上一頁下一頁
發新話題

巴士刀片幫(銀包不要放後面褲袋)

收藏  |  訂閱
77  5.1k

多謝師兄提示

引用:
原帖由 冇腳海鷗 於 2009-1-10 12:57 AM 發表 查看引用來源

我都係
唔舒服但有安全感
攪到前面jj附近迫到爆
一樣會比人"戒"的。我試過一次放咗包紙巾係前面個褲袋度,點知坐火車返香港時發現褲袋近褲骨處比人"戒"開左一條成寸長裂口,切口齊整,肯定係比人"戒",條盲毛可能以為我包紙巾係手機。

多謝師兄提示:smile_38: :smile_38:

引用:
原帖由 濟癲 於 2009/1/10 20:49 發表 查看引用來源
thank you 師兄俾機會我講晚上好

你都算唔好彩中嘅好彩[冇唔見銀包,冇同人打交]:smile_46:

:smile_39: 最能攪笑之後一個女乘客話睇到條友落手,(心想唔幫手唔怪妳,大陸係咁架啦,但係妳之後又講出來"托"呀)

師兄吾好話大陸人吾幫,我都有個一次比人扒左個銀包嘅經驗!走過黎同我講果位係香港人呀!

引用:
原帖由 joeken0000 於 2009-1-9 05:56 PM 發表 查看引用來源
好多年前開始冇用銀包  錢同証件分開袋  
Me too , put the money into different pocket .

引用:
原帖由 大西北 於 2009-1-10 12:13 PM 發表 查看引用來源
嘩.千其唔好將銀包放前面.有一次小弟比条扑街小偷割割下幾乎比佢割到春子.切勿因小失大
咁放係邊到呀 c hing:smile_27:
不過小弟都試過一次
好彩都冇損失:smile_30:

thanks for reminder

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆