上一頁下一頁
發新話題

我的女上司之秘密(latest update: 6/8, p.72 #1070)

收藏  |  訂閱
1.2k  690.3k

回覆 640# 的帖子

好同意你講法,如樓主覺得helen生命受威脅,應直接告知他,至於樓主認為若親口向helen提出警告或會令helen知樓主原來一直知她秘密,我本人覺得兩件事的輕重,我會選擇前者

開始睇到我都心急埋添

樓主點解唔追上樓,你坐係大堂度等都冇用架

快D出下集啦

樓主快d寫啦,很精彩很有代入感吖!你好有勇氣吖!

引用:
原帖由 silksocksboy 於 2012-6-13 04:29 PM 發表 查看引用來源
恕小弟直言,點解咁似D拍戲橋段,要天時、地利、人和先可以另個故事繼續落去。(當然我相信這個是真人真事)

樓主其實唔駛send email,真係應該直接打電話,因為o個個階段你地已經唔係上司下屬或者同事關係,什至可能 ...
ching...事實上,好多細節,我係故事中都無交待(如果唔係咁,個故仔會好長)
我地D行行家眾多,知道我曾經under過Helen既係某一班人
而唔知我under過佢既,又係另一班。
而Helen係我地D行,好多人都識,就算唔識佢都聽過佢個名...無論係讚同毀都好
當我係宴會廳見到Helen時,W先生唔在場(剛剛有人同佢傾開偈),而Helen身邊既幾位男士,全部我都唔識

我估計係數百名賓客中,名字叫Helen既唔止佢一個。當我在人群中追上前時,因人很多,很嘈吵,我大聲叫Helen時,都有幾位女士轉頭望向我,佢地係咪都係叫Helen,我唔知...

人生如戲,戲如人生,很多電影橋段都取材自真實個案...現實生活,很多事情都很巧合(正如很多明星或藝員在與人拖手仔或偷情時,比狗仔隊遇到一樣),你喜歡的話,就當這是一個故事吧。

引用:
原帖由 2924 於 2012-6-13 04:48 PM 發表 查看引用來源
好同意你講法,如樓主覺得helen生命受威脅,應直接告知他,至於樓主認為若親口向helen提出警告或會令helen知樓主原來一直知她秘密,我本人覺得兩件事的輕重,我會選擇前者
嗯,權事而行,生命威脅面前,面子顧不了,而且H亦會知你情願得罪行家都要救佢一命,一定感激你,到時:smile_46:

你的同行係人渣, 你都係廢物, 咁都通知唔到helen

sorry, 語氣重左, 希望helen 冇事

引用:
原帖由 西門吹簫 於 2012-6-13 04:53 PM 發表 查看引用來源
開始睇到我都心急埋添

樓主點解唔追上樓,你坐係大堂度等都冇用架

快D出下集啦
追上樓...? 我連王先生既房間號碼都唔知...點追
你可以想像到,當時很多人一齊乘電梯,電梯差不多層層停,我在地下電梯大堂,睇住個顯示板,都唔知佢係邊層出電梯
我曾經到酒店reception問過,王先生住幾號房,佢地問我王先生既全名,我答唔出,佢地話姓王既客人有十幾個,我唔知佢個名,佢地唔會話比我知
我亦試過打Helen手機,但都一樣接唔通
哩D細節,我冇寫出黎,如果唔係個故仔會好長

引用:
原帖由 pnwebman 於 2012-6-13 04:57 PM 發表 查看引用來源ching...事實上,好多細節,我係故事中都無交待(如果唔係咁,個故仔會好長)我地D行行家眾多,知道我曾經under過Helen既係某一班人而唔知我under過佢既,又係另一班。而Helen係我地D行,好多人都識,就算唔 ...
我信!我信你寫既野係100%真實,只係覺得如果你一早直接打電話俾佢,個結局會完全改寫,亦都無咁緊張。

我無怪責過你,只係睇完有少少感受想表達,如果我講錯野,有乜得罪,希望唔好介意。

引用:
原帖由 2924 於 2012-6-13 04:48 PM 發表 查看引用來源
當我等左Helen一個鐘頭都唔見佢落黎,我既諗法都同你一樣
我都有責備自己,點解唔一早打電話比佢
我當初真係唔想佢難堪,以為就算佢收唔到我email,我係酒會同晚宴時都會見到佢
好多野,事後諗反...先至知自己"昂X"

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆