上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 9

收藏  |  訂閱
1.5k  108.9k

引用:
原帖由 用假音說話 於 2009-11-9 08:30 PM 發表

謝謝你~~
不過我同我果個而家只可以話係朋友
可惜我地係歡場到識 唔係其他地方到識...
你試下約佢出黎行街睇戲食飯睇下佢咩料同咩反應。你唔行出第一步就肯定咩都無。當然我唔係叫你鐘個頭去沈,但你唔試過唔主動就可能會錯失左一D夜…

引用:
原帖由 用假音說話 於 2009-11-9 08:30 PM 發表

謝謝你~~
不過我同我果個而家只可以話係朋友
可惜我地係歡場到識 唔係其他地方到識...
仲有既係,係歡場度識唔代表唔好,差D禁想只不過大家會傾向於金錢關係…但你如果一日既思想只係停留係歡場入面而跳唔返出黎既話,禁就姑勿論結果,就連發展既可能性都唔會有…

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-11-10 08:51 AM 發表

系喎, 點解你吾 update 下你既 story 既. 我追左好耐呀.

update 系度好啦, 一來你個 topic 沉左, 二來果度太多只會屌的人. :smile_44:
謝謝師兄,我一定會用返個Post再Update返大家。我唔怕俾人吊,因為我都係禁樣俾人吊醒左…只不過有太多人無理取鬧…不過我應承左大家會再Update一定會做,只不過唔想雞毛小事都Update,不過都多謝師兄關心!

引用:
原帖由 farmhappy 於 2009-11-10 01:13 PM 發表
9 Nov 2009 我的小小故事
上黎大陸玩左兩年, 一直都係瞞住女友黎, 三沙一水花花世界, 真係留連忘返, 我本身得二十九歲, 收入兩三萬左右, 係呢度想講下我同佢既故事

話說以前第一次上黎玩, 波都唔敢jar, 只係敢掂 ...
happy兄,我反而想知多少少你個Story同個結局係典…

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-11-11 08:44 PM 發表 查看引用來源
你試下約佢出黎行街睇戲食飯睇下佢咩料同咩反應。你唔行出第一步就肯定咩都無。當然我唔係叫你鐘個頭去沈,但你唔試過唔主動就可能會錯失左一D夜…

咁如果佢唔肯呢??係咪以後都唔好搵佢.....

話說小弟間唔屎也會相約老友到SZ山雞路一帶,當中老友看中了一名美媚技師,每隔一星期便會call鐘北上去,正所謂
“男士有誠意,技師不白癡” ,如事者,call了7~8鐘,也相約晚飯幾次,當然買衫買手袋少不了,興幸此女子也不是 “過份貪心大咬形” ,每次也只是2~300元的衣物,老友當然樂在其中呢,覺得拍拖仔少少駛費算不上什麼呢,日日服日日,這樣便過了個多月,老友看時機成熟,便開定一間四星房子,預算接美媚下班,飯後回府溫馨一翻…
誰知美媚機警過人,已猜到老友心意,果真是老江湖…..
上回說到老友抱著很大期望,希望與美媚打道回府OB作樂,正當等待美媚下班的時候,忽然電話來電,美媚說她剛有call鐘,要老友多等她一個多小時,老友只好on著膠膠抽著香煙無耐地等侯,個多小時後,約晚上10:00,老友也等到差不多變了化石,終於等到美媚下班,誰知美媚一見面便說:親愛的,我想到東門買點東西去,再到樂園路一帶吃海鮮,可以嗎?
老友心想,我可以說不嗎? 如事者…購物…吃飯後…. 已到了晚上1:00,老友便問美媚會否跟他回 “四星皇府” 呢?
誰知美媚一句便回答老友:“姨姨到了 ” ,老友登時面如死灰,心情有如高樓塌下,心想…. 她會否是在吊我癮呢? 找來月事當理由?
老友開始覺得不對勁,何解每次也是這麼多藉口來推塘我呢??
欲知發展如何,請看下回分解….待續

上回說到美媚 “姨姨到了”,搞得老友心裡不是味兒,老友懷疑美媚是否當他水魚,思前想後,決定測試美媚真心還是假意,並構思了天大的謊話,看看美媚是何等反應:對話如下:

老友:親愛的,如我在國內設廠,妳到時幫我打工,也只是聽聽電話,安排我的業務工作,我給妳$4000工資一個月,住的吃的也是我付,妳會否跟我呢??
美媚:親愛的,事實上,現在的生活我也很厭倦了,我也想改變一下環境,我只想一心一意對著愛我的男人吧。
老友:親愛的,說點實話,其實我是很介意你每天給其他男人打JJ,我是會很心痛的。
美媚:親愛的,不是老家要我養,我每月也要寄$2000元回家,我也不想對著男人的雞巴,你猜我幹這行業真的會開心嗎?
老友:親愛的,請你多給我半年時間,當我的業務上軌後,你便可過來幫我打工呢…我是真的愛妳呢,請給我機會照顧你吧...

當美媚聽了這動聽的謊話後,淚水如黃河缺堤,一擁而下,美媚心想,我終於找到好歸宿了….
欲知後事如何,請看下回分解
上回說到美媚受了老友天大的謊話感動後,兩小口子的發展有如火箭般高速發射,理所當然地,老友那“四星皇府” 有望了,那晚的溫馨場面,相信網友們也會聯想得到呢,只差還沒交拜天地、合緊交杯吧…
如事者…這段充滿謊話的感情維持了兩個多月後,老友的真面目便表露無為,開始厭倦了美媚的身材與關懷問候,也用出差作借口來推塘美媚,實情是到了別個場館再找新目標,慢慢…電話也不回…人間消失了….美媚這時心碎了,一心以為找到了好歸宿,誰知又是遇上一個 “大話港客” ,但心碎還心碎…還是要努力工作生活下去,美媚還是背著老家的生活費呢…還是要對著各式各樣大小的雞巴工作去…. 完…..

樓主的話:這次小弟用輕鬆文字帶出骨女的沉船個案,只想說出沉船並不是港客的專利,有時小弟在討論區看到網友們,多是發表對骨女的負面帖子,需知道骨女在國內生活大多是很辛酸的,我常會說.. 一樣米養百樣人,香港祖國也是,有人古惑有人老實,你說骨女古惑,但可能港客更是古惑…所以不應分階級觀念,你是人,她也是人,只是你比她們好運,生活在香港這片福地吧…

囡囡都會沈的....
轉貼係某論壇

引用:
原帖由 ohnavi 於 2009-11-10 03:20 PM 發表

佢地開口埋口都話結婚架啦,
為左同屋企交代多,
佢地根本吾明係咩一回事:smile_13:
佢地明,不過咩都要個男人林曬同獨你支撐…結婚對佢地黎講係目的黎既,之前同之後既夜,咪就係男人林

引用:
原帖由 keithlck 於 2009-11-11 12:33 PM 發表
可能係我太過敏感,尋晚又照常send sms 俾佢話好掛住佢(唔好笑我:smile_13: )
跟住佢回我問我係邊個?(吓...唔係化....:smile_27: )我跟住就話:乜有好好多人掛住你咩?我係邊個都唔知?佢話張電話卡啱Ú ...
禁就唔好沈佢,餐餐FOC佢Lor

引用:
原帖由 用假音說話 於 2009-11-11 09:39 PM 發表

咁如果佢唔肯呢??係咪以後都唔好搵佢.....
好坦白講,有兩個可能性,一,佢怕醜,二,佢對你最基本既好感都無。約多幾次,你地都傾到禁熟我唔信食餐飯都唔得,如果唔係就閃得,無謂浪費時間金錢

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆