轉,路轉;路不轉,人轉;人不轉,境轉;境不轉,心轉。」星雲大師。

Hello ~~~今日係boxing day,唔知大家有無安排咩節目呢?我可能會去行吓工展會。

引用:
原帖由 阿銘~~~ 於 2017-12-25 08:48 PM 發表 查看引用來源

咁你呢?哈哈哈哈
如果我有 dragon 師兄個胸咁大😜型爸個腰腹咁正,先算係 show 福利相架😂😂哈哈

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2017-12-26 02:36 AM 發表 查看引用來源

我都想可以咁瀟灑。
Cat 姐😊 任何事都總有選擇,選擇係喺自己手上。仲要記得幾時都總有希望的😙
我好記得我第一次見心理輔導時,輔導員同我講人最重要係有選擇&希望😊我感動到即刻流眼淚😭😭
Cat 姐加油💪🏼💪🏼

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-12-26 02:52 AM 發表 查看引用來源

「不論遭遇如何境地,山不轉,路轉;路不轉,人轉;人不轉,境轉;境不轉,心轉。」星雲大師。
心轉就係最難一步

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2017-12-26 12:51 AM 發表 查看引用來源

謝謝.....其實自己也不知道怎樣「加油」.....
嗱,咁就唔得嘞,為朋友為家庭定為愛人都要加油架,咩話,為自己都未搞得掂?為自己係最易架,就係先唔好加油,由得自己去HEA一HEA,嘆杯咖啡又好,玩平時唔玩既手機都好,連YOUTUBE都上去睇而家最HIT既係咩都得,總言之就係唔做平時既妳,總言之就係行妳平時唔行既路,望平時唔望既野.
人有多樣性格,但主導我們的性格往往集中緊幾個,講緊咩?其實妳明架,即係點?妳係公司職員,人地老公,人地媽媽,人地好朋友,人地好新抱,人地人地人地.......呢D角色已分享盡妳平時時間,性格都由此而定,麻煩而家放低佢,同我去做D低能野,自己玩自己笑都可以,放空一下心情,釋放其他個性出來走一走..........之後點,當妳HEA到一個點,搵返自己個笑容出黎為止,妳就會知點樣加油,呢樣野無人教到妳,只有妳性格幫妳搵出黎~~~~(麻煩有時間都俾其他個性抖抖,回回氣啦,扑聲DAY啊今日)

引用:
原帖由 Carmen_Soso 於 2017-12-26 09:11 AM 發表 查看引用來源

如果我有 dragon 師兄個胸咁大😜型爸個腰腹咁正,先算係 show 福利相架😂😂哈哈
咁呢世都無嘞,我地男人,閑閑地都超40吋.
我估香港女仔,35,36都已經好正架喇,HAHA......

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-12-26 11:16 發表 查看引用來源

咁呢世都無嘞,我地男人,閑閑地都超40吋.
我估香港女仔,35,36都已經好正架喇,HAHA......
35,36腰圍?

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-12-26 02:52 發表 查看引用來源

用唔同角度睇同一樣野感覺都唔同

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆