上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 9

收藏  |  訂閱
1.5k  108.9k

引用:
原帖由 farmhappy 於 2009-11-10 01:13 PM 發表 查看引用來源
走時我真係依依不捨, 佢冇留我亦冇講咩好痴纏既野, 我個心反而更加掛住! 但係理想話我知, 佢只係短暫性既.. 待續!如果多回應既話, 我會好俾心機寫落去的
好明顯你自己自作多情.

全部都系錢銀交易, 你想去死無人阻到你. :smile_42:

各位師兄下午好,只想比D意見新沉既船長,
對大陸女仔,
1. 千祈吾好縱,鍚到燶無論點都死梗;
2. 吾好諗住佢地會改,你自己都吾會改;
3. 各方面絕對吾好辛苦自己,辛苦不如咪溝;
4. 金錢上和感情上要量力而為,吾係死路一條;

放自己系中心,只做應做的事,
如果對方係有心,自然會配合。
搞清楚自己想要D咩,如果只係看樣貌身材,
每一日你都會受好大既誘惑,將來一定生厭,請慳番D錢。
搵佢既優點黎愛,吾好只睇外表,真正為將來一起生活打算,
兩地感情/婚姻,好多野好難好難配合...:smile_45:

引用:
原帖由 keithlck 於 2009-11-10 01:58 PM 發表 查看引用來源

吓..............
咁..............:smile_45: :smile_45: :smile_45:
佢有咩好, 你自己諗下啦. (除左 foc 同 sms 之外)
有咩佢會吸引你???

你都離過婚啦 (我無記錯既話)
咁你揀老婆梗系認認真真再揀一個好嫁啦.

而家呢個呢??? 我覺得佢心智都未成熟, 野又唔識諗
你咁樣沖個頭埋去, 根本就搵黎搞.......
如果佢思想意識價值觀都改唔到既話,
試想15年後, 你五十勾, 佢先岩岩三十出頭,
到時會發生d咩??? 你打開份報紙都隨時見到.
咁既女包下就無所謂, 結婚真系 no way 啦. :smile_39:

引用:
原帖由 keithlck 於 2009-11-10 01:49 PM 發表 查看引用來源

佢唔成熟,呢個就一定係,可能真係仲細啦(而家19),咪玩夠?可能掛...我都知要佢遠離夜場D人.佢都係句...結左婚就唔再見唔再做,佢自己就覺得無咩問題,吹脹......:smile_13: :smile_13: :smile_13:
你19歲都吾會識諗啦,呢個係成長階段,點迫都迫吾到,
你大過佢會講點點點係岩既,但佢未必會你甘諗,
將心比己,19歲你要個女仔系屋企乖乖做你老婆,
就算係正常生活,但會吾會太自私?

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-11-10 10:43 AM 發表 查看引用來源

我睇左先落 comment 的.

你應該要教育一下佢.

呢個社會唔係一定要做夜場既.
唔係懶, 唔係貪搵快錢, 唔係想玩, 有咩人會想做夜場.

你比$5k佢, 就應該好好教佢可以好好利用d錢.
學下野又好, 慢慢儲下錢 ...
吾好傻了,做開夜場,5k根本吾係咩錢,
要對方改變,可能要好長好長時間,而且不一定會發生。
吾好用自己認為岩果套放落去,佢地係另一種文化基礎出黎,
好多野你吾會相信的都會發生...

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-11-10 02:05 PM 發表

佢有咩好, 你自己諗下啦. (除左 foc 同 sms 之外)
有咩佢會吸引你???

你咁樣沖 ...
Thanks .....

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-11-10 02:05 PM 發表 查看引用來源

有咩佢會吸引你???

你咁樣沖 ...
極度非常讚成,諗下佢其實有咩好,
吾係真係羅黎搞...:smile_42:

引用:
原帖由 ohnavi 於 2009-11-10 02:10 PM 發表

明白.....

引用:
原帖由 keithlck 於 2009-11-10 02:12 PM 發表 查看引用來源

明白.....
佢系夜場時你有無試過在場?一齊後有無同佢去過夜場?
會吾會佢去到先開心覺得好玩?

我以前有條船,佢番到夜場先至脫胎換骨,精力充沛,滿面笑容,
而佢高峰期熟客多到淨訂房呃下氹下吾駛點出街每個月點都有兩皮加兩部手機,
得罪講句佢吾做小姐真係嘥左佢,果一刻我咪醒羅:smile_30:

引用:
原帖由 ohnavi 於 2009-11-10 02:10 PM 發表 查看引用來源

5k 對做夜場黎講係唔算有幾多錢...

不過, 佢點解要做夜場先? 可能總有一些原因吧. (搵唔到其他工? $2k工唔夠寄錢返老家? 見人地搵咁多自己又要搵咁多)
總有原因吧.... 如果佢識諗, 都會有回頭是岸的一天吧.

佢唔明白就教化到佢地明,
佢地唔明就只好放棄了. :smile_42:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆