上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#50 - 未婚夫日誌 p.1,9

收藏  |  訂閱
2.8k  42.0k

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2019-9-13 12:49 PM 發表 查看引用來源

其實咁解讀啦
而家呢一個你覺得要公開,或者你覺得佢至少值得公開。咁對比返,即係之前果個,唔值得囉,完。

PS我唔識飲紅酒🍷
紅酒妳唔使識飲,點揀,點開,點飲,點配野食都係男人做,女人識一樣野夠,識嘆,同間唔中識讚一下個值得讚既男人就夠。

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2019-9-13 01:02 PM 發表 查看引用來源

等等先
咩牙尖嘴利呀
我想講不下於妳條纖腰,但好似真係唔夠妳幼……

引用:
原帖由 dragonbone 於 2019-9-13 04:00 PM 發表 查看引用來源

紅酒妳唔使識飲,點揀,點開,點飲,點配野食都係男人做,女人識一樣野夠,識嘆,同間唔中識讚一下個值得讚既男人就夠。
咁要佢教我先喎
因為我會準備野食,佢再教我飲
咁先至可以一齊享受一齊嘆一齊讚

引用:
原帖由 dragonbone 於 2019-9-13 11:07 AM 發表 查看引用來源

早晨,算啦,其實我已經原諒左妳.
可能妳仲好享受,但我真係唔想去記起妳既不是.
Mic兄既公開,佢呢個舉動都帶俾左我啟示,咁我都唔客氣,我亦都想講出黎,我都被人私有化左了.
係過去既呢段日子,係,好多人都pm我,但我揀左佢.
人好得意,你無事無幹,又唔會有大感覺,早幾個月,小弟心臟出左D問題,佢就好關懷備至,令我好感動.
佢陪我去做運動,又同我一齊去上堂,學外語,上體能課,黎緊我 ...
今次我阻唔到佢跟你學野,估唔到,真係一見面就撻著左,你條女,仲好意思pm我話唔會同你一齊,你收皮啦!!!各位,男人一睇唔住,就好快變心架啦!!佢分手果陣同我講,佢唔會再有第二個女人,哈哈哈!不過唔緊要,你親口話我靚過佢,我都好開心!祝你地兩個拍拖快樂,你記得要好似錫我同bb一樣咁錫佢,送bb車,送coach手袋,去海洋公園迪士尼,去AIA,去黃金海岸酒店爆房,車我去山頂赤柱食飯車震,記住啦。Dxxxxing小姐咁正,你無理由對佢會手鬆過對我架嘛,係咪?

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2019-9-13 03:06 AM 發表 查看引用來源

唉!

1. 如果你老公係你生完小朋友唔要你,你會點? 
- 根本就冇得比。唔係沈唔沈嘅問題。老公係付托終身,有BB更是雙方一起組織家庭。爸爸會努力工作,為家庭為未來而努力。不止是愛丶開心丶玩,而責任上,老公也是要照顧你及BB,亦包括現實上的照顧,即錢。將來是但一方老了生病,有責任照顧雙方終老,至死一日。如果老公係你生完小朋友唔要你,即他沒有盡丈夫及爸爸的責任,放棄家庭,就係大錯。
...
但佢唔認佢玩女人,貪新鮮🙊😆

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2019-9-13 03:32 AM 發表 查看引用來源

2. 佢地情人既地位一定不比自己另一半低,或者呢樣野,只有女人先會咁傻,同是女人既你地,我相信你地有愛過既一定明。
- 什麼邏輯?蠢女人先會咁。所以咪被男人玩。有冇搞錯,明知係sl,什麼咁巴閉,洗唔洗棒到情人地位咁高呀?居然可以不比老公低?咁不如唔好結婚,或離婚啦。老公真可憐。

我真係唔明。情人,以我理解,當你在他心目中,冇價值時,咪踢開你。你試下告訴情人(那些不斷讚美你丶説愛你的 ...
我生bb前後佢都好關心我,一直扮到可以唔咩咩,等我好返,坐完月等等等等。但結果...

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2019-9-13 04:01 AM 發表 查看引用來源

我依傢既目的係唔想佢再出現係呢度,佢一出現,我就會無明火起,係呀,散左都要管住人?係呀,吹呀?

- 唉!之前又話冇感覺。你知道什麼是放下丶對一個人冇感覺?即係他的出現,你完全不在乎。見到佢,冇反應,猶如路人甲丶陌生人。這個人不重要嘅地步,甚至你記唔起佢個名添。我真係試過好多「朋友」或同事或客人,(唔係情人呀下),連名或樣都唔記得,因為他們根本在我人生中,一點也不重要。

其實咁. ...
心,我已經死晒,呢個男人,俾我都唔會再要,我憎佢憎到極點,佢咁鍾意上黎,我就偏偏要佢係呢度臭名遠播

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2019-9-13 08:23 AM 發表 查看引用來源

叫我灰灰得喇,個姐字我受唔起 
原本想答你嘅樓上Kat姐已經講得好清楚  
言語之間你好多暗示 
我好明確咁話你知: 
彼之甘飴,此之砒霜  
我 唔 係 佢 女 人 

你唔放過嘅唔係任何人,而係你自己
除咗你自己外,無人因為你嘅行為而難過
你鍾意繼續無人可以阻止你,但如果我係你,我會選擇優雅地離場,起碼若干年後,佢再諗起你時,心底仲會有一絲溫柔一份憐惜 ...
我知你唔係佢女人!
但如果我係你,我會選擇優雅地離場,起碼若干年後,佢再諗起你時,心底仲會有一絲溫柔一份憐惜<<<呢層你放心,以我同佢今時今日攪到咁,一定唔會了,我同佢,只有恨

引用:
原帖由 天剎沽星 於 2019-9-13 11:38 AM 發表 查看引用來源
感情事合則來不合則去,呢種關係你要預左開開心心迎接,但好有機會傷心離開.
家中另一半係你人生行落去選擇,情人呢種關係只能講係生命中甜品,當最後唔可以當飯食,只能點綴平淡生活.
經營呢種關係要有心理準備 ...
好黎好去,談何容易

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2019-9-13 12:49 PM 發表 查看引用來源

其實咁解讀啦
而家呢一個你覺得要公開,或者你覺得佢至少值得公開。咁對比返,即係之前果個,唔值得囉,完。

PS我唔識飲紅酒🍷
我已經爆晒佢d野出黎,佢依傢果個又係引板識,佢可以唔自爆咩?ps,依傢咁咪好,唔好收埋一個,又係出面繼續flirt女,扮乜春自己唔食女。good,我就係鍾意佢依傢咁樣,男人黎架嘛,要有膊頭有承擔,公開咪公開,怕什麼

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆