上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 9

收藏  |  訂閱
1.5k  108.8k

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-11-10 10:43 AM 發表

我睇左先落 comment 的.

你應該要教育一下佢.

呢個社會唔係一定要做夜場既.
唔係懶, 唔係貪搵快錢, 唔係想玩, 有咩人會想做夜場.

你比$5k佢, 就應該好好教佢可以好好利用d錢.
學下野又好, 慢慢儲下錢 ...
多謝師兄意見....其實我真係唔多知佢想點...比5000佢回3000,真係比佢吹脹,同佢講過,佢只係講,到左結婚果日,就真係唔做,同我一齊生活,你話點好?

:smile_44:
引用:
原帖由 keithlck 於 2009-11-10 10:51 AM 發表 查看引用來源

多謝師兄意見....其實我真係唔多知佢想點...比5000佢回3000,真係比佢吹脹,同佢講過,佢只係講,到左結婚果日,就真係唔做,同我一齊生活,你話點好?
唔知佢想點... 就問到自己清楚為止 (男女朋友要溝通清楚嘛)

你亦都可以同佢講, 唔想一齊果陣佢做夜場, 覺得好無安全感.
呢段時間你可以話系當試用期, 佢唔聽既話你邊敢同佢有將來呀.

你要佢清楚明白, 基本生活費你可以負擔得起 (可能佢怕你太大負擔所以先回錢比你)
你比家用, 只系想佢可以重新好好生活,
唔好再流留夜場里面.

如果佢有學歷, 叫佢學電腦學英文.
佢無既話, 叫佢做賣衫 sales 啦.
你要同佢講明白, 夜場唔會做得長, 香港亦都唔多.
佢唔轉行以後去到香港根本想打份工都唔得. (呢 part 唔多唔少有吹水成份, 總之講到佢唔變以後好難生活落去...)

:smile_13:

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-11-10 11:18 AM 發表
:smile_44:

唔知佢想點... 就問到自己清楚為止 (男女朋友要溝通清楚嘛)

你亦都可以同佢講, 唔想一齊果陣佢做夜場, 覺得好無安全感.
呢段時間你可以話系當試用期, 佢唔聽既話你邊敢同佢有將來呀.

你要佢清 ...
佢有試過去東門見工,人地唔請佢,話佢唔夠高(佢得150cm)哈哈...
做過sn知客,又話成日企又話點,佢又唔想去香港生活,就算結左婚,生埋仔,都留喺深圳,
佢而家係唔係想試我底線?想知我可以忍到幾耐?

引用:
原帖由 keithlck 於 2009-11-10 11:32 AM 發表 查看引用來源

佢有試過去東門見工,人地唔請佢,話佢唔夠高(佢得150cm)哈哈...
做過sn知客,又話成日企又話點,佢又唔想去香港生活,就算結左婚,生埋仔,都留喺深圳,
佢而家係唔係想試我底線?想知我可以忍到幾耐?
慢慢搵搵到有為止都得姐... (又吾系等錢開飯)

做sn, 同做夜場有咩分別???

十年廿年後, 你仲有能力走上走落嗎???

你自己諗清楚啦, 雖然佢會講將來, 不過只系佢一個人既將來啊. :smile_39:

尋: 沉找我的初戀

9 Nov 2009 我的小小故事
上黎大陸玩左兩年, 一直都係瞞住女友黎, 三沙一水花花世界, 真係留連忘返, 我本身得二十九歲, 收入兩三萬左右, 係呢度想講下我同佢既故事

話說以前第一次上黎玩, 波都唔敢jar, 只係敢掂下膊頭,腰,手呀咁… 都係多得個老死, 捉住我對手, 一野jar 落去, 嘩, 爽呀! 跟住開始jar 埋同行一齊黎既朋友o的女, 玩到high 左連男人都jar, 哈哈.. 自此就好鐘意落k.

多數一個星期玩一千左右,講真如果洗得太多, 唔係咁想, 但因為每次去既人唔太多, 酒$ 一點都唔平, 後來先識屈下媽咪送酒! 唉以前俾多左!

血氣方剛, 每次黎都一定要叫女, 仲要上房, 梗係啦, 鳩硬呀麻, 當時得二十七, 上得黎玩, 俾多一二百可以上房, 咪去馬, “春宵一刻直筆甩” 唱完k後去食下燒烤, 幾開心呀, 賽後報告麻, 俾少少, 只條女又吹又啜, 係香港十幾二十歲既陀地成千元玩一劑, 仲要冇服務. 哈哈.. 上面既女, 得十幾二十歲, 過二十五歲既都幾難揾, 玩得多既師兄都知, 後生女o的皮膚全身滑到, 就咁係個身度磨, 冇得頂!!

以前每次玩都叫唔同既女, 貪新鮮呀麻, 皆因我唔夠我個fd 早出黎玩, 俾佢串, 女幫佢打jj 多過我食既女, 我點追呢… 最深刻既女, 要數係呢個. (現在仲keep 住叫)

條女第一次坐低, 唔係幾出聲, 但調情一輪後, 嘩成個唔同曬, 佢又肯飲, 又唔串, 仲要全程笑笑口, 最緊要個樣掂呀麻, 高高廋廋係我個類型, 當然之後梗係點佢啦, 冇幾耐佢又回老鄉, 當然當時好掛住啦, 晚晚都sms, 佢叫過我去佢老家揾佢, 但個fd 話, 咪低能啦, 你同人好熟咩, 你有事冇人理到你, 如是者, 等左一個月, 佢終於回來, 有次佢講佢想借二千元人仔, 起初我話我要幾個星期後先上大陸, 冇咁快可以匯到$ 俾佢, 但個fd 一知道後即刻幫手匯. 咁第日即刻俾佢, 老實講呢二千元, 我唔係咁想俾, 因為我係鋪鋪清既人, 條數肯定收唔番架啦, 如是者, 佢冇幾耐就回來, 仲叫我係廣州火車站等佢, 我其實冇所謂, 咪上去當係陪下佢, 但最後佢早上6-7點先返, 咁早! 點等o者!

最後佢黎到深圳, 幾日後我咪去揾佢, 當然佢就好熱情啦, 一黎到我地就去找我朋友一齊食飯, 之後去左我fd 家度過夜,我個fd 就自己去桑拿打jj, 唔話得啦, 俾埋部電腦我係度玩, 又玩開心農場, 又玩qq, 佢qq 上又唔係話太多男人同佢chat, 佢亦冇所謂俾我睇到佢打咩字, 後來一齊睇鬼片, 幾有feel, 佢又驚到唔敢睇, 以前拍拖都冇呢種女仔咁陪我啦!! 第二朝瞓醒後就走了, 我冇問佢要幾多, 只係俾二三百元佢當車$, 因為借左俾佢麻! 佢亦都冇數冇計較, 就咁袋住就走! 走時我真係依依不捨, 佢冇留我亦冇講咩好痴纏既野, 我個心反而更加掛住! 但係理想話我知, 佢只係短暫性既.. 待續!如果多回應既話, 我會好俾心機寫落去的

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-11-10 01:09 PM 發表

慢慢搵搵到有為止都得姐... (又吾系等錢開飯)

做sn, 同做夜場有咩分別???

十年廿年後, 你仲有能力走上走落嗎???

你自己諗清楚啦, 雖然佢會講將來, 不過只系佢一個人既將來啊. :smile_39:
多謝師兄指教,最後果句唔係幾明?

引用:
原帖由 keithlck 於 2009-11-10 01:31 PM 發表 查看引用來源

多謝師兄指教,最後果句唔係幾明?
佢會同你講結婚.... 因為佢想.

你想的將來呢??? 她有沒有想過呢?

可能佢太小不會想, 一系你慢慢教化佢, 一系你就自己想清楚啦. :smile_42:

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-11-10 01:36 PM 發表

佢會同你講結婚.... 因為佢想.

你想的將來呢??? 她有沒有想過呢?

可能佢太小不會想, 一系你慢慢教化佢, 一系你就自己想清楚啦. :smile_42:
佢唔成熟,呢個就一定係,可能真係仲細啦(而家19),咪玩夠?可能掛...我都知要佢遠離夜場D人.佢都係句...結左婚就唔再見唔再做,佢自己就覺得無咩問題,吹脹......:smile_13: :smile_13: :smile_13:

引用:
原帖由 keithlck 於 2009-11-10 01:49 PM 發表 查看引用來源

佢唔成熟,呢個就一定係,可能真係仲細啦(而家19),咪玩夠?可能掛...我都知要佢遠離夜場D人.佢都係句...結左婚就唔再見唔再做,佢自己就覺得無咩問題,吹脹......:smile_13: :smile_13: :smile_13:
佢教唔聽那你還是抽身吧. :smile_42:

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-11-10 01:56 PM 發表

佢教唔聽那你還是抽身吧. :smile_42:
吓..............
咁..............:smile_45: :smile_45: :smile_45:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆