上一頁下一頁
發新話題

沉船沉到無得救 :我和她在深圳的故事(Update:P.23,P.34,add details P.52)

收藏  |  訂閱
931  102.1k

引用:
原帖由 迷之子 於 2009-10-17 03:41 PM 發表 查看引用來源
呢一點佢絕對唔會岩聽   
正正係咁    所以你個論點得以証明係岩既
我無話果位師兄講既唔岩你禁勁對人禁觀察入微你又唔早D講出黎要係度附和人地?仲有我真係唔理解我對歡場無真愛既理解同你話我意慾美化成件事有任何關係,如果可以既話解釋一下;而如果你堅持用你自狹義角度去理解歡場無真愛我亦無話好講,不過有個事實如果你係街問十個我肯定有七個覺得係講緊歡場認識而唔係講緊歡場D人,問心你自己話係咪?你覺得好笑只因你自己單向狹義角度理解。我唔係想係度發起任何口戰,但係我既角度你好似有D唔底得本人既故事和其他條件上可能俾你優勝既地方(但我又覺得我無Show off過兼且無覺得溝件大陸女好威Wor,故事又唔係特登作既,好多Detail位只想講清楚D唔係驚俾人話講到唔清唔楚,跟住講得太清就俾人話美化成壇夜)

引用:
原帖由 jasonkickjason 於 2009-10-17 04:16 PM 發表 查看引用來源
喂,大家一起做聖人呀喂
聖人?聖人俾我吊能走左好能耐啦!一齊做聖誕老人又如何?

引用:
原帖由 迷之子 於 2009-10-17 03:39 PM 發表 查看引用來源
淨係睇你解譯咩叫 歡場無真愛  我已經笑左:smile_42:
重唔係美化既你自己既故事........
老實講   我理得你善唔善意啦   我又唔識你  
你唔善意又好   充滿敵又好   咁又點姐  你要死唔通唔俾你去咩
我講既都講 ...
一個感情問題討論禁多日又點呀呢度邊條版規話一條Thread唔俾人討論好多日呀?你鐘意就回唔鐘意就唔好係度9 uo。我係香港係有正女溝緊我你又係咪唔底得呀?你估下下上去學你震一震呀!唔能夠吊你你都真係當我Kind既

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-17 05:37 PM 發表 查看引用來源
一個感情問題討論禁多日又點呀呢度邊條版規話一條Thread唔俾人討論好多日呀?你鐘意就回唔鐘意就唔好係度9 uo。我係香港係有正女溝緊我你又係咪唔底得呀?你估下下上去學你震一震呀!唔能夠吊你你都真係當我Kind既
C HING 又5駛咁勞氣,大家互相講出自己既觀點姐!
你肯開E 個POST都係為左咁...:smile_38:
道理越辯越明...你和我亦可以從中得益不少...呵呵呵

引用:
原帖由 jasonkickjason 於 2009-10-17 03:23 PM 發表 查看引用來源
我只是感得,感情是應該投入在值得的人身上.

請謙虛點接受自己的不成熟,
1)你想過叫人試他,這證明你愛情觀是在萌芽期:對愛情還在處於想佔有,不是包容.
2)你在深信愛情是「應該」是真的,不應存在謊言, ...
小弟要投降了…師兄應該係讀哲學出身既,你D哲理比較但深我都睇得明(雖然睇左好耐),我承認我有唔成熟既一面但都俾之前師兄點醒左唔再做…你講得岩我係唔成熟如果唔係就唔洗係度出post啦!至於成唔成熟,我覺得係處理方法既問題你所講既我知我亦都會慢慢去學。至於錢銀方面,我唔想好似呃9自己條女禁,我偏向於話左俾幾多就俾幾多而唔係周不時有bonus…不過你既做法好值得將來d師兄去參考

一路追到而家,終於決定恭喜ching,我是過來人,條件比你好小小,年紀比你大多多,但我仍然有勇氣去接受,千萬別要去想得太灰,人與人相處是用心去感受,不是用眼去看表面,亦不是用耳去聽,說謊是天生下來就會,不用教,善意之謊言可以維繫大家之關係,不用事事過份認真去計較,如果去將雙方面放於天秤上計算誰輕誰重,或者覺得是你賜予她重新等等想法,一定冇將來.
重有一樣嘢希望ching可以再為她想一想,千里迢迢,離鄉背井,你自己是否可以有事隨時在她身邊,錢將會是她們賴以安心之物,別要令心愛之人終日擔憂,安全感是每一個女人不可缺少的.
祝ching開花結果.

引用:
原帖由 jasonkickjason 於 2009-10-17 03:23 PM 發表 查看引用來源
我只是感得,感情是應該投入在值得的人身上.

請謙虛點接受自己的不成熟,
1)你想過叫人試他,這證明你愛情觀是在萌芽期:對愛情還在處於想佔有,不是包容.
2)你在深信愛情是「應該」是真的,不應存在謊言, ...
我讚成你對拍拖,愛情,真愛既觀點同看法,講真…

引用:
原帖由 jasonkickjason 於 2009-10-17 04:14 PM 發表 查看引用來源
我立場好明確,
我想多一個人不用做這行

因為你夠green,先可help her

但你也太過green,help 不到人但又拖林自己

this is i don't want to see
聽師兄講師兄應該有返禁上下歷練…師兄係咪都曾經沈過船呢?

引用:
原帖由 matsumoto 於 2009-10-17 04:28 PM 發表 查看引用來源
祝你幸福快樂,我也沉過船,現在生活很好(還跟她結了婚)
師兄介唔介意講結左婚幾耐?你太太落到黎香港習慣嘛?

希望你沉得有幸福吧!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆