上一頁下一頁
發新話題

沉船沉到無得救 :我和她在深圳的故事(Update:P.23,P.34,add details P.52)

收藏  |  訂閱
931  102.1k

引用:
原帖由 swon2454 於 2009-10-17 10:45 AM 發表 查看引用來源

歡場無真愛
你好似曲解咗呢句話意思噃,應該係指在歡場工作嘅人.
你都決定同佢一齊,就唔使lump反以前d無謂事,看前走吧.
算啦    佢根本係咁美化緊成件事:smile_42:
見到佢既回覆真係火都黎....不過唔關我事,我無權去理之嘛  咪懶得回囉   
但又真係好睇過D電視劇:smile_27: 見到你講佢曲解左歡場無真愛   我睇到樓主咁講  呢個都係我第一個諗法:smile_30:
成件事照樓主字面睇   男既鍾意條女但又唔想用錢包   女既就想搵人照顧下    同大部份人既故事一樣
唔一樣只不過係裡面D細節:smile_42:       庸人自擾  呢四個字岩哂樓主    做人簡單D 隨心鍾意去做咪得囉  
唔駛偷唔駛借  又無害到人就得架啦

樓主咁埋幾好囉
如果女女真係從良
你都唔好諗咁多啦

引用:
原帖由 迷之子 於 2009-10-17 12:46 PM 發表 查看引用來源
見到佢既回覆真係火都黎....不過唔關我事,我無權去理之嘛  咪懶得回囉   
但又真係好睇過D電視劇:smile_27: 見到你講佢曲解左歡場無真愛   我睇到樓主咁講  呢個都係我 ...
Totally agreed, 你覺得係fair deal 就ok 喇,以後會點,who knows 天曉得:smile_41:

thanks for sharing

引用:
原帖由 thomas-sep 於 2009-10-17 10:28 AM 發表 查看引用來源
間中返左幾page. 意見如下:

1) 你仲後生, 可以輸得起, >30 age, 分手感情打擊會大點, 二十幾冇咩所謂
[點解咁講,凡事作最壞打算呀]

2) 我諗你包佢架話, 5k 洗幾多點比法我冇意見,但一點,夜場紿中係品流複習 ...
講真,搭車真係搭到好能累,來回都差唔多兩個鐘…anyway多謝師兄意見

引用:
原帖由 swon2454 於 2009-10-17 10:45 AM 發表 查看引用來源

歡場無真愛
你好似曲解?呢句話意思?,應該係指在歡場工作?人.
你都決定同佢一齊,就唔使lump反以前d無謂事,看前走吧.
我想係我同你對歡場無真愛既理解唔同姐…你既理解為“在歡場工作人員”無真愛而我既理解為“歡場結識”無真愛…不過你既理解則令我值得再深思一下…

引用:
原帖由 kkkk007 於 2009-10-17 12:00 PM 發表 查看引用來源
我3年前都試過,同大陸女仔一齊兩年,但就唔係夜場識既,0係qq識佢,叫做做正職,做sales,同佢一齊之前我係佢工作果度真正見過佢真係0係果度做,先同佢一齊....
即使係正當人家都好,聽人講大陸女仔d負面野太多,搞到我果時 ...
你講得岩,就當係俾自己人生經驗,有位師兄話沈船係一種學問,講到好深層次…我想係呢度沈過船既師兄一定有共鳴…

引用:
原帖由 kkkk007 於 2009-10-17 12:16 PM 發表 查看引用來源

係啦,人生大事,你估玩咩,就算同香港女仔結,都要拍幾年拖先la
佢地唔同牙,由拍拖到結婚半年起兩年止…始終中港文化不同…

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-17 02:18 PM 發表 查看引用來源
我想係我同你對歡場無真愛既理解唔同姐…你既理解為“在歡場工作人員”無真愛而我既理解為“歡場結識”無真愛…不過你既理解則令我值得再深思一下…
系邊度結識只不過系一個橋樑, 她本身系夜場坐台難道唔算歡場呀?! 你只識得掩耳盜鈴:smile_27: . 而且你所謂既"真愛"我諗仲離你好遠!!!

引用:
原帖由 迷之子 於 2009-10-17 12:46 PM 發表 查看引用來源
但又真係好睇過D電視劇:smile_27: 見到你講佢曲解左歡場無真愛   我睇到樓主咁講  呢個都係我 ...
想澄清我無美化到件事好多時我只係實話實說有咩講咩有佢同我講咩我就照係度同你地講咩有咩我覺得漏我都講返又Uodate,而好多時我都加上自己意見例如話當佢吹水,唔信等,係前面我亦都經常同師兄講話我懷疑佢既事同唔相信佢既說話,如果你都堅持我係美化成件事我無得好講,我係呢度唔識你你又唔識我我無必要係你面前辨魚蝦蟹去Show off!你估同一個歡場出生既女子去行埋一齊係一件無壓力同容易同光榮既事??至於大家點去理解歡場無真愛就正如我以上所講一個係歡場“地方”上既理解一個係對“歡場中人”既理解,而我亦都講左對人既理解值得小弟深思。但不如我又做多一個哲學性既討論Y,你溝能左條女好耐係埋一齊一段時間之後你先知原來佢一路係做夜場既,但佢因為鐘意你先同你一齊,禁你又鐘意佢佢又鐘意你你又會點睇呀?個問題係佢係歡場工作人員係咪佢對你就唔係真愛呀?仲有,歡場既工作人員不論男女我相信佢地都會結婚掛?結婚唔多唔少都會有真愛掛?仲有,你去歡場玩去震一震都算係係“歡場打滾既人士”都會有真愛唔係冷血,你既真愛可能係香港結婚,但結婚前後可能都會係返大陸震一震果批,禁又係唔係代表你無真愛呀?如果你都答係既禁你老婆都真係慘!你又可能Challenge我一批係“歡場工作人員”,一批係“歡場打滾人士”(即內地夜遊人),話我斷章取義,其實咪一9樣,只不過一個買一個賣禁解姐!!(半善意,請堅持理性討論)

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆