上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 17

收藏  |  訂閱
2.4k  53.9k

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-5-19 04:13 PM 發表 查看引用來源

佢係講離過婚,你又離過咩
:smile_13:  高總都知道的....

引用:
原帖由 Campenella 於 2010-5-19 04:06 PM 發表 查看引用來源
高兄些些你,只系哩幾日有d depress又听到d咁嘅事,所以更有點煩燥,我都明白的。

吾好咁樣,希望在明天呀,金仔:smile_15:

�烐�餈煾�憪𧢲�閮箏襥嚗𣬚�蝔𧢲�靘��撌哦@
引用:
�笔��� 樴滩�鈭�� �� 2010-5-19 04:12 PM �潸” 查看引用來源

憟質�𣂼��啁�:smile_35:

引用:
原帖由 Campenella 於 2010-5-19 04:10 PM 發表 查看引用來源
寶寶兄,所以我覺得男人真系小個錢都唔得,冇錢真系會妻離子散......
你明就好啦... 這不是大陸女人香港女人的問題.

反之, 系香港男人既問題. :smile_39:

倏男人太累, 下世都系做漂亮女人就最好了.... :smile_30:  (quoted from 3441兄)

引用:
原帖由 Campenella 於 2010-5-19 04:10 PM 發表 查看引用來源
寶寶兄,所以我覺得男人真系小個錢都唔得,冇錢真系會妻離子散......

有啲都會同你捱既,睇你的運數囉:smile_44:

�其葉嚗峕����擐蹱葛撌乩�嚗䔶耦蝟餅楛�喋��
�剖嗾撟港耦撠齿��毺頂撟曉末嚗峕�敺䔶�撟游停憟賭撮�餉����璅w@
引用:
�笔��� vanvanv �� 2010-5-19 04:12 PM �潸” 查看引用來源

�𥕦僑���, 銝�d�賢���, 暺噼圾�����? 雿牐��賣��仿��典旦頨恍�?

引用:
原帖由 KevinPo 於 2010-5-19 03:58 PM 發表

我很偏見去睇... 當時結婚時, 男的愛女的年輕, 女的看男的有財.
這種關系如果一路都 keep 得住. 即系男既可以繼續 keep 住有錢, 女的可以 keep 住容貌.
那就可以一起走下去.

可是呢, 當大家最初想要的東西最 ...
放諸天下...比比偕是........難道真的欣賞你的才華???
看看有錢的.....都多一些明星結婚就是了......
談一場現今世俗的戀愛......需要的比以前多.......
當初上世紀60,70年代.....人們多尊重婚姻........思想都比較單純.......亦覺得對方肯捱肯摶.......生活都不成問題....兩口子就算一個月只看一場電影......都已樂了整天......
時代不同了......對金錢....對家庭的觀念不一樣了.........結婚???試下婚先.......唉.........風氣都不同.......錢........好多時.....一定行頭.........

引用:
原帖由 KevinPo 於 2010-5-19 04:10 PM 發表 查看引用來源

三十幾都吾難 keep 啦, 到佢地四十就難搞啦.... 不過到時隻佬都近六十啦... 仲要求皮光肉滑咩.

而且, 到時仲出去玩??? 不如留番d錢養老好過啦.
我識有幾個朋友都係五六十歲,但係拖住啲二十幾歲既囡囡:smile_27:

連電話打字都亂哂碼@@

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-5-19 04:23 PM 發表 查看引用來源

我識有幾個朋友都係五六十歲,但係拖住啲二十幾歲既囡囡:smile_27:
佢地有貨怕咩呀......

如果無貨既話, 真的祝君好運了. :smile_39:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆